Текущее время: 03 авг 2025, 20:36

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 17 июн 2010, 13:40 
Прохожий

15 июня 2010 года - на улице Ватутина, 13 в Житомире снимал служебный автомобиль ГАИ, к которому подъехал еще один и встал параллельно, по-нахалке включив "аварийку". Ко мне подошел прапорщик, не назвался, пытался запретить снимать. когда я потребовал от него выполнить ст.5 закона Украины про милицию все и началось... в результате поехали в райотдел, где написал объяснение... сейчас пишу жалобу

1 часть
http://www.youtube.com/watch?v=PhhqVlM2otk

2 часть
http://www.youtube.com/watch?v=1V49IYqX-BI

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2010, 13:56 
Борец

А какого ты к ним вообще подходил? Если бы они нарушали ПДД тогда бы сказал по какой причине ты их снимаешь..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2010, 14:07 
Прохожий

а разве остановится параллельно другому автомобилю когда впереди и сзади куча места и включить "аварийку" типа смотрите мне можно - это не нарушение? а во-вторых, прапор ко мне подошел первым и попытался быковать. жаль не снял этот момент - не вовремя позвонили.

ЗЫ этот автомобиль уже был замечен за нарушением потому и привлек внимание http://www.skandal.zt.ua/?go=news_detai ... &cat_id=17

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2010, 14:10 
Борец

ну так надо было сразу же изложить своё требование( замечание о нарушении) и потом требовать у них доки, а так на видео получился тупой наезд

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2010, 14:18 
Борец

Я бы без протокола задержания никуда бы не поехал...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2010, 14:27 
Борец

ИМХО - автор немного лажанулся.

а
Код:
протокола задержания
кто-то оформлял?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2010, 14:29 
Борец

а по жалобе будет ответ: остановка была связана со служебной необходимостью...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2010, 21:52 
Прохожий

всем спасибо, в следующий раз прежде чем снимать загляну в будущее ну чтоб соломки подстелить. дайош красивые и рукоплескательные ролики с избиениями, кровью и т.д.!!
лучше бы рассказали че делать - так для опыта...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2010, 21:55 
Борец

Dovzhuk писал(а):
Я бы без протокола задержания никуда бы не поехал...

вот что надо было делать
LMD-Star писал(а):
ну так надо было сразу же изложить своё требование( замечание о нарушении) и потом требовать у них доки, а так на видео получился тупой наезд

и вот что надо было делать

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июн 2010, 08:03 
Борец

С видео конечно не видно, что они грубо порушували... Хотя... Я бы написал жалобу, что по моему требованию не представились, вели себя нагло игнорируя законные требования гр. Украины. Задержали меня без соблюдения должной процедуры по надуманной причине. После доставки меня в РОВД их "подозрения" ничем не подтвердились и т.п. Отняли мое время и заставили чувствовать себя незащищенным и т.п. Все это еще бы подкрепил статьями законов. И требовал бы извинений через средства массовой информации согласно Закона о милиции! я сделал так viewtopic.php?f=45&t=2071 Уже пришло и письмо с ГАИ, чуть позже выложу скан.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июн 2010, 11:21 
Борец

з кожним днем працівникам ДАЇ стає важче робити те ,що вони привикли роками-відбирати в людей гроші,за придумані порушення,або стояти там де їх не має бути,небайдужі громадяни стали питати від влади,як вони виконують свої обовязки,це вже позитив і урок для них.Автор старався розмовляти з ними по закону,коли перші двоє тупили,за них вступився прапор,прапор принаймі міг хочаб ,якось обгрунтувати свої вимоги.Для них повний ступор коли до них звертається громадянин,не знають що відповісти,почали гнати що пяний,з пивом,рибою,лиш би відстав,про орієнтування тоже гнав,він мав на місці зразу обгрунтувати свої припущення.2) перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію-якщо в громадянина небулоб паспотра тоді його треба булоб доставляти в РВ,а так це перевищення службових повноважень.Прапор викликав оперативну групу-хоча сам міліціонер і коли зрозумів що треба все робити самому,не знав бідолаха як діяти.5) затримувати і тримати у спеціально відведених для цього приміщеннях:
- осіб, підозрюваних у вчиненні злочину, обвинувачених, які переховуються від дізнання, слідства чи суду, засуджених, які ухиляються від виконання кримінального покарання, - на строки і в порядку, передбачені законом;-автор підпадав під підозру,на місці складається протокол затримання,в якому вказується де коли,за що затриманий даний громадянин,якщо затриманий автор був за підозрою у вчиненні злочину ,гайці повинні були на місці провести особистий огляд,адже перед ними був громадянин підозрюваний в розбійному нападі,тобто він міг мати зброю,і таке інше,а не просто посадити в машину і цілу дорогу,розказувати що мол робити йому нічого пристав до них.
Особам при затриманні або арешті (взятті під варту) працівниками міліції:
- повідомляються підстави та мотиви такого затримання або арешту (взяття під варту), роз'яснюється право оскаржувати їх у суді;
- надаються усно роз'яснення частини першої статті 63 Конституції України ( 254к/96-ВР ), права відмовитися від надання будь-яких пояснень або свідчень до прибуття захисника та одночасно в друкованому вигляді - роз'яснення статей 28, 29, 55, 56, 59, 62 і 63 Конституції України та прав осіб, затриманих або заарештованих (взятих під варту), встановлених законами, у тому числі права здійснювати захист своїх прав та інтересів особисто або за допомогою захисника з моменту затримання або арешту (взяття під варту) особи, права відмовитися від надання будь-яких пояснень або свідчень до прибуття захисника;
- забезпечується можливість з моменту затримання або арешту (взяття під варту) захищати себе особисто та користуватися правовою допомогою захисника.
У разі невиконання працівниками міліції вимог, встановлених цією статтею, особа, права якої були порушені, та/або її представники (родичі, захисник) можуть звернутися до суду із заявою про відшкодування шкоди у встановленому законом порядку
тобто повністю порушена процедура затримання ,і чому,тому що вони крім як везти в наркологію,не знають що це таке-за це їм може бути гемор.
grebionkin писал(а):
результате поехали в райотдел, где написал объяснение...
[quote="grebionkin"]15
цікаво про що написано в поясненні і яка була остаточна причина затримання :?: чи реєстрували в журналі перебування в РВ :?: чи зявився на світ протокол затримання

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июн 2010, 22:10 
Прохожий

спасибо. в пояснении я описал картину так, как я ее видел. насчет появления протокола - в любом случае запись звонка-обращения должна быть. в ровд, кстати, когда мне разъяснили статью 59 - я сказал, что хочу чтобы присутствовал человек хотя бы с высшим юридическим. так мне сказали типа звоните приглашайте, на мое - государство должно был ответ: у державы грошей нет... а вот насчет нарушения процедуры нарушения задержания я и буду работать и подам на них в суд.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 мар 2012, 13:45 
Прохожий

так чем все кончилось? :roll:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа