Текущее время: 24 фев 2025, 18:39

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 32 ]  На страницу 1, 2, 3  След.

Что посоветуют бывалые?
Голосование закончилось 12 янв 2012, 14:36
Оплатить штраф! 0%  0%  [ 0 ]
Оплатить штраф! 0%  0%  [ 0 ]
Обжаловать в суде! 50%  50%  [ 20 ]
Обжаловать в суде! 50%  50%  [ 20 ]
Ваш вариант! 0%  0%  [ 0 ]
Ваш вариант! 0%  0%  [ 0 ]
Всего голосов : 40
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 14:36 
Прохожий

[img][IMG]http://i.piccy.info/i7/7afdf0c7de2aa263e744e128531933c5/1-5-3483/37413604/protokol_800.jpg[/img][/img]
[img][IMG]http://i.piccy.info/i7/c022f09bf20013a525a70276b1eb08fa/1-5-3483/40254364/postanova_800.jpg[/img][/img]

Вот жена написала как все было.
-"Двигаясь по бульвару Дружбы народов, ухудшилось мое состояние здоровья, поэтому решила остановится возле метро в поисках аптеки. остановилась возле метро включила аварийку и вышла на 5 минут. По возвращению начала свое движение и тут же была остановлена инспектором ГАИ. Не представившись, инспектор сообщил что я нарушила п. остановилась под запрещающий знак остановка запрещена, я сообщила что плохо себя почувствовала и остановилась для того чтобы купить лекарство, но не найдя аптеки решила продолжить свой путь, на что инспектор сказал что это не имеет значение т.к. мой автомобиль помешал припарковаться на данном месте водителю маршрутного такси и произвести высадку пассажиров, хотя за моим автомобилем было 3-4 свободных места. Для оформления протокола инспектор потребовал мои документы, сообщив что я могу не выходить из автомобиля. Оформив протокол инспектор подошел к моей машине и предложил ознакомится с данным протоколом. Я заявила что хочу подать ходатайство на перенесение рассмотрения дела для получения юридической консультации и в связи с состоянием здоровья. На что инспектор ответил что данной ходатайство он отказывается принять т.к. уже выписал постановление, хотя я еще не написала объяснение и не подписала протокол. В протоколе было указано что я отказалась указать место работы и свои контактные данные, хотя меня никто их не спрашивал при заполнении. На мои требования прикрепить к протоколу данное ходатайство, инспектор заявил что данной ходатайство рассмотрено не будет, т.к. подается оно на него и он его отклоняет сам. После ссылки с моей стороны на ст. Конституцию Украины он сказал что прикрепит его к делу но рассматривать все равно не будет. Также при просьбе ознакомить меня с моими правами, инспектор предоставил мне брошюру, сказав читайте сами. После этого начал угрожать что если буду «умничать» то выпишет еще один штраф. После того как я подписала протокол со своими объяснениями спросил буду ли я забирать постановление, на мой отказ заявил что в таком случае будет оформлять еще один протокол с основанием что я не могу управлять автомобилем ссылаясь на мою недееспособность (т.к. я сама ему сказала что я себя плохо почувствовала). В ответ на требование медицинского освидетельствования моего состояния, инспектор удалился в свой автомобиль со словами что будет оформлять протокол. На мои требования вызвать дежурного по району, в связи с неправомерными действиями инспектора, он заявил что мои требования безосновательны и отдал мне постановления, воспользовавшись моим замешательством и юридической некомпетентностью и пожелал счастливого пути. К сожалению ни видео ни аудио записи не производилось."

Как бы Вы поступили в данной ситуации? Жена действительно плохо себя чувствовала!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 14:56 
Борец

Изображение
Изображение

я придерживаюсь мнения, что оспаривать нужно все, не догонишь, так хоть согреешься :) вернее наберешься опыта

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 14:58 
Борец

Судитсо и ещё раз судитсо.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 15:01 
Борец

кстати, а откуда инспектору известно кто останавливал машину?

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 15:13 
Прохожий

Это помножит при составлении иска?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 15:18 
Борец

amid писал(а):
Это помножит при составлении иска?

конечно, запрещена остановка знаком, а не забирание машины из-под него, а поставить мог и ты

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 15:32 
Прохожий

Тогда, что делать с пояснениями в протоколе?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 15:43 
Борец

amid писал(а):

а что там в пояснениях? у меня картинки не открываются
да и пояснения - не сильный аргумент, человеку было плохо, волновался, писал под диктовку

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 15:45 
Борец

amid писал(а):

Цитата:
15.14. У разі вимушеної зупинки в місці, де зупинку заборонено, водій повинен вжити всіх заходів,
щоб прибрати транспортний засіб, а за неможливості це зробити - діяти згідно з вимогами пунктів
9.9-9.11 цих Правил.

9.9. Аварійна світлова сигналізація повинна бути ввімкнена:
а) у разі вимушеної зупинки на дорозі;

9.10. Разом з увімкненням аварійної світлової сигналізації слід установити знак аварійної
зупинки або миготливий червоний ліхтар на відстані, що забезпечує безпеку дорожнього
руху, але не ближче 20 м до транспортного засобу в населених пунктах і 40 м поза ними, у разі:

б) вимушеної зупинки в місцях з обмеженою оглядовістю дороги хоча б в одному напрямку ме-
нше 100 м.

Вынужденная остановка согласно 15.14. 9.9 было выполненно. 9.10? - думаю видимость в 100 м там было. Давить жалобами. Сначала в ГАИ с требованием отменить постанову и прекратить производство административного дела. Причем срочно - 10 дней на все про все. Письмо отправить заказным - фиксировать даты. Параллельно готовить иск в суд. Сфоткать это место обязательно - там видна рядом аптека? У них нету доказательств вашего правонарушения. Написать правильно иск - вы действовали абсолютно согласно ПДД. Пусть они попробуют доказать обратное.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 15:52 
Борец

2.14. Водій має право:
е) відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву громадян.

Туда же:
Право на юр. допомогу; винесення постанови до завершення складання протоколу; Упередження щодо особи яка притягається.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 17:07 
Прохожий

Цитата:
Вынужденная остановка согласно 15.14. 9.9 было выполненно.
Да

Цитата:
9.10? - думаю видимость в 100 м там было.
Видимость там шикарная даже ночью.

Цитата:
Давить жалобами. Сначала в ГАИ с требованием отменить постанову и прекратить производство административного дела. Причем срочно - 10 дней на все про все.
Протокол выписан 03.01.2012 по моему времени писать в гаи уже нет? Или сначала в ГАИ а потом ждать ответа? Если ответ положительный то все ок, а если нет? Срок обжалования в суде пройдет!

Цитата:
Сфоткать это место обязательно - там видна рядом аптека?
Нет. Она не нашла там аптеку.

Цитата:
У них нету доказательств вашего правонарушения. Написать правильно иск - вы действовали абсолютно согласно ПДД. Пусть они попробуют доказать обратное.
Может кто то писал уже иск по данному делу? А то у меня с поисковиком не выходит договориться, помогите пожалуйста правильно составить иск! Заранее благодарен!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 17:10 
Борец

viewtopic.php?f=28&t=496&start=435 в памятке много полезностей разных

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 20:24 
Прохожий

До Печерського Районного Суду
Україна, 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 42-А

Позивач: ФИО адрес. тел.

Відповідач:
Інспектор СО МДТП ВДАІ Печерського РУ в м.Києві
старший лейтенант міліції Ганзя Олександр Андрійович
01103 м. Київ, Військовий проїзд 8
тел.( 0 44) 284-57-22,
Домашня адреса та інші засоби зв’язку невідомі.

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення
та закриття провадження по справі
Постановою інспектора СО МДТП ВДАІ Печерського РУ в м. Києві ст. лейтенанта міліції Ганзя Олександр Андрійович (надалі інспектор ДПС), серії ВС1 № 136809 від 03.01.2012 року (надалі за текстом постанова) на мене було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 255 (двісті п’ятдесят п’ять) гривень за те, що я 03.01.2012 року об 18 год 00 хв., керуючи автомобілем Тойота д/н AA ____ HB, по бул. Дружби Народів в м. Києві не виконала вимогу знаку 3.34 ( зупинка заборонена), чим порушила п. 15.9 ПДР України.

03 січня 2012 року, близько 18:00, керуючи автомобілем (Toyota Auris) , д. р. номер AA____HB, що належить мені. Рухаючись по бул. Дружби Народів в бік Печерського мосту, мені стало зле, різко погіршилось моє самопочуття, тоді відповідно до ПДР п. 1.10, 15.14, 9.9а я увімкнула світлову аварійну сигналізацію і була вимушена зупинити автомобіль біля краю проїзної частини. В цей момент під'їхав автомобіль ДПС. Не вислухавши мої пояснення інспектор ДПС переписавши данні з моїх документів пішов складати протокол та постанову про адміністративне правопорушення в свій службовий автомобіль. В зв’язку з поганим самопочуттям я не змогла побігти за ним. Через деякий час інспектор ДПС підійшовши до мого автомобіля запропонував мені ознайомитись з протоколом та підписати його. До протоколу я додала письмове клопотання відповідності до ч.1 ст.268 КУпАП заявлено клопотання про можливість надати мені час для вибору захисника моїх прав, у зв’язку з чим розгляд справи про адміністративне правопорушення відкласти на іншу дату на що інспектор ДПС явно обурився і в ультимативній формі повідомив мене про відхилення мого клопотання у зв’язку з тим, що він вже виніс постанову. Таким чино вважаю, що інспектор ДПС грубо порушив Наказ №77 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» від 26.02.2009. А також мої права передбачені ст. 268 КУпАП.
Вважаю дану постанову необґрунтованою, такою що не відповідає нормам КУпАП та винесеною з перевищенням компетенції суб’єкта владних повноважень. Також під час винесення постанови не дотримано вимоги ст..ст. 245, 276, 278, 280 КУпАП відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративне правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи.
Згідно ст. 9 КУпАП адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна вина (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадській порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність. При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність.
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав:
1) Вимушено зупиняючи автомобіль в даному місці я керувалася ПДР п. 1.10, 15.14, 9.9а, де чітко вказано, що у разі вимушеної зупинки в місці де зупинку заборонено, водій повинен вжити всіх заходів, щоб прибрати транспортний засіб, а за неможливості це зробити, діяти у відповідності до п.п. 9.9 - 9.11 ПДР, що я і зробила, увімкнувши аварійну світлову сигналізацію.
2) Під час зупинки авто та складання протоколу інспектор представився не чітко і не зрозуміло, чим порушив пп. 2.14(в), 2.14(г) ПДР України, а також п.15.5 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС України від 27.02.2009 №111 .
3) Відсутні докази скоєння порушення – матеріали фото чи відео фіксації або покази свідків на підтвердження мого нібито порушення. Це є порушенням вимог п. 1.6. розпорядження МВС України №466 від 21.05.2009.
4) При складанні протоколу мені не було роз’яснено мої права та обов’язки, передбачені ст.63 Конституції України, ст.268 КУпАП, що є порушенням ст.. 256 КУпАП.
5) Зазначена постанова винесена з порушенням ст. 33 КУ¬пАП, яка визначає, що стягнення за адміністративне правопо¬рушення накладається у межах, установлених цим кодексом та іншими законами України. При накладанні стягнення враховуються характер вчи¬неного правопорушення, особа порушника, ступінь його ви¬ни, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність. При винесенні оскаржуваної постанови цього зроблено не було, та посадовою особою, яка винесла цю постанову, вимоги закону не враховані.
6) При винесенні постанови було порушено мої права, передбачені ст. 268 КУпАП, а саме: особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право зокрема:
• знайомитися з матеріалами справи;
• давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання;
• при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням. Всіх наданих мені цим законом прав я був позбавлений, що є порушенням процесу при розгляді справи про адміністративне правопорушення.
7) Справа про адміністративне правопорушення була розглянута без моєї присутності, що є порушенням п. 2.8. Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої Наказом МВС України від 26.02.2009 №77.
Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.
На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 287, 288, 289, КУпАП, ст..ст. 104-106, 162 КАС України.
ПРОШУ:
1. Постанову серії ВС1 № 136809 від 03.01.2012 року про накладення на мене – ____ФИО______ адміністративного стягнення по ст. 122 ч. 1 КУпАП в розмірі 255 (двісті п’ятдесят п’ять) гривень визнати незаконною та скасувати.
2. Закрити відносно мене провадження по справі про адміністративне правопорушення.
3. Витребувати у відповідача матеріали справи.

Додаток:
• дві копії постанови в справі про адміністративне правопорушення;
• дві копії протоколу про адміністративне правопорушення;
• копія позовної заяви;

Ну как? Такое можно в суд посылать? Все ли правильно?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 20:30 
Борец

прочитал бегло, и сразу замечания
466-й отменён давно
про "плохо представился" - лучше написать ст. 11 ЗУоМ
про ходотайство - дето было толи распоряжение толи ещё какая ерунда от презика вроде, о предоставлении бесплатной юридической помощи (дето так) и там говорилось о том, что каждый имеет право на юр помощь, так же 30 Конституции (если не ошибся)
исправляй)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2012, 21:20 
Прохожий

До Печерського Районного Суду
Україна, 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 42-А

Позивач: ФИО адрес. тел.

Відповідач:
Інспектор СО МДТП ВДАІ Печерського РУ в м.Києві
старший лейтенант міліції Ганзя Олександр Андрійович
01103 м. Київ, Військовий проїзд 8
тел.( 0 44) 284-57-22,
Домашня адреса та інші засоби зв’язку невідомі.

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення
та закриття провадження по справі
Постановою інспектора СО МДТП ВДАІ Печерського РУ в м. Києві ст. лейтенанта міліції Ганзя Олександр Андрійович (надалі інспектор ДПС), серії ВС1 № 136809 від 03.01.2012 року (надалі за текстом постанова) на мене було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 255 (двісті п’ятдесят п’ять) гривень за те, що я 03.01.2012 року об 18 год 00 хв., керуючи автомобілем Тойота д/н AA ____ HB, по бул. Дружби Народів в м. Києві не виконала вимогу знаку 3.34 ( зупинка заборонена), чим порушила п. 15.9 ПДР України.

03 січня 2012 року, близько 18:00, керуючи автомобілем (Toyota Auris) , д. р. номер AA____HB, що належить мені. Рухаючись по бул. Дружби Народів в бік Печерського мосту, мені стало зле, різко погіршилось моє самопочуття, тоді відповідно до ПДР п. 1.10, 15.14, 9.9а я увімкнула світлову аварійну сигналізацію і була вимушена зупинити автомобіль біля краю проїзної частини. В цей момент під'їхав автомобіль ДПС. Не вислухавши мої пояснення інспектор ДПС переписавши данні з моїх документів пішов складати протокол та постанову про адміністративне правопорушення в свій службовий автомобіль. В зв’язку з поганим самопочуттям я не змогла побігти за ним. Через деякий час інспектор ДПС підійшовши до мого автомобіля запропонував мені ознайомитись з протоколом та підписати його. До протоколу я додала письмове клопотання відповідності до ч.1 ст.268 КУпАП заявлено клопотання про можливість надати мені час для вибору захисника моїх прав, у зв’язку з чим розгляд справи про адміністративне правопорушення відкласти на іншу дату на що інспектор ДПС явно обурився і в ультимативній формі повідомив мене про відхилення мого клопотання у зв’язку з тим, що він вже виніс постанову. Таким чино вважаю, що інспектор ДПС грубо порушив Наказ №77 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» від 26.02.2009. А також мої права передбачені ст. 268 КУпАП.
Вважаю дану постанову необґрунтованою, такою що не відповідає нормам КУпАП та винесеною з перевищенням компетенції суб’єкта владних повноважень. Також під час винесення постанови не дотримано вимоги ст..ст. 245, 276, 278, 280 КУпАП відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративне правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи.
Згідно ст. 9 КУпАП адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна вина (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадській порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність. При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність.
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав:
1) Вимушено зупиняючи автомобіль в даному місці я керувалася ПДР п. 1.10, 15.14, 9.9а, де чітко вказано, що у разі вимушеної зупинки в місці де зупинку заборонено, водій повинен вжити всіх заходів, щоб прибрати транспортний засіб, а за неможливості це зробити, діяти у відповідності до п.п. 9.9 - 9.11 ПДР, що я і зробила, увімкнувши аварійну світлову сигналізацію.
2) Під час зупинки авто та складання протоколу інспектор представився не чітко і не зрозуміло, чим порушив пп. 2.14(в), 2.14(г) ПДР України, а також п.15.5 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС України від 27.02.2009 №111 .
3) Відсутні докази скоєння порушення – матеріали фото чи відео фіксації або покази свідків на підтвердження мого нібито порушення. Це є порушенням вимог ст.11 ЗУ "Про міліцію" від 13.08.2011
4) При складанні протоколу мені не було роз’яснено мої права та обов’язки, передбачені ст.63 Конституції України, ст.268 КУпАП, що є порушенням ст.. 256 КУпАП.
5) Зазначена постанова винесена з порушенням ст. 33 КУ¬пАП, яка визначає, що стягнення за адміністративне правопо¬рушення накладається у межах, установлених цим кодексом та іншими законами України. При накладанні стягнення враховуються характер вчи¬неного правопорушення, особа порушника, ступінь його ви¬ни, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність. При винесенні оскаржуваної постанови цього зроблено не було, та посадовою особою, яка винесла цю постанову, вимоги закону не враховані.
6) При винесенні постанови було порушено мої права, передбачені ст. 268 КУпАП, а саме: особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право зокрема:
• знайомитися з матеріалами справи;
• давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання;
• при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням. Всіх наданих мені цим законом прав я був позбавлений, що є порушенням процесу при розгляді справи про адміністративне правопорушення.
7) Справа про адміністративне правопорушення була розглянута без моєї присутності, що є порушенням п. 2.8. Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої Наказом МВС України від 26.02.2009 №77.
Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.
На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 287, 288, 289, КУпАП, ст..ст. 104-106, 162 КАС України.
ПРОШУ:
1. Постанову серії ВС1 № 136809 від 03.01.2012 року про накладення на мене – ____ФИО______ адміністративного стягнення по ст. 122 ч. 1 КУпАП в розмірі 255 (двісті п’ятдесят п’ять) гривень визнати незаконною та скасувати.
2. Закрити відносно мене провадження по справі про адміністративне правопорушення.
3. Витребувати у відповідача матеріали справи.

Додаток:
• дві копії постанови в справі про адміністративне правопорушення;
• дві копії протоколу про адміністративне правопорушення;
• копія позовної заяви;

Исправил пункт 3 а вот остальное я не понял? 30 ст. Конституции там про имущество...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 32 ]  На страницу 1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа