Текущее время: 24 фев 2025, 14:11

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 38 ]  На страницу 1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 22:36 
Прохожий

(Сегодня остановили на Вильямса, когда пересекал круг с Вильямса(от китайского базара), на Королёва(к южному базару), не понял сразу чего остановили, а потом мне объяснили что я оказывается нарушил переезд перекрёстка 16.4.- штраф 500грн., а через 10 дней будет 1000грн. я выезжал на перекрёсток(круг) вторым(была одна машинка пере до мной), я был в крайнем левом ряду. Поехало на круг сразу два ряда(правый и левый) но в правом кругу на повороте(на кругу) гаишники остановили машину, и весь правый ряд начал её объзжать, ну естественно притесняя левый ряд, пере до мной попался джентельмен на машине и всех пропустил, только вот я стал за ним и это прямо на перекрёстке, ну и ГАИ стразу тут как тут. Доводы мои их не врозумили, начали тыкать камеру какую, то где только мою машину и видно, никаких документов не на камеру не на что не показали, их у них не было. Со мной был свидетель, которого я настаял внесли в протокол и и он всё видел, что на перекрёсток мы выезжали свободный от машин, затор образовался по виде ГАИ, и они им и воспользовались... Ребята, я написал позовну заяву, не могли бы вы посмотреть её, может, что подскажите. прикрепляю протокол. Протокол со штрафом мне не выдали, я отказался подписывать первый протокол, Гиашник позвал двух понятых, всё написал, сказал что какая то бумажка ко мне по почте прийдёт.
http://s1.ipicture.ru/Gallery/Viefull/6065301.html

Адміністративний позов

про визнання протиправною та скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення серія хх № ххххххх від хх.09.2011 року

Звільнено від сплати державного мита відповідно до ст.288 КпАП України.

27.09.2011 року стосовно мене було винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності серія хх № хххххх за порушення передбачене ч.2, ст.122 Закон України „Про внесення змін та доповнень до КУпАП “ від 24.09.2008 року.
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав.

27.09.2011р. під час керування транспортним засобом ЗАЗ 110267, державний номер 1111111, в напрямку з вул. Вiл’ямса до вул.Ак.Корольова мене, Ф.И.О. , було зупинено інспектором ДАІ Ф.И.О , який звинуватив мене, начеб то, в порушенні правил перетину перехрестя згiдно п.16.4 Правил дорожнього руху України.

Згідно п.16.4 Забороняється виїжджати на будь-яке перехрестя, у тому числі при сигналі світлофора, що дозволяє рух, якщо утворився затор, який змусить водія зупинитися на перехресті, що створить перешкоду для руху інших транспортних засобів і пішоходів.

Я стверджую, що не порушував жодних правил, так як я виїхав на перехрестя, яке було вільнім(жодної машини) про що може засвідчити свідок(Ф.И.О. що мешкає за адресою ), яка їхала разом зі мною. Виїжджаючи на перехрестя з крайньої лівої смуги я був другим - попереду була ще одна машина, яка рухалася у томуж напрямку що і я. Коли потік машин (правий та лівий ряд) зайшли на коло, на правій смузі зупинилась машина(можливо зупинена співробітниками ДПС), у цей час машина попереду мене зупинилась(не проїзджаючи кола), та почала пропускати машини з правої смуги, які почали об’їзджати зупинившийся автомобіль. Я був змушений зупинитися за ціею машиною вже перебуваючи на колі перехрестя, при цьому машин яким би я мешав рухатись у будь якому напрямку не було, після чого я був одразу зупинений співробітниками ДАЇ.

У протоколі про адміністративне правопорушення Інспектор ДАЇ Ф.И.О. зазначив, що мається відео фіксація. У протоколі не вказано назву, модель серійний номер технічного засобу, на який зі слів інспектора ДАЇ, здійснювалася відео фіксація. Документів на відеокамеру інспектор ДАЇ відмовився показати. Сертифікат та документ про повірку у інспектора ДАЇ були відсутні. Таким чином, застосування такої відеокамери Інспектор ДАЇ Ф.И.О. ,було неправомірним. (Згідно п.18.10 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС «Під час несення служби працівникам підрозділів ДПС забороняється … Використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув»)

При складанні протокола про адміністративне порушення я відмовився підписувати цей документ, після чого інспектором ДАЇ були запрошені два понятих Ф.И.О. та Ф.И.О. Був складений не названий мені документ який поняті підписали, після чого мені був наданий екземпляр протоколу про адміністративне порушення, та оголошено, що постанова про адміністратівне порушення прийде мені на пошту.
Ствердження інспектора ДАЇ Ф.И.О про здійснення неправильного перетину перехрестя вважаю неправомірними, так як при перетині перехрестя не було перешкод, які можливо було передбачити, або вони були б явні (про що сказано у п.16.4), усі обставини змінилися під час перебування на перехресті(колі), також ці обставини не причинили переград руху іншого транспорта.

Вважаю, що до цієї справи повністю відносяться вимоги Постанов Пленуму Верховного Суду України, а саме:
Від 11.06.2004 № 11 „Про окремі питання, що виникають при застосуванні судами положень ст. 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення”, яка передбачає:
3. Згідно зі ст. 245 КУпАП суддя при розгляді справи про адміністративне правопорушення має своєчасно, всебічно, повно й об'єктивно з'ясувати обставини справи і вирішити її в точній відповідності із законом.

23.12.2005 № 14 „Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транс-порту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті”, яка перед-бачає:
24. Звернути увагу судів на неприпустимість спрощеного підходу до судового розгляду справ про адміністративні правопорушення на транспорті та ігнору-
вання прав осіб, яких притягають до відповідальності, потерпілих, їх законних
представників і захисників.
Суди повинні неухильно виконувати вимоги ст. 268 КУпАП щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення у присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності зазначеної особи це можливо лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце та час розгляду і якщо від неї не надійшло клопотання про його відкладення. При розгляді справ зазначеної категорії необхідно з'ясовувати всі обставини, перелічені у статтях 247 і 280 КпАП, у тому числі шляхом допиту свідків та призначення експертиз.
Зміст постанови судді має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 і 284 КпАП. У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів.
Очевидно, що співробітником ДАІ Василем складено документи саме із цим „спрощеним” підходом, із значними процесуаль-ними порушеннями, таким чином, що протокол протирічить постанові про адмініст-ративне правопорушення.
У відповідності до п.2 ч.1 ст.18 КАСУ місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.
Згідно ч.2 ст.19 КАСУ адміністративні справи з приводу оскарження пра-вових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміні-стративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.

На підставі викладеного, а також керуючись ст.ст. 3, 268,287, 288,289 КУпАП,
та ст.ст. 6,18,104,105,106 КАС України

ПРОШУ:

1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, свідка,
посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
2. Оскаржувану постанову серія ххх від ххххх року скасувати, як таку, що не відповідає фактичним обставинам справи, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити за відсутності у моїх діях складу правопо-рушення.

P.S. Надеюсь на вашу помощь. С ув. Владимир

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 сен 2011, 06:54 
Новобранец

Уважаемый Владимир!
Касательно Ваших действий:
1. Не надо выходить с машины.
2. Доказательства Вашей вины пусть несут вам в машину.
3. Заявать что у Вас есть ходатайство о переносе рассмотрения дела.
3. Протокол подписывать в машине и... в нем отмечать что, ст 63 и 268 не раъяснены, доказы не представлены, вины не признаете, записать в качестве свидетелей пасажиров своего авто и главное ПОСТАВИТЬ ЖИРНЫЕ ПРОЧЕРКИ В НЕЗАПОЛНЕНЫХ ГРАФАХ . Кроме того до протокола приложить ходатайство о переносе рассмотрения дела, что записать в протокол. Желательно сфотографировать протокол мобильником.
После чего, оставив у себя второй экз, первый экз. возвратить инспектору.
В машине с закрытым стеклам инспектор Вам не помешал бы "работать". Это проверенный вариант!!!
Касательно позовной заявы напишу позже
Удачи

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 сен 2011, 08:43 
Борец

Цитата:
при цьому машин яким би я ЗАВАЖАВ рухатись у будь якому напрямку

усі обставини змінилися під час перебування на перехресті(колИ), також ці обставини не спричинили переград (перешкод) для руху іншого транспорта.

по иску:
во первых копию протокола нормально выложи, а то по ссылке предлагает загрузить свою картинку)
-добавь нарушение 77-го приказа, в частности того, что протокол и постановление были вынесены одновременно
-добавь то, что тебе не разъяснили права (63-я и 258-я)
-я так понял ты постановление оспариваешь опираясь на номер его, который внесён в протокол?

И ЗАПОМНИ, ПОДПИСЬ ПРОТОКОЛА НЕ ЯВЛЯЕТСЯ СОГЛАСИЕМ С НИМ, А В ДАЛЬНЕЙШЕМ ОБЖАЛОВАНИИ УПРОЩАЕТ ЖИЗНЬ)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 сен 2011, 09:42 
Новобранец

В суде оспаривается ПОСТАНОВА а не протокол!
У Вас на руках протокол, а постанова, в Вашем случае, прийдет почтою! Ждите постанову, отказ в получении которой подписали понятые, а не свидетели.
Позовну заяву в суд оформите после получения постановы.
Удачи

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 сен 2011, 16:32 
Прохожий

http://s1.ipicture.ru/uploads/20110928/DD14Pxoi.jpg вот ссылка

Да, протокол с сумой штрафа я не получил... вот теперь понимаю что не надо было замарачиваться и надо было брать его... Мне посоветовали подъехать и забрать его в гаи, в какое ехать Обл.Гаи или какое то другое? Просто почта так работает, что письмо может прийти через месяц, когда все сроки уже выйдут...

Спасибо за помощь в теме, что скажите на счёт позова? в какой суд его нести?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 сен 2011, 16:47 
Борец

КоВлИг писал(а):
Спасибо за помощь в теме, что скажите на счёт позова? в какой суд его нести?

до міського чи міськрайонного і можна не нести, а заказним по пошті

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 сен 2011, 17:18 
Борец

СТОП, погоди у тебя в протоколе, в строке "до протоколу додаеться...." пусто, и рассмотрение дела было на месте, постановление не вынесли)))))))))))
вот дыбилы......
обжаловать будешь в Приморском, если там ещё прописан, после того, когда прийдёт постановление, сроки начнутся с того момента, как ты получишь на руки это самое постановление
а чё данные инспектора закрасил? страна должна знать своих героев)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 сен 2011, 17:26 
Борец

Alyans писал(а):
СТОП, погоди у тебя в протоколе, в строке "до протоколу додаеться...." пусто, и рассмотрение дела было на месте, постановление не вынесли)))))))))))
вот дыбилы......

я щось провтикав?

до протоколу додаються:
відеофіксація на СД,постанова №......,пояснення свідків

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 сен 2011, 17:38 
Борец

aktivist
упс, это я провтыкал)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 сен 2011, 17:48 
Борец

Alyans писал(а):
aktivist
упс, это я провтыкал)

буває ;)

Цитата:
Да, протокол с сумой штрафа я не получил... вот теперь понимаю что не надо было замарачиваться и надо было брать его...

КоВлИг, порада на майбутнє:
протокол підписуй завжди,хоча б там де графа порушник,але :
1.закреслюй слово порушник,а пиши-водій
2.в графі пояснень,якщо нема часу розписувать напиши коротко-з протоколом не згоден,правил дорожнього руху не порушував,всі аргументи приведу на суді

П.С.
те що жирним не обов"язково

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 сен 2011, 22:20 
Новобранец

до міського чи міськрайонного і можна не нести, а заказним по пошті

Позовна заява подается в районный суд по месту Вашего проживания, регистрации или пребывания, т.е. куда Вам удобно
Желательно лично отнести и сдать в концелярию суда.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 окт 2011, 22:50 
Прохожий

жду письмо, думаю что может не прейти... :( (был такой опыт, промарочили мозги около 2 часов, составили протакол, и разошлись, штраф так и не пришёл, так как они поняли что на 99% не правы, так ещё перед разъездом один из инспектаров гаи назвал меня "нехорошим словом" типа вы человек хорший но - ... протакол со штрафом так и не пришёл... Подумываю купить регистратор, но никак руки не доходят...
P.S. Готов ити в суд, спасибо за вашу помощь.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 окт 2011, 06:47 
Борец

КоВлИг, напиши запит обов"язково по протоколу

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 окт 2011, 19:39 
Прохожий

Сегодня отнёс постанову, протакол, и позов в суд в трёх экземплярах, +ксерокс паспорта 1 экземпляр, так же заплатил 3.4грн. державный сбор(с камисией банка вышло 10.4грн.) жду повестки в суд.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 окт 2011, 20:17 
Борец

КоВлИг
ты не повестки жди, а на следущей неделе позвони в канцелярию суда, скажи им номер входящего и узнай на какого судью расписали дело, так же узнай номер секретаря этого судьи, и через недельку позвони и узнай всё

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 38 ]  На страницу 1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа