Текущее время: 05 ноя 2025, 05:21

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 367 ]  На страницу Пред.  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 14:22 
Постоялец

Пропоную почати писати заяви в структури. Спершу в міське ДАІ.

Викладую попередній текст заяви для редагування.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Начальнику УДАІ ГУ МВС України
в м. Львів
Мицаку Богдану Федоровичу
вул. Городоцька, 124,
м. Львів, 79015
Петрової Олександри Петрівни
м. Львів,
вул. Франка, 10/10,
тел. 0676767676

З А Я В А

Я, 17 січня 2011 р., приблизно в 18.45, повертаючись в темну пору доби, пішком з роботи до дому, на площі Франка напроти будинку № 78, помітила припаркований на тротуарі з порушенням п.п. 15.10 (в) Правил дорожнього руху (далі - ПДР) автомобіль ДАІ ВАЗ, д.н.з. 0221, без ввімкнених проблискових маячків. Окрім того, біля патрульної машини інспекторами було зупинено три приватні автомобілі, з порушенням ПДР а також п. 24.3.5 Наказу МВС від 27.03.2009 р. № 111, яким забороняється здійснювати в нічний час зупинення двох і більше транспортних засобів. Мною велась відеофіксація даної події, матеріали якої наведено на компактдиску, який додається, а також їх можна переглянути в мережі Internet за адресою viewtopic.php?f=11&t=5013.
Підійшовши до інспектора який сидів в патрульному автомобілі, я поцікавилась причину порушення п. 15.19 ПДР, зокрема стоянка ТЗ в зоні дії знаку «Зупинка заборонена», а також на тротуарі, де відстань між бордюром і краєм патрульного автомобіля складав близько 1,5 м, що ускладнювало рух для пішоходів. Інспектор запевнив мене що відстань відповідає вимогам ПДР і зачинив двері авто. Другий інспектор ДАІ, який в цей час знаходився на тротуарі, запропонував відповісти на мої запитання. Нечітко представившись молодшим сержантом ДАІ Малка (наскільки я розчула), і дізнавшись моє ім’я, він запевнював мене що порушення відсутнє, оскільки знаку «стоянка заборонена» немає, є знак «зупинка заборонена». Як відомо, згідно п. 15.10(а) ПДР, стоянка забороняється у місцях, де зупинка заборонена. Я повідомила що я маю відеофіксацію порушення, на що інспектор мені відповів що я не маю права робити відеофікасацію, незважаючи на продемонстрований лист-відповідь з Департаменту ДАІ, в якому зазначено що чинне законодавство не містить заборон щодо фіксації місць несення служби. Я ще раз попросила припинити порушення ПДР, на що інспектор повідомив що ніяких порушень ПДР немає. Хочу ще раз зазначити, що окрім порушень ПДР інспекторами ДАІ, вони ініціювали порушення водіями, оскільки зупиняли ТЗ з порушенням ПДР, створюючи аварійну ситуацію і незручності для потоку транспорту по вулиці.
Завершивши оформлення адмінпротоколу, інспектор, який перебував в патрульному автомобілі, підійшов до мене, і почав твердити що я не знаю ПДР, оскільки водії повинні зупинятись з дотриманням ПДР, хоча незрозуміло як це можна виконати на даній ділянці дороги, оскільки зупинка там заборонена, фактично інспектори ДАІ примушували водіїв порушувати ПДР. Я звернулась до інспектора, з проханням пред’явити службове посвідчення, на що він мені відповів що не можна. Після тривалого часу спілкування, мені було пред’явлено посвідчення на ім’я Гармаш Іван Іванович, але прочитати звання і термін дії посвідчення я не встигла, тому попросила пред’явити мені його ще раз, для ознайомлення, на що інспектор відповів мені відмовою, а згодом вихопив з рук фотоапарат і незаконно вилучив його в мене. Незважаючи на це на відеофіксації чітко чути що фотоапарат залишився в інспектора Гармаша І.І., очевидно в кишені куртки.
Через деякий час інспектор Гармаша І.І. повернув незаконно відібрану в мене камеру з поламаним об’єктивом.

На мою думку дії працівника ДАІ говорять про низький рівень культури, обізнаності нормативній і законодавчій базі України, а також дискредитують своє безпосереднє керівництво і правоохоронні органи вцілому.

Згідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України.

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

В зв’язку з сказаним вище, ПРОШУ:
1. Розглянути мою заяву в термін передбачений ст. 20 Закону України "Про звернення громадян".
2. Розібратись Вас з даною ситуацією та надати мені відповідь, щодо правомірності дій інспекторів.
3. Прошу розглянути мою заяву в моїй присутності.
4. В разі виявлення в діях інспеткорів незаконних вчинків, застосувати засоби впливу відповідно до чинного законодавства.
5. В разі відмови у розгляді даної заяви, прошу повідомити мені причини і процедуру оскарження такого рішення.

25 червня 2011 р. __________ Іванова О.І.
(підпис)

Додатки:
1. Компакт-диск з матеріалами відеофіксації. – 1 диск.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 14:49 
Постоялец

Сорьки за оффтоп, но поскольку здесь яростно обсуждалась тема остановки и стоянки под знаками установленными не по ГОСТу, то я решил отправить инф. запрос.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 18:08 
Борец

Зачем заявы в гаи?
Если работать по КПК, начинать нужно с прокуратуры по подследственности.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 18:22 
Постоялец

Bart Tapolsky писал(а):
Зачем заявы в гаи?
Если работать по КПК, начинать нужно с прокуратуры по подследственности.

Якщо б працював закон, інциденту не було б. От Ви впевнені що інспектори вчинили злочин? А чи впевнені що понесуть покарання по КК, що прокурор буде розглядати справу так як треба? Я сумніваюсь.

Моя пропозиція така: написати в найбульшу кількість структур, десь можна і зацепитись, комусь може бути не байдуже і за цю соломинку можна буде вхопитись і чогось добитись.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 18:58 
Постоялец

Zlosniy писал(а):
Моя пропозиція така: написати в найбульшу кількість структур, десь можна і зацепитись, комусь може бути не байдуже і за цю соломинку можна буде вхопитись і чогось добитись.

и я согласна. система такова, что порешать в одной инстанции виновникам будет проще (а они попытаются замять), чем разруливать по всем направлениям

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 19:01 
Постоялец

я тоже! Я пишу и в Генпрокуратуру, и в МВД. а они все равно заминают. Может скоро в Европейский суд писать буду. :D то и не отвертятся. Но писать нужно всюду!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 20:15 
Постоялец

Правильно, замяти ситуацію якщо нею займатимуться кілька структур буде важко. В будь-якому випадку користь від звернень буде, принаймні буде відома позиція різних органів, що в майбутньому дасть змогу заручитись їхньою підтримкою.
Власне я отримую задоволення від переписки з державними органами, по-перше я вчусь писати звернення правильно, по-друге відповіді на паперовому носії в майбутньому можна предявляти в суді як доказ, по-третє завжди підтримуєш певний рівень знань, адже законодавство часто змінюється, зявляються нові норми, які можна використовувтаи, а у відповідях часто дають посилання на корисні ресурси. Такщо писати треба.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 20:18 
Борец

это не одна инстанция, а связка "прокуратура-суд-апелляция-кассация"

Цитата:
А чи впевнені що понесуть покарання по КК?

А вы уверены что привлекут к дисциплинарке?
И будет ли доволен топикстартер устным выговором?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 21:46 
Постоялец

До старого мудрого судді прийшли два чоловіки, які мали суперечку і не могли вирішити самі. Вони думали що старий суддя ма досвід, і розсудить їх найкраще.
- Суддя вислухав першого чоловіка, задумався;
- Потім вислухав другого, задумався;
- Потім закликав їх обох і каже: і ти правий, і ти правий;
В сусідній кімнаті сиділа дружина, яка все чула, і після того як чоловіки пішли підійшла до судді і каже:
- Як таке може бути, в них суперечка, а ти кажеш що обидва праві?
- Суддя подумав і каже: знаєш, ти також права. :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 21:49 
Борец

вже є заява,а чому не скарга,чому не заява про злочин?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 21:59 
Постоялец

пішохід писал(а):
вже є заява,а чому не скарга,чому не заява про злочин?

В якому розумінні? В прокуратуру пішла заява про злочин.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 22:02 
Борец

яка саме :?:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 22:45 
Постоялец

пішохід писал(а):
яка саме :?:

переглянь: viewtopic.php?f=11&t=5013&start=84
Щоправда вона була трохи відредагована, але суть збереглась.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 22:52 
Борец

почитав,хочу крові... :twisted: :twisted: :twisted:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 янв 2011, 23:34 
Постоялец

пішохід писал(а):
почитав,хочу крові... :twisted: :twisted: :twisted:

Ото ж бо воно... :evil: :evil: :evil:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 367 ]  На страницу Пред.  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа