Kapi писал(а):
Запитання по обгону.
Обгін передбачає виїзд на зустрічну смугу (чит визначення обгін в ПДР). Зустрічна смуга при правосторонньому русі завжди буде з лівого боку. Звідси і висновок що обігнати можна лише з ліва. Тому і виключений пункт "дозволяється тільки з лівої сторони", бо по інакшому обгін не зробиш. Це вже буде тоді не обгін, а щось інакше. Це зрозуміло.
Обіг праворуч по узбіччю - ЗАБОРОНЕНИЙ ! це теж зрозуміло.
А якщо обгін здійснювати без виїзду на зустрічну смугу руху, на дорогах з двома або більше смугами руху в одному напрямку. Такий обіг (без виїзду на зустрічну смугу) можна робити з правого боку? (під поняття випередженя із ПДР він не зовсім попадає, бо випередження це без (здається) маневрування. А я хочу уточнити чи можна обігнати з права застосовуючи саме маневрування з лівої в праву смугу і після випередження повернутися назад з правої в ліву)
бо ж вважається і здається в ПДР записано що:
права смуха для руху, а ліва лише для обгону. Рух в лівій (обгінній) смузі - ЗАБОРОНЕНИЙ. І за це доречі вже двічі причіпалися ДАІ до мого товариша. Хоча де вказано в ПДР про заборону руху в крайній ліві я не знайшов.
Не путаем обгон и опережение
обгон – опережение одного или нескольких транспортных средств,
связанное с выездом на полосу встречного движенияопережение – движение транспортного средства со скоростью, превышающей скорость попутного транспортного средства, движущегося рядом по смежной полосе
Цитата:
А якщо обгін здійснювати без виїзду на зустрічну смугу руху, на дорогах з двома або більше смугами руху в одному напрямку.
Это опережение