Текущее время: 26 фев 2025, 13:22

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Дальнє світло фар і зупинка ТЗ.
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 18:31 
Новобранец

Останнім часом я спостерігаю таку сумну тенденцію - крім того, що у фари ставлять ксенон, який сліпить не по-дитячому, так ще й зупиняються на обочині і "забувають" виключити дальнє світло чи свій колгоспний ксенон.
Вчора мене уже "дістав" один таксисит. Стане на обочині і світить своїм ксеноном не зрозуміло для чого, при чому це далеко не перший і навть не десятий раз. Я не полінувався, зупинився і підійшов до нього. Запитую - для чого у тебе включені фари під час зупинки? Ти ж сліпиш водіїв, які рухаються тобі назустріч. На що він мені відповів - правилами не заборонено, а тещо сліплю, то мені по барабану.
Відповідно до п. 19.4 ПДР
Під час зупинки на дорозі в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на транспортному засобі мають бути ввімкнені габаритні або стоянкові ліхтарі, а при вимушеній зупинці додатково — аварійна світлова сигналізація.

В умовах недостатньої видимості дозволяється додатково увімкнути ближнє світло або протитуманні фари та задні протитуманні ліхтарі.

Тому запитання до форумчан - чи обов"язково вимикати фари під час зупинки ТЗ в темну пору доби? На моє переконання - під час зупинки світло фар повинно бути вимкнене. А таксисту, думаю, потрібно підівчити ПДР.
І ще одне - як боротись з таким явищем?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Дальнє світло фар і зупинка ТЗ.
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 18:34 
Постоялец

spin722 писал(а):
Останнім часом я спостерігаю таку сумну тенденцію - крім того, що у фари ставлять ксенон, який сліпить не по-дитячому, так ще й зупиняються на обочині і "забувають" виключити дальнє світло чи свій колгоспний ксенон.
Вчора мене уже "дістав" один таксисит. Стане на обочині і світить своїм ксеноном не зрозуміло для чого, при чому це далеко не перший і навть не десятий раз. Я не полінувався, зупинився і підійшов до нього. Запитую - для чого у тебе включені фари під час зупинки? Ти ж сліпиш водіїв, які рухаються тобі назустріч. На що він мені відповів - правилами не заборонено, а тещо сліплю, то мені по барабану.
Відповідно до п. 19.4 ПДР
Під час зупинки на дорозі в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на транспортному засобі мають бути ввімкнені габаритні або стоянкові ліхтарі, а при вимушеній зупинці додатково — аварійна світлова сигналізація.

В умовах недостатньої видимості дозволяється додатково увімкнути ближнє світло або протитуманні фари та задні протитуманні ліхтарі.

Тому запитання до форумчан - чи обов"язково вимикати фари під час зупинки ТЗ в темну пору доби? На моє переконання - під час зупинки світло фар повинно бути вимкнене. А таксисту, думаю, потрібно підівчити ПДР.
І ще одне - як боротись з таким явищем?

в таких случаях меня очень выручает жменя гаечек на 10 выброшеных в окно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 18:42 
Постоялец

bejsik писал(а):

І що дають ті гаїчки ???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 18:45 
Борец

storm88 писал(а):
bejsik писал(а):

І що дають ті гаїчки ???

Обозначают аномалию.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 18:46 
Новобранец

У мене також проскакувала така думка. Тільки не гаєчки, а дрібний гравій у торбинці возити. Хоча це не вихід.
Крім того, часто буває, що рухаєшся позаду машини у якої ксенон. Передня своїми фарами сліпить зустрічних. Ті у свою чергу вмикають дальнє і страждаємо обоє - "ксенонщик" і я.
Але мене все-таки цікавить більше запитання як боротись з тими, що не вимикають фари під час зупинки. Бо останнім часом таких все більше і більше, які забувають вимикати. Таке враження, що вони думають, що на дорозі він один, більше нікого нема.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 18:59 
Борец

95% таксистов далеки от этой работы как Земля от Марса. Выгнали из милиции - в таксисты. Нехочу работать - в таксисты. Где этот вечно веселый, бритый, мытый, знающий все закоулки и короткую дорогу к ним таксист? Где люди которые дорогу берегли как свое рабочее место? Их еденицы. Остальные - четкое отражение состояния морали в нашем Гондурасе.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 20:55 
Постоялец

Тут какая ситуация. Например в авто в которых стоит датчик света нужно переключаться в ручную на габариты. Не все этого делают.
Там где колхозный ксенон и тупо светят, то помогают те же гайки. Но лучше шарики с подшипников. Шарики проверенный вариант. Помогает безотказно, особенно на скорости.

Наша жизнь как сказка: Рикки-Тикки-Тави выясняет, что кобры хотят убить живущих в доме людей. Он вступает в поединок сначала с Нагом, а потом с Нагайной и уничтожает их невылупившихся детёнышей, чтобы спасти своих друзей.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 20:59 
Борец

шаріки, гайки, що за єресь несете, може ще вийти з бітою і вбити всіх , хто в машині, хочеш відімстити, вруби йому дальній, якісь дикі, чесне слово.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 21:27 
Постоялец

vit092 писал(а):
шаріки, гайки, що за єресь несете, може ще вийти з бітою і вбити всіх , хто в машині, хочеш відімстити, вруби йому дальній, якісь дикі, чесне слово.

ты знаешь, когда этот колхозник поменяет фары и лобовое - он не будет больше так делать.
А ему дальний - помогает не всегда.

Наша жизнь как сказка: Рикки-Тикки-Тави выясняет, что кобры хотят убить живущих в доме людей. Он вступает в поединок сначала с Нагом, а потом с Нагайной и уничтожает их невылупившихся детёнышей, чтобы спасти своих друзей.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 21:45 
Постоялец

vit092 писал(а):

ну да, слепонуть друг друга и сделать массовое лобовое дтп.... браво.....

vit092, ели собака на тебя гавкает, ты же на четвереньки не становишся, и в ответ не гавкаеш?

как говорил один прораб на стройке - не доходит словом, я вас ссуки рублем наказывать буду.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 21:48 
Постоялец

ПЛАТОН писал(а):
Тут какая ситуация. Например в авто в которых стоит датчик света нужно переключаться в ручную на габариты. Не все этого делают.
Но лучше шарики с подшипников. Шарики проверенный вариант.

ну тут кто чем богат. как говорится чем богаты тем и рады.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2013, 21:50 
Постоялец

bejsik писал(а):
как говорил один прораб на стройке - не доходит словом, я вас ссуки рублем наказывать буду.

Рубль - это нечто такое, что помогает донести мысли до глубин головного мозга.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа