Текущее время: 26 фев 2025, 09:20

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Я до вас не звертався! (с)
СообщениеДобавлено: 05 мар 2013, 13:14 
Постоялец

Часто-густо чую саме цю фразу у відповідь на вимогу пред*явити посвідчення. Ну коли це каже мусор на дорозі - то це ще просто зайва зачіпка для маніпуляцій з моєї сторони. А от недавно я ходив в полк на розгляд однієї з моїх скарг, і от в цій скарзі серед всього іншого я, зокрема, скаржився і на те, що обидва інспектори відмовлялися представитись (в ході розмови зі мною) - так от їхній начальник, який розглядав скаргу, теж твердо заявив мені, що ВОНИ ДО МЕНЕ НЕ ЗВЕРТАЛИСЯ. Я, як і будь-яка здоровомисляча людина, посилався на тлумачний словник української мови - марно. Мусора не згодні з визначенням словника - кажуть, що в законі не визначено поняття "звернення".

Так от в мене виникло запитання до знаючих і досвідчених - ЩО мається на увазі під словом "звертання" в ст.5 ЗУ "Про міліцію"?
В яких випадках мусора вважають, що вони звертаються до громадянина?
Можливо є якісь офіційні тлумачення органів влади щодо цього?

**
Тлумачний словник каже:
Звертання - 1) Дія за знач. звертати і звертатися; Вислів, думка, прохання і т. ін., спрямовані до кого-небудь. Слово або сполучення слів, що називають особу чи предмет, до яких звертається той, хто говорить.
Звертатися - Промовляти, писати, спрямовуючи свої слова, свою мову до кого-небудь. Апелювати до чого-небудь притаманного або приписуваного комусь. Говорячи до кого-небудь, називати його певним чином, виявляти своє ставлення до нього.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Я до вас не звертався! (с)
СообщениеДобавлено: 05 мар 2013, 13:27 
Борец

Я рекомендую делать так:
Как только полицай начинает быковать, тупить, юлить, страдать глухотой и т.п.
СРАЗУ говорить так:
"Эй ты мудило в форме окупационных войск СС! Я желаю написать на тебя жалобу, поэтому мне нужны твои данные!"
Пусть потом скажет, что он к тебе не обращался - пох!
Уже получается так, что должностное лицо не предоставило гражданину информацию необходимую для жалобы на его действия.

пока ситуация не прояснится - объявляю забастовку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 12:29 
Борец

наверное нужно спровоцировать Мента на разговор. Достаточно просто стоять рядом с ними и они сами вас попросят отойти или что то спросят. - а єто уже обращение!

[email protected]

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 14:09 
Постоялец

Alek2000
Цитата:
інспектори відмовлялися представитись (в ході розмови зі мною)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 15:52 
Постоялец

Я в шоке, но оказывается эта обязаность про предьявить удостовирение при обращении очень хитро прописана. А точнее на столько просто, что аж хитро...
Вот что я нашёл в Лиге по термину "Звернення":

1.викладена в письмовій або усній формі пропозиція, заява (клопотання), скарга громадянина, народного депутата України, депутата місцевої ради, службової чи іншої особи.

(Генеральна прокуратура, Наказ "Про організацію роботи з розгляду і вирішення звернень та особистого прийому в органах прокуратури України" від 21.06.2011 N 9гн)

2. Звернення правоохоронних органів

оформлені згідно з вимогами чинного законодавства та компетенцією відповідного правоохоронного органу письмові документи: листи, постанови слідчих або прокурорів, винесені в ході розслідування кримінальних справ.

(Міністерство вугільної промисловості України (2), Наказ "Про затвердження Інструкції про організацію та проведення контрольних заходів щодо фінансово-господарської діяльності на підприємствах, в установах і організаціях, що належать до сфери управління Міністерства вугільної промисловості України та щодо яких Міністерство здійснює корпоративне управління" від 08.06.2007 N 200)

Или там написано "при УСНОМУ зверненні до ... " ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 16:01 
Постоялец

Нашёл, ч.2 ст. 5 ЗУ "О милицие"

"Міліція поважає гідність особи і виявляє до неї гуманне ставлення, захищає права людини незалежно від її соціального походження, майнового та іншого стану, расової та національної належності, громадянства, віку, мови та освіти, ставлення до релігії, статі, політичних та інших переконань. При звертанні до громадянина працівник міліції зобов'язаний назвати своє прізвище, звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення. У взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт.
"

Вот писюны... тут нужно уточнить что при усном или письменном, тогда будет понятно, а так - конечно они могут сьежать что "звернненя" - это письменное обращение и тупо тролить нас)))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 18:51 
Постоялец

Belokon

Ну так по твоїй логіці він повинен тобі давати письмове звернення (з проханням пред*явити документи, наприклад)??

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 21:03 
Постоялец

По-моему тут все просто:

ГАИ: Я до Вас не звертався
Гражданин: Зато я до Вас звертаюсь і хочу знати до кого я звертаюсь

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 21:04 
Постоялец

Belokon писал(а):

"Міліція поважає гідність особи і виявляє до неї гуманне ставлення, захищає права людини незалежно від її соціального походження, майнового та іншого стану, расової та національної належності, громадянства, віку, мови та освіти, ставлення до релігії, статі, політичних та інших переконань. При звертанні до громадянина працівник міліції зобов'язаний назвати своє прізвище, звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення. У взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт.
"

Вот писюны... тут нужно уточнить что при усном или письменном, тогда будет понятно, а так - конечно они могут сьежать что "звернненя" - это письменное обращение и тупо тролить нас)))

Если законодатель не конкретизировал тип "звернення", то ЛЮБЫЕ обращения попадают под обозначение.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 мар 2013, 09:06 
Постоялец

peff писал(а):
Belokon

Ну так по твоїй логіці він повинен тобі давати письмове звернення (з проханням пред*явити документи, наприклад)??

Это не моя логика... Написано "при зверненні", я всего лишь нашёл что такое "звернення", а дальше думай сам!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 мар 2013, 09:07 
Постоялец

wol писал(а):
Belokon писал(а):

"

Если законодатель не конкретизировал тип "звернення", то ЛЮБЫЕ обращения попадают под обозначение.

Найди что-нибудь об усных обращениях, тогда соглашусь.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 мар 2013, 09:09 
Постоялец

wol писал(а):
По-моему тут все просто:

ГАИ: Я до Вас не звертався
Гражданин: Зато я до Вас звертаюсь і хочу знати до кого я звертаюсь

Тогда бы было написано "при зверненні громадянина", но такого там нет и подавно...к сожелению..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 мар 2013, 11:10 
Борец

так от зупинивший даїшник нехай звертається письмово за адресою реєстраціі транспортного засобу, і отримає відповідь згідно чинного законодавства у визначені строки...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 мар 2013, 12:36 
Борец

Belokon, вы реально были таким крутым юристом (помощником) как говорили? И не можете подкинуть дельного совета как выцепить данные у мента? :geek:
Вот я (бомж с 10-ю классами) советую:
подходим к менту и говорим - кажется, что я, возможно, стал свидетелем ужасного преступления (возможно убийства) и хочу обратится (сделать заявление) к менту как к представителю власти. Но для этого надо убедится, что он - "настоящий" мент. Т.е. мент вынужден будет показать служебное удостоверение. Иначе, его действие\бездействие можно будет квалифицировать как преступное.
Когда мент покажет свои данные, говорите, что вам показалось, не было никакого преступления. А если попадётся продвинутый мент-троль и начнёт напрягать и наседать, то скажите, что вы имели ввиду, что были свидетелем убийства - видели как птичка съела червячка.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 мар 2013, 12:54 
Постоялец

caveman писал(а):
Belokon, вы реально были таким крутым юристом (помощником) как говорили? И не можете подкинуть дельного совета как выцепить данные у мента? :geek:
Вот я (бомж с 10-ю классами) советую:
подходим к менту и говорим - кажется, что я, возможно, стал свидетелем ужасного преступления (возможно убийства) и хочу обратится (сделать заявление) к менту как к представителю власти. Но для этого надо убедится, что он - "настоящий" мент. Т.е. мент вынужден будет показать служебное удостоверение. Иначе, его действие\бездействие можно будет квалифицировать как преступное.
Когда мент покажет свои данные, говорите, что вам показалось, не было никакого преступления. А если попадётся продвинутый мент-троль и начнёт напрягать и наседать, то скажите, что вы имели ввиду, что были свидетелем убийства - видели как птичка съела червячка.

Хаха)) никаким крутым я себя не называл)
Видео описаной Вами зарисовки В СТУДИЮ!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа