Текущее время: 15 ноя 2024, 16:46

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 67 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 08:42 
Постоялец

Цитата:
Депутати Львівської облради від «УДАРу» звернуться до Верховної Ради України з вимогою скасувати закон України про введення утилізаційного збору за автомобілі.
Відповідне звернення від імені фракції «УДАР» зареєстрував депутат Львівської обласної ради Іван Горон.
У зверненні зазначається, що внаслідок вступу в дію даного закону, імпортери автомобілів змушені будуть сплачувати з нових легкових автівок від 4,73 до 30,2 тис. гривень, з уживаних від 9,5 до 60,5 тис. гривень (залежно від об'єму двигуна). Плата для решти видів нових транспортних засобів становитиме 8,8-14,74 тис. гривень, а вживаних - 17,6-29,4 тис. гривень залежно від їх маси.
«Прийнятий голосами провладної більшості законопроект суперечить нормам Світової організації торгівлі, членом якої є Україна. Фактичне збільшення ввізної ціни на автомобілі призведе до відповідних санкцій з боку СОТ та країн-імпортерів українських товарів та судових спорів з Європейським союзом, США, Китаєм, Японією та іншими країнами. Напередодні підписання Угоди про асоціацію з ЄС закон завдає удару по стосунках України з європейською спільнотою. В тому числі, знижує шанси на позитивне рішення Євросоюзу щодо підписання Угоди», - наголошує депутат.
Горон також підкреслив, що закон про утилізаційний збір є економічно невиправданим та неефективним. «Це призведе до суттєвого подорожчання як імпортних, так і вітчизняних автомобілів. Збільшення ж ціни в кінцевому результаті ляже на плечі рядових покупців», - додав він.
«Ударівці» просять голову Львівської обласної ради внести в порядок денний наступної сесії питання «Про звернення Львівської обласної ради до Верховної Ради України щодо скасування закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм».

http://www.klichko.org/ua/news/news/lvi ... iyniy-zbir

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 08:52 
Постоялец

otherside писал(а):
Короче, все автомобили, которые ездили в Украине до 1.08.2013 - не облагаются налогом ДО ИХ ПЕРЕРЕГИСТРАЦИИ (снятия-поставки на учёт). Как ездили - так и будем ездить, просто продать старый б/у автомобиль (ВАЗы, ТАЗы, ГАЗы, ЗАЗы и т.п.) с переоформлением теперь станет бессмысленно. Верно?

Те что были зарегистрированы до 01.09.2013 - вообще не облагаются :)

Поправка: ПЕРВЫЙ раз зарегистрированы до 01.09.2013, т.е. лицо, которое купило машину до 01.09.2013, или лицо, которое купило машину у этого лица (но позже, например, 02.09.2013 :D ) - не платят налог.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 08:59 
Новобранец

Виходить, що якщо я купив автомобіль по генеральній довіреності (тобто, документів на себе не переоформляв), і тепер захочу повністю переоформити документи, наприклад, на дружину, то буду змушений додатково заплатити податок на утилізацію?
Я все вірно зрозумів?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 09:03 
Постоялец

Olegik писал(а):
Виходить, що якщо я купив автомобіль по генеральній довіреності (тобто, документів на себе не переоформляв), і тепер захочу повністю переоформити документи, наприклад, на дружину, то буду змушений додатково заплатити податок на утилізацію?
Я все вірно зрозумів?

Якщо авто було придбане та зареєстроване, першим власником, до 01.09.2013, ви можете перереєструвати його без сплати податку. Наступний його власник також перереєстровує його без податку. І так далі.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 09:11 
Новобранец

Злой Ворон писал(а):
Olegik писал(а):
Я все вірно зрозумів?

Якщо авто було придбане та зареєстроване, першим власником, до 01.09.2013, ви можете перереєструвати його без сплати податку. Наступний його власник також перереєстровує його без податку. І так далі.

Он воно як.
Дякую.
Ну, це трішки заспокоїло мене.
Але все-рівно страшно мені в ДАЙ ходити, адже автомобіль 1987го року народження.
Знімуть його з експлуатації без моєї згоди і тут же утилізують :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 09:15 
Постоялец

Вопрос такой к понимающим, так как я полностью запутался, есть два авто. Первый 2007 года. Необходимо снять его и поставить на другое ФИО. Буду ли я или он платить налог? Второе авто оплачено 28 августа этого года, но на учет мы его первый раз будем ставить через неделю, так как авто еще не приехало в Одессу, но уже в Украине. Мы должны будем оплатить 3% и постановку на учет? Или еще и налог? Авто уже на транзитах и растаможено.
Спасибо.
ПС я уезжаю в командировку, сможет ли супруга сама провести эту операцию или лучше обратиться к посреднику с салона, который за дополнительные 100$ проведет всю процедуру без нашего присутствия?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 09:19 
Борец

Злой Ворон писал(а):
При продаже новой машины, если импортер не взял на себя право на утилизацию

Нет у импортёра такого права! Только у отечественного производителя (полный цикл).
Вообще-то - хрень несусветная.
По Закону в каждом (!) НП свыше 50000 жителей должна быть площадка по приёму.
"Общая" - за счёт налога и от ЗАЗ и Богдана может быть...
Т.е. три(!) пункта в какой-нибудь хацапетовке с круглогодичной загрузкой... :D

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 09:21 
Борец

Одно слово - Який піп,- такий і приход.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 09:25 
Постоялец

may писал(а):
Нет у импортёра такого права! Только у отечественного производителя (полный цикл).

Та понятно, просто в итоге как лицо, осуществляющее импорт ТС, импортер заплатит за ТС налог, и должен тогда иметь справку о его оплате. И соотв. передать ее покупателю.

may писал(а):
Вообще-то - хрень несусветная.

:lol: А кто ж спорит))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 09:27 
Борец

Это не закон а уебанство какое-то!НИХРЕНА НЕ ПОНЯТНО КОМУ ПЛАТИТЬ
ЗА ЧТО ПЛАТИТЬ?Что он изменит?ЗАЕБЛИ УЖЕ ЭТИ ЗАКОНЫ!!!ПИДАРЫ-Депутаты!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 09:30 
Борец

Odessit82
Ни по первому, ни по второму случаю утиль.сбор платиться не будет. По всем новым авто этот сбор оплачивает импортер

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 09:33 
Борец

Burger можно я вас поправлю - оплачивает покупатель. Импортёр, как оплатил, так и забрал назад.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 09:34 
Борец

Odessit82 писал(а):
Вопрос такой к понимающим, так как я полностью запутался, есть два авто. Первый 2007 года. Необходимо снять его и поставить на другое ФИО. Буду ли я или он платить налог?

нет
Odessit82 писал(а):
Второе авто оплачено 28 августа этого года, но на учет мы его первый раз будем ставить через неделю, так как авто еще не приехало в Одессу, но уже в Украине. Мы должны будем оплатить 3% и постановку на учет? Или еще и налог? Авто уже на транзитах и растаможено

а тут вступает в игру "дышло":
согласно
Цитата:
240.2-1. Платниками податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів є особи, які:
240.2-1.1. ввозять на митну територію України транспортні засоби та/або кузови до них (за винятком кузовів товарної категорії 8707 10 10 згідно з УКТ ЗЕД) в митному режимі імпорту;

240.2-1.2. здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України;
240.2-1.3. придбавають транспортні засоби в осіб, які не є платниками цього податку згідно з підпунктом 240.6.1 пункту 240.6 цієї статті."
т.е. с этого следует что все ввезенные ТС начиная с 1 сентября 2013 года подпадают под налог. А те которые ввезены до этой даты - не подпадают.
Но есть еще одно
Цитата:
240.6. Не є платниками податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів особи, які:
240.6.6. придбавають на території України транспортні засоби, що в установленому порядку були вперше зареєстровані та/або перереєстровані до 1 вересня 2013 року, у власників транспортних засобів або в осіб, які не є платниками цього податку згідно з підпунктом 240.6.5 цього пункту, а також здійснюють продаж таких транспортних засобів після 1 вересня 2013 року;
здесь говорится о том, что налог не платят на те ТС, которые зарегистрированы до 1 числа. Но что значит эта регистрация? - в ГАИ? Или где?

По факту за авто, которое расстаможено до 1 сентября платить за утилизацию не нужно. Но закон как дышло!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 09:37 
Борец

Backfire
Ну фактически оплачивает импортер, а потом естественно идет удорожание авто на сумму сбора

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2013, 09:37 
Борец

alikkorn писал(а):
Это не закон а уебанство какое-то!НИХРЕНА НЕ ПОНЯТНО КОМУ ПЛАТИТЬ
ЗА ЧТО ПЛАТИТЬ?Что он изменит?ЗАЕБЛИ УЖЕ ЭТИ ЗАКОНЫ!!!ПИДАРЫ-Депутаты!

хорошие у нас законы - как в Европе! Там тоже платят за утилизацию...ну подумаешь - у них владельцу платят штуку енотов, а у нас владелец эту же штуку кому-то :) Это же Украина - здесь все как в Европе, но по своему :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 67 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа