Суд виніс рішення, що чоловіка катували та змусили зізнатися у вбивстві
У райсуді міста Суми було винесено перший в історії українських судів присяжних виправдувальний вирок: два бібліотекаря і вихователька дитячого садочку разом з двома суддями вирішили, що 20-річний Олександр Бондаренко не вбивав двох односельчанок. Про це інформує news.finance.ua.
Як відомо, у ніч на 2 жовтня 2012-го в селі Стецьківка Сумського району грабіжники вбили двох пенсіонерок. На допит викликали чи не все село, в результаті слідчі зупинилися на 20-річному різноробочому Олександрові Бондаренко. Через день після допиту з’явилася його явка з повинною, а пізніше і докази – недопалок з його слиною, знайдений нібито на місці злочину, і пара шкарпеток зі слідами запеченої крові вбитих.
- На суді я одразу заявив, що явку з повинною у мене вибили. З райвідділу повезли мене на наш комбікормовий завод, де в одному з приміщень влаштували катівню - били струмом від оголеного дроту, душили протигазом із закритим патроном. Я не витримав і все написав за диктуванням, - розповів виправданий Олександр Бондаренко.
Суд знайшов масу нестикувань у справі. Приміром, коли вбили двох жінок, на місці цілий день працювала група експертів-криміналістів, але недопалка вони не знайшли. І тільки через тиждень вже під час відтворення недопалок зі слиною Бондаренко з'явився на місці події. У суді було доведено, що його туди підкинули співробітники міліції. Знайшлися і свідки, які бачили, як Бондаренка заводили на завод, а експерт підтвердив наявність тортур.
http://vidido.ua/index.php/pogliad/arti ... _vbivstvo/