Пару дней назад мне позвонил один из "пострадавших", которого зовут Леонид Зозуля - это папа того самого сыночка которого якобы "выкрало" БМВ. Поговорив с ним вкратце о ситуации я предложил ему написать мне всё в письменном виде на електронку и вот сегодня получил от него письмо:
Цитата:
Представникам громадської організації
«Дорожній контроль»
Від: Зозулі Леоніда Сергійовича,
мешкаю за адресою:
20300, Черкаська обл., м. Умань.
контактний телефон (067)...-..-..
Лист
Пишу до Вас, як представників ГО «Дорожній контроль», зі зверненням про те, що озброєнні вогнепальною та холодною зброєю бандити, погрожуючи мені та моєму синові, серед білого дня викрали у мене автомобіль. Вдалося спільно з працівниками ДАІ м. Умані затримати спільників викрадача, які в послідуючих подіях представлялись журналістами «Дорожнього контролю».
Вже з інтернету дізнався, що існує клон вашої організації і подібний сайт «Дорожній контроль України», членами якої імовірно і були вказані особи. Прошу, Вас, розмістити на доступних вам ресурсах мою розповідь, всі наявні фото-, відео- та доступні матеріали органів МВС по відкритому кримінальному провадженню. Щоб в подальшому уберегти інших наших громадян від дій цих бандитів і «кидал».
Також, прохання вказати всім хто також постраждав від дій цих злочинців і впізнає їх звертатися з заявами до вашої організації, за моїм номером, до Уманського РВ УМВС (04744 3-48-25), або 102.
Близько місяця тому я, переглядаючи оголошення про продажу автомобів, знайшов автомобіль «Ауді» А6 2000 року випуску в м. Києві за доволі помірною ціною і в гарному стані. Зв’язавшись з продавцем, дізнався, що автомобіль у чудовому стані, проте продається терміново по причині що їм були потрібні кошти. Продавець сам запропонував декілька раз знизити ціну на автомобіль, а з подальшим торгом кінцева ціна склала близько 8 тис. доларів. Умовою був негайний виїзд за автомобілем послідуючого дня до м. Києва. Діставшись Києва, мене зустріли привітні молоді люди, продавці авто. Вони вели себе вільно, доброзичливо, запевняли, що з автомобілем все гаразд. На місці повідомили, що, на жаль у них немає доручення, проте вони мають контакт з особою, на яку зареєстровано автомобіль, тому в послідуючому його буде можна зняти з обліку.
Придбавши автомобіль «Ауді» А6 2000 року випуску, червоного кольору, д.н.з. ВА 9997 АВ, я повернувся до м. Умані, та деякий час їздив на авто. Проїздивши кілька тижнів, у багажному відділенні, влаштувавши чистку, знайшов ксерокопію іноземному техпаспорту Литовської реєстрації, відомості якого відповідали придбаному мною авто. Зателефонувавши продавцям, я попросив це пояснити, на що вони заспокоювали що це випадково і не від мого, а схожого авто. Після вимоги зняти автомобіль з обліку через власника, або повернути кошти, зв’язок з ними був втрачений і телефон не відповідав.
Порадившись з знайомими та прочитавши інформацію в інтернеті, я зрозумів, що мене той продавець з Києва ошукав, що машина ця - «двійник». Більше я на ній не пересувався, оскільки боявся, що конфіскують. Щоб вернути хоча б якісь гроші, я вирішив її продати хоча б за 4 тис. долларів (можливо вона потрібна комусь на запчастини або хтось може дозволити їздити на ній), та розмістив оголошення на сайті auto.ria.ua., з ціною 4 тис. 700 долларів.
Відразу, наступного дня, в суботу 08.11.2014 моєму сину зателефонував невідомий чоловік, та сказав що він з міста Біла Церква і, що хоче сьогодні приїхати подивитись автомобіль. Через декілька годин він передзвонив та сказав що він вже в Умані на автовокзалі та чекає на мене. Я з сином поїхав до нього, зустрівшись біля магазину АТБ, оглянули авто. Він захотів проїхатись, ми поїхали в гаражний кооператив на оглядову яму, там нас бачив охоронець та якийсь робітник, що можуть це підтвердити. Спочатку його все влаштовувало, перевірив їзду авто разом з нами за кермом, але потім він сказав що подумає та, щоб ми його відвезли назад на автовокзал, що ми і зробили. Ввечері він зателефонував до сина та сказав, що може купити за 4200 долларів, і щоб ми пригнали у Білу Церкву. Син йому відповів, що гнати авто нікуди не буде, оскільки побоюємся їздити, а хоче то хай приїжджає сам. Потім ще дзвонили якісь люди (мабуть з його групи бандитів) та розпитували за автомобіль. Цією особою виявився Щербина Андрій Ігорович, який в послідуючому був затриманий ДАІ та представлявся журналістом «Дорожнього контролю».
У вівторок зранку 11.11.2014 року зателефонував невідомий, сказав що він з Черкас та хоче десь в обід приїхати оглянути авто. Близько 12.20 він ще раз позвонив та сказав що під’їжджає, домовившись про зустріч на автозаправці «WOG» (поблизу клеверного моста та поста ДАІ), ми з сином поїхали до нього. В 12.30 ми зустрілися, він почав оглядати авто, попросив техпаспорт (який і залишив у себе в кармані), запевняв що йому підходить та він його придбає. Потім сів за кермо та попросив ключі щоб завести. Сказавши, що димить ми почали дивитися на глушник, а він тим часом він дає газу і починає тікати. Син встигає вчепитися за кріплення багажнику, але той все одно тікає на великій швидкості, погрожує синові пістолетом та вимагає зістрибнути. Очевидцями цього стали багато людей як на заправці, так і на невеличкому ринку навпроти через дорогу. Як виявилось цю подію бачили і інспектори ДАІ з посту розміщеному неподалеку. Я побіг до машина, і намагався наздогнати на іншому авто.
Проїхавши близько 800 метрів, «Ауді» зупиняється, погрожуючи пістелотом викрадач змусив сина відчепитися. В цей же час за «Ауді» виїхали два автомобілі спільників бандита «BMW X5» н.з. GHH 257 та «Citroen» д.н.з. ВХ 3622 АО, які зупинилися біля неї. При цьому, сина затягують у автомобіль «BMW X5», за кермом якого виявився псевдо «покупець» Щербина Андрій Ігорович, який приїжджав в суботу дивитися автомобіль. Пасажиром був – Диба Олександр Михайлович. «Ауді» тим часом тікає, проїжджаючи пост ДАІ їх намагаються зупинити, проте викрадач не реагує та тільки набирає швидкість. Машина інспекторів ДАІ в той час була перекрита іншим транспортним засобом. Автомобіль «BMW X5», який мчав слідом, вдається зупинити інспектором ДАІ. Скориставшись момент, мій син вибігає з авмтобіля та починає кликати на допомогу. (До цього часу страшно, що могло би стати з сином якби їх не зупинили).
На вимогу працівників ДАІ пред’явити документи, особи в «BMW X5» лише зачинились, почали вести відеозйомку з коментарями, що не відповідали дійсності та образами у бік оточуючих. Автомобіль був заблокований працівниками ДАІ, а на місце події викликали оперативно-слідчу групу районного відділу міліції м. Умані. Та зателефонували за номером «Уманської самооборони». Коли прибули працівники міліції, активісти Самооборони та місцеві кореспонденти, молодики в «BMW X5» притихли, але вийти відмовлялись.
Через деякий час, на місце поді під’їхав третій чоловік – Дьомін Олексій Олегович. Він намагався залякувати працівників правоохоронних органів своїми скаргами та вимагав відпустити його знайомих. Коли самооборона дізналась, що це також спільник, який був разом з ними, його спробували підвести до працівників міліції для дачі пояснень. Він чинив опір, дістав ножа та погрожував активістам Самооборони. Зчинилась бійка, після чого у нього відібрали зброю. В двері його автомобіля «Citroen» працівники міліції знайшли пістолет!!! Після чого, його та автомобіль доставили до відділу міліції. Чинячи опір самообороні та працівникам міліції, він кричав, що він журналіст «Дорожнього контролю» і може носити зброю, а посвідчення і дозвіл забув вдома.
Чоловіки, які сиділи у «BMW X5» Щербина та Диба, бачили ці події, почали панікувати, озиратися та заводити авто. У відповідь на це, самооборона розбила їм маленьке заднє віконце та закинула перцовий балончик. Бандити відразу почали газувати та таранати автомобіль ДАІ, намагаючись втікти. Не витримавши в автомобілі, вони відкрили двері та були затримані міліцією. У них також були знайдені та вилучені в автомобілі два пістолети!! Ці молодики також під час затримання кричали, що вони журналісти «Дорожнього контролю». Дивно те, що вони або забули посвідчення вдома, а один із них мав не своє посвідчення журналіста.
Вгамувавшись, ці двоє з «BMW X5», просили подзвонити. Один дзвінок був їхнім спільникам та адвокатам, які вже під’їжджали до м. Умані, з проханням пришвидшитись. Інший дзвінок був якомусь керівнику в м. Києві, який раніше був у Самообороні. Слухавку вони передали представнику нашої Самооборони. Після короткої розмови, наша Самооборона вже їх не чіпала по вказівці з Києву та поїхала геть. Як я зрозумів, тією всесильною особою був Андрій Парубій (хоча можу і помилятись).
Працівники міліції не встигли забрати автомобіль та даних молодиків до відділу, оскільки з боку Києва під’їхало близько 8 людей їм на підмогу. Частина осіб з них були з посвідченнями преса, та частина з юристами та адвокатами. Вони відразу почали чинити тиск на працівників міліції та ДАІ. Автомобіль «BMW X5», який таранив машину ДАІ, в який затягли мого сина, в якому знаходились спільники викрадача, та в якому знайшли зброю – ВІДПУСТИЛИ!! Поясненням працівників міліції стало, що він належить юридичній фірмі і затримати його не можуть.
Троє осіб, які приїхали разом з викрадачем авто, протримали в відділі міліції декілька годин та під постійним тиском адвокатів та журналістів з Києва відпустили. Вони дали покази, виявилось з яких, що вони не при чому. Ці особи визнали, що приїхали разом з викрадачем, проте не знали, що останній просто викраде автомобіль з погрозами зброєю. Хоча до того часу, на посту ДАІ вони викрикували з автомобіля «BMW X5», що їх товариш правильно зробив, що це автомобіль-двійник і це не наш автомобіль. Тобто, фактично схвалювали його дії та визнавали, що вони все знали з самого початку.
На даний момент Уманський відділ міліції веде слідство за відкритим кримінальним провадженням по викрадення автомобіля.
Думаючи зараз, можливо і продавці разом з цими бандитами у змові, які самі продають такі автомобілі обманом, а потім їдуть їх викрадати. А можливо, вони шукають такі автомобілі через інтернет, викрадають їх, знаючи, що власник не зможе нікуди звернутись, оскільки автомобіль-двійник
Зрозуміло, що озброєних бандитів з цієї банди багато, вони діють під прикриттям журналістів «Дорожнього контролю», мають своїх адвокатів, можливу підтримку високо посадовців в м. Києві, та це не перший їх злочин. При цьому вони почуваються вільно та безкарно.
З повагою, Леонід Зозуля.