|
повертаючись до питання. Написав інфозапит до ГПУ
Генеральної Прокурори України м. Київ вул. Різницька 13/15 Київ-11, 01011
ХХХХХХХХ ХХХХХХХ ХХХХХХХ м.ХХХХХХХХ, вул. ХХХХХХХХ, б.ХХ, кв. ХХХ
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ
12.07.2011 р. до Прокуратури м. Києва мною було направлена Заява (в додатках) про вчинення адміністративного правопорушення працівниками Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністрества соціальної політики України, Міністерства фінансів України стосовно не надання відповіді на мій інформаційний запит (в додатках) від 24.05.2011 р. та ненадання інформації у відповідь на інормаційний запит. 05.08.2011 р. я отримав відповідь від Прокуратури м. Києва. (в додатках) № 19 від 20.07.2011 р., в якій зазначається, що моя Заява перенаправлена до Генеральної Прокуратури України. 08.08.2011 р. я отримав з Генеральної Прокуратури України лист (в додатках) № 0711/1-р.11 від 26.07.2011 р. за підписом заступника начальника управління – начальника відділу захисту конституційних прав і свобод громадян, Р.Романчука, в якому зазначається, що моя Заява надсилається до Кабінету Міністрів України. Проте, в цій відповіді не зазначається, яке рішення було прийнято Генеральною Прокуратурою України стосовно порушених мною питань у своїй Заяві. Жодних листів від Секретаріату Кабінету Міністрів України після цього я не отримував. 10.08.2011 р. я отримав з Міністерства фнінансів України лист (в додатках) №31-07310-08/23-5218/4041 від 22.07.2011 р., в якому зазначається, що для вирішення порушених мною питань Кабінетом Міністрів України видано доручення №71984/273/1-10 від 02.03.2011 р. до Плану організації підготовки проектів нормативно-правових актів, необхідних для забезпечення реалізації пункту 4 розділу ХІХ „Прикінцеві положення” Податкового кодексу України, згідно з яким на Міністерство соціальної політики покладається завдання внести в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України проект порядку щодо виплати вказаної компенсації. Проте в листі немає відповіді чи розроблений вказаний порядок і чи затверджений він Кабінетом Міністрів України. Таким чином, я до цієї пори не можу отримати грунтовну відповідь від органів державної влади на поставлені питання в інформаційному запиті. Ненадання відповді на інформаційний запит, або ненадання запитуваної інформації у відповідь на інормаційний запит є адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.212-3 КУпАП. Отже, діями службових осіб Секретаріату Кабінету Міністрів України та Міністерства соціальної політики України вчинене адміністративне правопорушення, чим порушено мої законні права. Відповідно до ст. 269 КУпАП: „Потерпілим є особа, якій адміністративним правопорушенням заподіяно моральну, фізичну, або майнову шкоду. Потерпілий має право знайомитись з матеріалами справи.”
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні звернення або особисто звертатись до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов"язані розглянути звернення і дати обгрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Відповідно до ст. 10 Закону України "Про інформацію" право на інформацію забезпечується зокрема: обов"язком органів державної влади, а також оганів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення. Згідно ст. 14 Закону України "Про доступ до публічної інформації" розпорядники інформації зобов"язані надавати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об'єктивність наданої інформації. Та відповідно до ст. 20 Розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.
Керуючись ст.ст. 9,10,32,33 ЗУ "Про інформацію", ст.ст. 3,4,5,10,14 ЗУ "Про доступ до публічної інформації", прошу письмово надати вичерпну відповідь на такі питання стосовно розгляду моєї Заяви Генеральною Прокуратурою України:
1. Чи складений протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 212-3, стосовно заступника директора Департаменту забезпечення документообігу, контролю та роботи із зверненнями громадян Секретаріату Кабінету Міністрів України Андрієм Чорноіваном, за неправомірне ненадання інформації; 2. Чи складений протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 212-3, вчинене працівниками Міністерства соціальної політики України відповідальними розглядати звернення громадян, за неправомірне ненадання відповіді на інформаційний запит; 3. Чи направлені вказані протоколи до суду для розгляду справи про адміністративне правопорушення
Хочу зауважити, що в даному інформаційному запиті поставлені конкретні питання, щодо надання інформації, тому в даному випадку розгляд інформаційного запиту та надання відповді регулюється Законом України „Про доступ до публічної інформації” і не може бути застосований спеціальний Закон України „Про звернення громадян”. Одночасно хочу повідомити, якщо органи прокуратури будуть продовжувати ігнорувати порушення моїх громадянських прав щодо отримання інформації та покривати правопорушення, здійснені працівниками Секретаріату Кабінету Міністрів України та Міністерства соціальної політики України, то я буду вимушений звернутись до суду, уповноваженого з прав людини, міжнародних інституцій за захистом своїх законних прав. Вірю, що разом ми змусимо Кабінет Міністрів України та Міністерство соціальної політики України виконувати Закон України „Про доступ до публічної інформації”, Податковий кодекс України та не порушувати законні права громадян.
06.09.2011 р.
_________________ Тебе не забуде Вкраїна коли, Шахтарю з Донбасу, Ти візьмеш у руки сталеве кайло І вб’єш підараса. Нема в нас святішої більше мети Чи іншого спасу! У бога прощення піди попроси І вбий підараса. (с) Юрій Винничук
|