Текущее время: 25 фев 2025, 05:23

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 367 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 18 янв 2011, 23:20 
Борец

Цитата:
Ну тогда ткните носом где указано, что при мне должен быть паспорт? Где запрещено передвигаться без паспорта?

Нигде не сказано. Милиция может проверять документы только при подозрении в совершении правонарушения. Тогда могут задержать до 3-х часов в случае, если его нет.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2011, 23:21 
Борец

Luxic писал(а):
Ну тогда ткните носом где указано, что при мне должен быть паспорт? Где запрещено передвигаться без паспорта?
вообще-то я вопрос задал.
есть два мнения, какое-то из них должно быть верным, значит второе домыслом.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2011, 23:21 
Постоялец

SvAn писал(а):
Игорь,простите, а у Вас девушка есть? Если-нет,то на нет и питання нет. А если есть.,. . А если она окажеться в подобной ситуации? Ваша реакция останеться такой же пдд-нормативной,диванно-комфортно аргументированной? Хотелось бы сомневаться,..

:D Блін! Народ, ви читаєте форум чи лише пишете? :x
Разів вже три - пропонував допомогу, якщо потрібна!
Разів ще три чи чотири в цій же темі писав, що скаргу писати потрібно!
Разів два чи три наголошував - викинути зі скарги всі емоції і безглузді поради з форуму. Писати сухо, коротко і лише те, що можна підтвердити.
Звертав увагу на що саме, на мою думку, потрібно звернути увагу.
Між іншим, дозволю собі порекомендувати топікстартеру почитати пости Bart Tapolsky. В тему.

... Чи Вас цікавить власне наявність у мене дівчини? Можу відповісти у Приват, щоб модератори не сварились. ;)

ЗІ. НЕ допомагаю відмазуватись від відповідальності за порушення ПДР, що мало місце.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2011, 23:26 
Борец

LAVe писал(а):
чтобы сие было фактом, нужно подать заяву в милицию.

Заява подается в прокуратуру, т.к. 365 статья - прокурорская

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2011, 23:36 
Постоялец

Igor_Lviv писал(а):
:D Блін! Народ, ви читаєте форум чи лише пишете? :x

Игорь, не злись! У нас эмоции... мы ж не пишем скаргу... тут форум. А между эмоций - дают дельные советы! Александра появится, и будет делать вывод! Мы поддерживаем морально! А вот кто подскажет как лучше ей доки сюда выкладывать, или что посоветуете, что б без лишних глаз?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2011, 23:41 
Борец

До прокуратури міста Львова….
……………………………………..
Від ………………..Є.М.

Заява про злочин

Ця заява подана в порядку ст 95 КПК України ,яка надає право громадянину
повідомити органи прокуратури про вчинений злочину

Суть справи-
..01.2011 року о …г я……….. будучи учасником дорожнього руху,побачила що працівники ДАЇ,на службовому автомобілі…….несуть службу з порушеннями правил дорожнього руху,а саме патрульний автомобіль був припаркований на тротуарі де для руху пішоходів залишалося менше ніж 2 метри,та зупиняли водіїв транспортних засобів,в зоні дії знака-3.34-Зупинку заборонено.Зважаючи на те що ,що працівники міліції повинні бути прикладом у дотриманні ПДР,та не допускати порушеннь ПДР,іншими учасниками дорожнього руху, я підійшла до них та звернула їм на це увагу,сподіваючись на взаєморозуміння та з пропозицією припинити дане порушення ПДР.
Що сталося після цього можна побачити на відео яке додається .
Коли я звернулася до інспектора який на той момент сидів в патрульному автомобілі,про те що патрульний автомобіль припаркований з порушенням ПДР 15.10-в,інспектор різко відповів що ніякого правопорушення немає,міряйте собі від бардюра,та різко зачинив дверку автомобілю.
Зразу після цього мене покликав інший інспектор,який представився як молодший сержант…,але не предявив свого службового посвідчення ,і сказав ,що можу йому задати питання.Почав мене питати чи складається на мене протокол,хто я і що 2 попередніх інспектори заняті так як складають протоколи ,на водіїв.Я неодноразово йому наголосила,що іх патрульний автомобіль стоїть з порушенням ПДР,В ЗОНІ ДІЇ ЗНАКУ 3.34-Зупинку заборонено.Даний працівник ДАЇ,сказав також що його знімати на відеокамеру заборонено,але маючи з собою відповідь з Департаменту ДАЇ про те, що відеозйомка працівників ДАЇ при несенні ними служби,та місць несення служби –не заборонена,чомусь це мені як громадянці України потрібно було ,доводити працівнику ДАЇ,який знаходився на службі,пройшов інструктаж перед виходом на службу,щодо дотримання Законності та , неухильного забезпечення конституційних прав і свобод людини та громадянина, поваги до честі та гідності кожної особи, формування в населення впевненості у спроможності міліції виконувати покладені на неї завдання, забезпечення належного стану дисципліни та законності в діяльності ОВС, упередження фактів протиправних дій з боку працівників міліції.Очевидно що ці постулати ,були цілком проігноровані даним працівником ДАЇ.Продовживши спілкування з молодшим сержантом…неодноразово наголошувала на тому,щоб він припинив порушення ПДР,щоб не зупиняли інших водіїв,змушуючи їх тим самим також порушувати ПДР,але мої доводи ніхто не хотів чути.Далі на відео на 3 хвилині 12 секунді з патрульного автомобілю працівник ДАЇ,який в ньому знаходився відкрив дверку-і сказав-Бери рулетку та міряй-таке ставлення мене просто обурило,як працівник міліції,може так собі дозволити розмовляти,та припускатися такого тону в спілкування з громадянами наводить на думку,що керівники даного інспектора взагалі не проводять серед своїх підлеглих виховну роботу,в частині спілкування з громадянами в образливому ,зверхньому тоні,не вчать їх дотримуватися законності при виконанні службових обовязків,та елементарної поваги до жінки.Коли зявився інший інспектор,в якого я попросила також представитися,декілька разів вимагав від мене посвідчення особи,але я пояснила,що є громадяною України,що мою особу може підтвердит свідок…,про будь які підозри щодо мене даний інспектор не заявляв,як відомо що єдиною підставою для перевірки документів працівниками міліції є лише підозра у скоєнні правлопорушення п2ст 11 Закону України про міліцію,що є зафіксовано на відео.
Інспектор ДАЇ після цього діалогу представився як ,молодший сержант Гармаш І.І.,але в темноті я не мала змоги достовірно оглянути посвідчееня цього інспектора,та попросила ще раз показати його,на що отримала відмову.
Далі сталося те,від чого мені і досі моторошно на душі,і чого я аж ніяк не очікувала від людини в міліцейській формі,яка повинна насамперед захищати мої права,та дотримуватися законності в своїх діях –інспектор Гармаш І І НА 6 хвилині 34 секунді вибив з моїх рук відеокамеру, ЗАСТОСУВАВШИ ДО МЕНЕ ФІЗИЧНУ СИЛУ,відеокамера впала на землю,від падіння був зламаний обєктив.Я 2 рази намагалася подзвонити на 102,і викликати наряд міліції,щоб мене захистили від протиправних дій працівників ДАЇ.Колеги Гармаша пропонували мені з ними проїхати до відділку міліції,але не перешкодили йому чинити протиправні дії відносно мене,не захистили мене.Я продовжувала знімати все що відбувалося вже на мобільний телефон,так як відеокамера вже була на той час поломана Гармашем І І.

ДАЛІ ОПИСАТИ СИТУАЦІЮ ЯКА БУЛА В ВІДДІЛКУ………

Відповідно до ст 12 Закону України Про міліцію Застосуванню сили, спеціальних засобів і вогнепальної зброї
повинно передувати попередження про намір їх використання, якщо
дозволяють обставини. Без попередження фізична сила, спеціальні
засоби і зброя можуть застосовуватися, якщо виникла безпосередня
загроза життю або здоров'ю громадян чи працівників міліції.
Перевищення повноважень по застосуванню сили, в тому числі
спеціальних засобів і зброї, тягне за собою відповідальність,
встановлену законом.
Згідно ст 13 Закону України Про міліцію Працівники міліції мають право застосовувати заходи фізичного
впливу, в тому числі прийоми рукопашного бою, для припинення
правопорушень, подолання протидії законним вимогам міліції, яка
здійснюється із застосуванням сили щодо працівників міліції або
інших осіб, якщо інші способи були застосовані та не забезпечили
виконання покладених на міліцію обов'язків.
В даному випадку не було жодної підставидля застосування працівником міліції фізичної сили по відношенню до мене.

Вважаю,що в таких діях працівників ДАЇ містяться ознаки складу злочину за ст 364,365,367,КК України.
Прошу
Порушити кримінальну справу та надати копію прийнятої постанови.
………… ……………підпис
підправляємо разом

Последний раз редактировалось пішохід 18 янв 2011, 23:55, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2011, 23:41 
Постоялец

LAVe писал(а):
Luxic писал(а):

+1

Стаття 11. Права міліції
Міліції для виконання покладених на неї обов'язків надається право:
1) вимагати від громадян і службових осіб, які порушують громадський порядок, припинення правопорушень та дій, що перешкоджають здійсненню повноважень міліції, виносити на місці усне попередження особам, які допустили малозначні адміністративні порушення, а в разі невиконання зазначених вимог застосовувати передбачені цим Законом заходи примусу;
2) перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію;

Перше поєднуємо з другим.
Про такі їхні відомі всім нам фішки, як "Подібний автомобіль числиться в угоні тому я вас зупинив", в даній ситуації проектується як "Подібний водій зник з місця ДТП / підозрюється у участі в ДТП тому я вирішив перевірити документи" - навіть не пишу. В разі потреби, начальство підтвердить, що дійсно, відповідна інформація напередодні поступила їм у батальйон і була доведена до особового складу. А інспектор Петренко, чи як там його, молодець, що виявив увагу та ініціативу... Ну, помилився. Вибачте.

Тому, повторю вже який раз - лише факти, лише свідки. Відео, а тим більше "мені причулося" не доказ, а лише допоміжний матеріал у цій справі.

ЗІ. НЕ допомагаю відмазуватись від відповідальності за порушення ПДР, що мало місце.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2011, 23:43 
Постоялец

LAVe писал(а):
Luxic писал(а):

Если бы хоть малейший намек был в законодательстве на обязанность носить паспорт с собой, ППСники бы не упустили такой возможности!
Самый многострадальный (и по сути единственный законный) документ, удостоверяющий личность гражданина Украины, – это его паспорт. Несмотря на то, что в самом документе указано, для чего он предназначен (типа для составления гражданско-правовых соглашений, осуществления банковских операций и т.д.), наши милиционеры почему-то считают, что паспорт предназначен исключительно для того, чтобы сограждане были готовы его «предъявить» по первому требованию.
Ретивые правоохранители требуют наличия документа у прохожих, посетителей общественных заведений и даже… у пляжников. При этом нигде, ни в каком законе не написано, что гражданин обязан всюду иметь этот документ при себе, мало того, в самом паспорте указано, что «гражданин должен надежно хранить паспорт»

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2011, 23:49 
Постоялец

Внесу немного ясности, а то возникло много домыслов. В райотдел ехала сама, на своей машине - они сказали что будут писать на меня заяву, я на эмоциях думала писать на них, расстерялась, по итогу конечно ничего не писала. Про события в райотделе есть описано выше. Так что не все так в черных красках.

Про паспорт - он был изначально. Когда ИДПС требовал его предьявить, я сначала препиралась, потом достала из сумки. Он просто глянул, что паспорт есть и все! Фамилию не проверял, ничего. В райотделе у меня паспорт не просили, только ДПСник кричал, чтоб я показала, на что получил отказ конечно. Так что данных моих пока ни у кого нету.

По ЗУ О милиции, представитель милиции может требовать доки, если подозревают в правонарушении. Мне о таковом не доводили, а когда кричали, что притянут за непокору, я сказала - составляйте протокол и я вам покажу паспорт.

П.С. Ко мне можно обращаться Саша :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2011, 23:52 
Постоялец

Стоит добавить - прошу рассмотреть законность нахождения экипажа ДПС, в это время, в этот час на тротуаре (указать адрес). Могут быть отклонения от маршрута в более прибыльные места...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2011, 23:53 
Постоялец

Завтра дам еще видео как он тянется забрать у меня мобильный - там немного четче видно, но все равно не очень :(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2011, 23:55 
Постоялец

Enigma писал(а):
В райотдел ехала сама, на своей машине -
Так что данных моих пока ни у кого нету.

Саша, я надеюсь ты не будешь удивлена, если вдруг на мобильный тебе позвонят? они ж не знают твоих данных:)))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 янв 2011, 00:02 
Постоялец

Цитата:
Саша, я надеюсь ты не будешь удивлена, если вдруг на мобильный тебе позвонят? они ж не знают твоих данных:)))

Ну и ладно, поговорим :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 янв 2011, 00:04 
Постоялец

Enigma писал(а):
По ЗУ О милиции, представитель милиции может требовать доки, если подозревают в правонарушении. Мне о таковом не доводили, а когда кричали, что притянут за непокору, я сказала - составляйте протокол и я вам покажу паспорт.

Дії, що перешкоджають здійсненню повноважень міліції (ст.1) це і є правопорушення, тому, вимагати документи можуть (ст.2). А вже потім - довгі суперечки чи було це перешкоджання.
Поїздка в міліцію - один в один, коли я їздив з ДАІшниками у Франківський РВ, після скандалу, коли зняв на камеру, як вони брали хабар на кільці Вол.Великого - Кн.Ольги. Слідчий (жінка) так само швиденько виставила ДАІшників з райвідділу, запитала чи буду я писати заяву. Також - не писав тоді. :lol:
Що до самих документів - перед тим ніж домахатись до ДАІшників, я спершу представляюсь, запитую чи показати документи. Ще жодного разу не казали показувати.

Luxic писал(а):
Стоит добавить - прошу рассмотреть законность нахождения экипажа ДПС, в это время, в этот час на тротуаре (указать адрес). Могут быть отклонения от маршрута в более прибыльные места...

Не буде. Вони ж не ідіоти.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 янв 2011, 00:06 
Борец

пішохід писал(а):
До прокуратури міста Львова….
……………………………………..
Від ………………..Є.М.
...

Покурору м. Львова
фамия инициалы
Заява про злочин

пішохід писал(а):
...
Ця заява подана в порядку ст 95 КПК України ,яка надає право громадянину
повідомити органи прокуратури про вчинений злочину
...
пмсу это лучше написать перед прошу

вважаючи викладене, керуючись ст.ст. 94, 94, 97 КПК України

Прошу:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 367 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа