Пропоную почати писати заяви в структури. Спершу в міське ДАІ.
Викладую попередній текст заяви для редагування.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Начальнику УДАІ ГУ МВС України
в м. Львів
Мицаку Богдану Федоровичу
вул. Городоцька, 124,
м. Львів, 79015
Петрової Олександри Петрівни
м. Львів,
вул. Франка, 10/10,
тел. 0676767676
З А Я В А
Я, 17 січня 2011 р., приблизно в 18.45, повертаючись в темну пору доби, пішком з роботи до дому, на площі Франка напроти будинку № 78, помітила припаркований на тротуарі з порушенням п.п. 15.10 (в) Правил дорожнього руху (далі - ПДР) автомобіль ДАІ ВАЗ, д.н.з. 0221, без ввімкнених проблискових маячків. Окрім того, біля патрульної машини інспекторами було зупинено три приватні автомобілі, з порушенням ПДР а також п. 24.3.5 Наказу МВС від 27.03.2009 р. № 111, яким забороняється здійснювати в нічний час зупинення двох і більше транспортних засобів. Мною велась відеофіксація даної події, матеріали якої наведено на компактдиску, який додається, а також їх можна переглянути в мережі Internet за адресою
viewtopic.php?f=11&t=5013.
Підійшовши до інспектора який сидів в патрульному автомобілі, я поцікавилась причину порушення п. 15.19 ПДР, зокрема стоянка ТЗ в зоні дії знаку «Зупинка заборонена», а також на тротуарі, де відстань між бордюром і краєм патрульного автомобіля складав близько 1,5 м, що ускладнювало рух для пішоходів. Інспектор запевнив мене що відстань відповідає вимогам ПДР і зачинив двері авто. Другий інспектор ДАІ, який в цей час знаходився на тротуарі, запропонував відповісти на мої запитання. Нечітко представившись молодшим сержантом ДАІ Малка (наскільки я розчула), і дізнавшись моє ім’я, він запевнював мене що порушення відсутнє, оскільки знаку «стоянка заборонена» немає, є знак «зупинка заборонена». Як відомо, згідно п. 15.10(а) ПДР, стоянка забороняється у місцях, де зупинка заборонена. Я повідомила що я маю відеофіксацію порушення, на що інспектор мені відповів що я не маю права робити відеофікасацію, незважаючи на продемонстрований лист-відповідь з Департаменту ДАІ, в якому зазначено що чинне законодавство не містить заборон щодо фіксації місць несення служби. Я ще раз попросила припинити порушення ПДР, на що інспектор повідомив що ніяких порушень ПДР немає. Хочу ще раз зазначити, що окрім порушень ПДР інспекторами ДАІ, вони ініціювали порушення водіями, оскільки зупиняли ТЗ з порушенням ПДР, створюючи аварійну ситуацію і незручності для потоку транспорту по вулиці.
Завершивши оформлення адмінпротоколу, інспектор, який перебував в патрульному автомобілі, підійшов до мене, і почав твердити що я не знаю ПДР, оскільки водії повинні зупинятись з дотриманням ПДР, хоча незрозуміло як це можна виконати на даній ділянці дороги, оскільки зупинка там заборонена, фактично інспектори ДАІ примушували водіїв порушувати ПДР. Я звернулась до інспектора, з проханням пред’явити службове посвідчення, на що він мені відповів що не можна. Після тривалого часу спілкування, мені було пред’явлено посвідчення на ім’я Гармаш Іван Іванович, але прочитати звання і термін дії посвідчення я не встигла, тому попросила пред’явити мені його ще раз, для ознайомлення, на що інспектор відповів мені відмовою, а згодом вихопив з рук фотоапарат і незаконно вилучив його в мене. Незважаючи на це на відеофіксації чітко чути що фотоапарат залишився в інспектора Гармаша І.І., очевидно в кишені куртки.
Через деякий час інспектор Гармаша І.І. повернув незаконно відібрану в мене камеру з поламаним об’єктивом.
На мою думку дії працівника ДАІ говорять про низький рівень культури, обізнаності нормативній і законодавчій базі України, а також дискредитують своє безпосереднє керівництво і правоохоронні органи вцілому.
Згідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України.
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
В зв’язку з сказаним вище, ПРОШУ:
1. Розглянути мою заяву в термін передбачений ст. 20 Закону України "Про звернення громадян".
2. Розібратись Вас з даною ситуацією та надати мені відповідь, щодо правомірності дій інспекторів.
3. Прошу розглянути мою заяву в моїй присутності.
4. В разі виявлення в діях інспеткорів незаконних вчинків, застосувати засоби впливу відповідно до чинного законодавства.
5. В разі відмови у розгляді даної заяви, прошу повідомити мені причини і процедуру оскарження такого рішення.
25 червня 2011 р. __________ Іванова О.І.
(підпис)
Додатки:
1. Компакт-диск з матеріалами відеофіксації. – 1 диск.