Я не юрист, проте, є такий
ЗАКОН УКРАЇНИ "Про дорожній рух" де в статті 24 чітко вказано, що власник дороги несе відповідальність за стан дороги. Отже, я раджу найняти юриста для вирішення такого питання, одній людині без юридичної освіти буде надто важко вести таку справу.
Статистика:
По словам руководителя "Киевавтодора" Георгия Глинского, его организация не несет ответственности за поврежденные из-за плохих дорог автомобили, потому судиться с ней бесполезно.
Кроме того, по его словам, число исков, подаваемых против корпорации из-за плохих дорог, в этом году никак не изменилось. "С начала года их подали около 60 человек, как и в прошлые годы. Только пять из них мы проиграли, да и то по трем искам было ДТП с участием наших водителей, а в одном случае был открыт канализационный люк, что является явным нарушением", - отметил Глинский.
(Март, 2010)
Мій коментар. За 2 місяці автодор отримав 60 позовів, звичайно, суди всі позови фізично не всигли розглянути. Проте керівник таким чином визнав що декілька позовів автодор вже встиг програти.
Якщо ж ти збираєшся сам вести цю справу, то прийдеться вивчити дуже велику кількість матеріалів - законів, постанов, ДСТУ і ін. Доказувати провину повинен той хто подає позов, а для цього потрібно зібрати матеріали, документально підтвердити вину автодору.
PS: Стаття в тему
Хто відповість за стан доріг? і ще одна
Что делать, если яма стала причиной ДТП?