До прокуратури міста Львова…. …………………………………….. Від ………………..Є.М.
Заява про злочин
Ця заява подана в порядку ст 95 КПК України ,яка надає право громадянину повідомити органи прокуратури про вчинений злочину
Суть справи- ..01.2011 року о …г я……….. будучи учасником дорожнього руху,побачила що працівники ДАЇ,на службовому автомобілі…….несуть службу з порушеннями правил дорожнього руху,а саме патрульний автомобіль був припаркований на тротуарі де для руху пішоходів залишалося менше ніж 2 метри,та зупиняли водіїв транспортних засобів,в зоні дії знака-3.34-Зупинку заборонено.Зважаючи на те що ,що працівники міліції повинні бути прикладом у дотриманні ПДР,та не допускати порушеннь ПДР,іншими учасниками дорожнього руху, я підійшла до них та звернула їм на це увагу,сподіваючись на взаєморозуміння та з пропозицією припинити дане порушення ПДР. Що сталося після цього можна побачити на відео яке додається . Коли я звернулася до інспектора який на той момент сидів в патрульному автомобілі,про те що патрульний автомобіль припаркований з порушенням ПДР 15.10-в,інспектор різко відповів що ніякого правопорушення немає,міряйте собі від бардюра,та різко зачинив дверку автомобілю. Зразу після цього мене покликав інший інспектор,який представився як молодший сержант…,але не предявив свого службового посвідчення ,і сказав ,що можу йому задати питання.Почав мене питати чи складається на мене протокол,хто я і що 2 попередніх інспектори заняті так як складають протоколи ,на водіїв.Я неодноразово йому наголосила,що іх патрульний автомобіль стоїть з порушенням ПДР,В ЗОНІ ДІЇ ЗНАКУ 3.34-Зупинку заборонено.Даний працівник ДАЇ,сказав також що його знімати на відеокамеру заборонено,але маючи з собою відповідь з Департаменту ДАЇ про те, що відеозйомка працівників ДАЇ при несенні ними служби,та місць несення служби –не заборонена,чомусь це мені як громадянці України потрібно було ,доводити працівнику ДАЇ,який знаходився на службі,пройшов інструктаж перед виходом на службу,щодо дотримання Законності та , неухильного забезпечення конституційних прав і свобод людини та громадянина, поваги до честі та гідності кожної особи, формування в населення впевненості у спроможності міліції виконувати покладені на неї завдання, забезпечення належного стану дисципліни та законності в діяльності ОВС, упередження фактів протиправних дій з боку працівників міліції.Очевидно що ці постулати ,були цілком проігноровані даним працівником ДАЇ.Продовживши спілкування з молодшим сержантом…неодноразово наголошувала на тому,щоб він припинив порушення ПДР,щоб не зупиняли інших водіїв,змушуючи їх тим самим також порушувати ПДР,але мої доводи ніхто не хотів чути.Далі на відео на 3 хвилині 12 секунді з патрульного автомобілю працівник ДАЇ,який в ньому знаходився відкрив дверку-і сказав-Бери рулетку та міряй-таке ставлення мене просто обурило,як працівник міліції,може так собі дозволити розмовляти,та припускатися такого тону в спілкування з громадянами наводить на думку,що керівники даного інспектора взагалі не проводять серед своїх підлеглих виховну роботу,в частині спілкування з громадянами в образливому ,зверхньому тоні,не вчать їх дотримуватися законності при виконанні службових обовязків,та елементарної поваги до жінки.Коли зявився інший інспектор,в якого я попросила також представитися,декілька разів вимагав від мене посвідчення особи,але я пояснила,що є громадяною України,що мою особу може підтвердит свідок…,про будь які підозри щодо мене даний інспектор не заявляв,як відомо що єдиною підставою для перевірки документів працівниками міліції є лише підозра у скоєнні правлопорушення п2ст 11 Закону України про міліцію,що є зафіксовано на відео. Інспектор ДАЇ після цього діалогу представився як ,молодший сержант Гармаш І.І.,але в темноті я не мала змоги достовірно оглянути посвідчееня цього інспектора,та попросила ще раз показати його,на що отримала відмову. Далі сталося те,від чого мені і досі моторошно на душі,і чого я аж ніяк не очікувала від людини в міліцейській формі,яка повинна насамперед захищати мої права,та дотримуватися законності в своїх діях –інспектор Гармаш І І НА 6 хвилині 34 секунді вибив з моїх рук відеокамеру, ЗАСТОСУВАВШИ ДО МЕНЕ ФІЗИЧНУ СИЛУ,відеокамера впала на землю,від падіння був зламаний обєктив.Я 2 рази намагалася подзвонити на 102,і викликати наряд міліції,щоб мене захистили від протиправних дій працівників ДАЇ.Колеги Гармаша пропонували мені з ними проїхати до відділку міліції,але не перешкодили йому чинити протиправні дії відносно мене,не захистили мене.Я продовжувала знімати все що відбувалося вже на мобільний телефон,так як відеокамера вже була на той час поломана Гармашем І І.
ДАЛІ ОПИСАТИ СИТУАЦІЮ ЯКА БУЛА В ВІДДІЛКУ………
Відповідно до ст 12 Закону України Про міліцію Застосуванню сили, спеціальних засобів і вогнепальної зброї повинно передувати попередження про намір їх використання, якщо дозволяють обставини. Без попередження фізична сила, спеціальні засоби і зброя можуть застосовуватися, якщо виникла безпосередня загроза життю або здоров'ю громадян чи працівників міліції. Перевищення повноважень по застосуванню сили, в тому числі спеціальних засобів і зброї, тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Згідно ст 13 Закону України Про міліцію Працівники міліції мають право застосовувати заходи фізичного впливу, в тому числі прийоми рукопашного бою, для припинення правопорушень, подолання протидії законним вимогам міліції, яка здійснюється із застосуванням сили щодо працівників міліції або інших осіб, якщо інші способи були застосовані та не забезпечили виконання покладених на міліцію обов'язків. В даному випадку не було жодної підставидля застосування працівником міліції фізичної сили по відношенню до мене.
Вважаю,що в таких діях працівників ДАЇ містяться ознаки складу злочину за ст 364,365,367,КК України. Прошу Порушити кримінальну справу та надати копію прийнятої постанови. ………… ……………підпис підправляємо разом
_________________ ДАЙвінг(Гайвінг)-вид інтелектуально –фізичного спорту;боротьба- основною ціллю якої є відстоювання прав і свобод громадян,які порушуються неродовими, та корумпованими працівниками Державтоінспекції .
Последний раз редактировалось пішохід 18 янв 2011, 23:55, всего редактировалось 1 раз.
|