Соловей писал(а):
datskiy писал(а):
я думаю, що коментар повинен дати той, хто правила писав
Не поверите, но они же и писали.
И возвращаясь к теме. В данном пункте Правил говорится о том, что остановка запрещена в местах остановок маршрутных т.с. обозначенных соответствующими знаками и в первую очередь оговариваются расстояния именно от знаков. Хотя в тексте об этом почему-то говорится только в конце.
Если Вы найдёте посадочную площадку не обозначенную знаком(знаками) "остановка маршрутных т.с.", то она (площадка) соответственно и не будет являться остановкой. Так что смело можете останавливаться и для остановки и для стоянки. Ну а если есть соответствующие знаки то извольте, проехать мимо.
в першу чергу йдеться про посадковий майданчик (на жаль ПДР не пояснює нам що це), а потім вже, коли його немає, мова іде про знак.
тобто, я це розумію так. посадковий майданчик це "карман". якщо він є, то від його країв на відстані 30 м зупинітися не можна, але про місце між краями "карману" - нічого не кажуть, тож можна діяти по принципу "що не заборонене - те дозволене". а коли "карман" відсутній, але є знак, то міряємо від нього.
але знову ж таки, я, наприклад, не знайшов визначення "посадковий майданчик".
p.s. майже не знайшов
"Посадковий майданчик - земельна ділянка або спеціально підготовлений майданчик мінімально допустимих розмірів для забезпечення зльоту та посадки ПС."(
http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1078.21021.0)