Vlad9ck писал(а):
Просто заплатят той девчонке или припугнут ее семью, в итоге они откажутся от претензий и парень отделается годиком условно за хулиганство. Та даже если и не откажется - реальным сроком там и не пахнет.
то что срока не будет, это точно.
Меня вот смущает интервью врача, что мол девочка будет у нас не менее 2 недель, правда не говорится что будет более 2 недель... а разница существенная...
КК писал(а):
Стаття 122. Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження
1. Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров'я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину, -
карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
2.2. Тілесні ушкодження середньої тяжкості:
2.2.1. Ознаки ушкодження середньої тяжкості:
а) відсутність небезпеки для життя;
б) відсутність наслідків, що викладені в п. 2.1.1 цих Правил;
в) тривалий розлад здоров'я;
2.2.2. Тривалим належить вважати розлад здоров'я строком понад 3 тижні (більш як 21 день).
хотя говорят что у девочки сотрясение, а это не менее 21 дня амбулатории...
поэтому скорее всего переквалифицируют в 125-тую
КК писал(а):
Стаття 125. Умисне легке тілесне ушкодження
1. Умисне легке тілесне ушкодження -
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.
2. Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності, -
карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
2.3. Легке тілесне ушкодження:
2.3.1. Ознаки легкого тілесного ушкодження:
а) короткочасний розлад здоров'я;
б) незначна стійка втрата працездатності.
2.3.3. Короткочасним належить вважати розлад здоров'я тривалістю понад шести днів, але не більше як три тижні (21 день).
так что штрафом отделается или вообще прилепят какую то фигню типа:
КК писал(а):
Стаття 47. Звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку з передачею особи на поруки
1. Особу, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості та щиро покаялася, може бути звільнено від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки колективу підприємства, установи чи організації за їхнім клопотанням за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.
так что крики Могилева о том, что будут стараться его как можно быстрее экстрадировать, или Януковича о том, что уголовное дело будет коротким, это только лапша нам на уши, Могилев работает на папу Ландика, чтобы его сынуля долго не сидел в СИЗО, ибо здесь ему не сидеть ни дня. Ну или только до суда, но ведь Янукович пообщал что дело будет коротким, значит сидеть не долго )))
Пусть бы не спешили с экстрадицией, пусть бы Ландик посидел месяцев 6 в СИЗО, пусть даже и в России.
То что этому ублюдку дадут реальный срок я не верю!