У Запоріжжі напали на журналістів ICTV, нові подробиціТелеведучий “Надзвичайних новин” Костянтин Стогній на своїй сторінці у Facebook повідомив про напад на журналістів програми у Запоріжжі.
“Тільки що прийшла тривожна інформація! Акцентую увагу — інформація свіжа і ще уточнюється. Те що мені відомо на цю хвилину: у Запоріжжі у водія забрали на штрафмайданчик автомобіль. Як він стверджує незаконно. Помилилися в ДАІ. Він взяв виписку, що до нього претензій немає і автомобіль повинен бути повернений. Але на штрафмайданчику йому відмовилися видати його ж власність", - написав Стогній.
"Чоловік звернувся до журналістів „Надзвичайних новин“. Наш власкор виїхав з власником машини на штрафмайданчик. Автомобіль знову відмовилися видавати. Тоді прибулі попросили показати, а чи є взагалі автомобіль! Або на ньому хтось розсікає по місту. Відповіддю був потужний удар оператору в обличчя", - повідомив ведучий ICTV.
"Охорона звалила його на землю і продовжила бити. Сторонні люди заступилися за журналістів. На місце прибула міліція. Журналіст зберегла відео. Стверджує, що видно момент удару. Відео і фото поки не можуть нам перегнати, оскільки дають пояснення. Як розвиватиметься ситуація — буду інформувати. Ще раз повторюся — інформація попередня”, — написав Стогній.
Олена Себелева, кореспондент «ПН» в Запоріжжі розповіла таку історію:
7-го липня чоловік на ім'я Олексій їхав у своєму автомобілі по трасі Запоріжжя-Дніпропетровськ. Його зупинили інспектори ДАІ, попросили вийти з машини і пред'явили документи, з яких випливало, що автомобіль вилучається за рішенням суду. Причина - заборгованість по комунальним послугам. Невдовзі під'їхав евакуатор. А чоловік на ім'я Олександр вирушив у пішу прогулянку в напрямку Запоріжжя, подолавши того дня близько 15-ти кілометрів. Потім була біганина за довідками про відсутність заборгованості, скасування рішення суду. В суді і у виконавчій службі сказали, що сталася помилка. Заборгованість була в іншого громадянина. Однофамільця.
Почувши недобре, Олександр звернувся до кореспондентам «Надзвычайних новин» у Запоріжжі, і разом зі знімальною групою поїхав в ДАІ, а потім на штраф-майданчик.
На штраф-майданчику власнику автомобіля, незважаючи на наявність документів з суду і виконавчої служби, відповіли, що автомобіль можна забрати тільки після оплати штрафу у розмірі 1500 гривень. Оплату потрібно здійснити на місці. Надається виписана від руки квитанція.
Незважаючи на те, що журналісти завбачливо не заходили на територію і знімали здалеку, до них незабаром підбіг розлючений чоловік і зажадав припинити зйомку і забиратися, аргументуючи це тим, що вони стоять на його землі. Чоловік сильно розпалився і, в підсумку, кинувся на журналістів.
Ймовірно (якщо він не знищив своїми ударами камеру), сюжет сьогодні з'явиться в «Надзвычайних новинах» на телеканалі ICTV
http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1481329