Найти героя видео не удается... Его больше не вижу, его коллеги молчат... Ну ничего. Решил писать жалобы. Вот такую накатал. Кто что подправит?
Начальнику УДАI УМВС України в Черкаській області 18000 м.Черкаси, вул.Л.Українки, 21, Сіманчуку Миколі Віталійовичу xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
СКАРГА
Я, xxxxxxxxxxxxxxxxxxx, 10.08.2010 року керував своїм автомобілем з дозволеною швидкістю 90 км/год. по трасі Київ-Одеса. Приблизно о 07 год. 20 хв., на 146-му кілометрі вище згаданої дороги (поблизу міста Жашків), знаходився службовий патрульний автомобіль ДАІ ВАЗ-21099 темно-червоного (вишнево) кольору (державний номер я не бачив; можливості подивитись не було, тому що поспішав -- віз вагітну дружини до лікарні), біля якого перебував співробітник ДАІ. Останній зупинив мій автомобіль. Я зупинився на узбіччі, в місці, на яке вказав інспектор; розстебнув ремінь безпеки, ввімкнув фотоапарат з функцією аудіо- та відеозапису (копія відео додається на CD диску). Зазаначений представник ДАІ не представився, на протиріччя вимогам ч.2 ст.5 Закону України „Про міліцію”. Коли я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України „Про дорожній рух”, п.2.14 „в” ПДР, знати причину зупинки транспортного засобу, задав це питання працівнику ДАІ, то отримав спочатку відповідь «Не користуєтесь ременями безпеки», а далі прохання (на мою думку звучало як наказ) «Відкрийте капот». Хочу зауважити, що інспектор, що розмовляв зі мною, був без нагрудного знаку (що видно на відео і тому я не маю про нього ніяких даних), а також мав погони старшого прапорщика. Також мені зовсім не зрозуміло, чому ж представник ДАІ так і не перевірив мої документи, якщо у нього була законна причина для зупинки мого автомобіля, а мовчки пішов, не побажавши щасливої дороги. Вищезазначений представник ДАІ на мою вимогу не назвав свої прізвище, ім’я та по батькові, в супереч ст. 5 Закону України «Про міліцію» не пред’явив свого службового посвідчення. Натомість, після мого прохання показати своє службове посвідчення, працівник ДАІ зі словами «На!» показав мені середній палець правої руки! Потім відійшов до правого боку мого автомобіля і показав ще раз той самий палець. Фото з кадром із відео, на якому чітко видно жест, додається. Такі дії інспектора ДАІ України не просто ганьблять високе звання працівника міліції, але і честь Міністра Внутрішніх Справ України Анатолія Могильова, а також честь і гідність Начальника Департаменту Державтоінспекції України Лозового Валерія Миколайовича. Відповідно до ст. 40 Конституції України, усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію», під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань. Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення.
Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію», прошу письмово надати відповідь на такі питання: 1. Чи має законне право інспектор ДАІ, без нагрудного знаку, нести службу, зупиняти автомобілі та вимагати від водіїв виконувати якісь дії, передавати документи на перевірку, тощо? 2. Чи повинен я передавати водійське посвідчення, реєстраційний документ та інші супутні документи людині у формі робітника ДАІ, яка не представилась і не показала своє службове посвідчення, а також чи повинен я чекати дозволу від неї на продовження руху у цьому випадку? 3. На якій підставі співробітник ДАІ України дозволив собі образити двох законослухняних громадян України непристойним жестом, показавши середній палець? Я впевнений, що для такого міцного силового відомства буде не важко провести службове розслідування з метою виявити даного співробітника ДАІ, провести з ним жорстку профілактичну роботу та вжити заходів дисциплінарного характеру. Все, що відбувалось після зупинки мого автомобіля інспектором ДАІ, бачила моя дружина – xxxxxxxxxxxxxxxxxxx, яка знаходилась поряд зі мною і може це підтвердити.
Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію», у зв’язку із викладеним та з метою прийняття заходів до недопушення подальших порушень даним інспектором законодавства України та прав громадян, прошу: 1. Письмово надати відповідь, в якій зазначити прізвище, ім’я та по батькові, звання, посаду, повну назву та адресу місця роботи вищевказаного працівника ДАІ з метою подальшого подання позову до суду. 2. Зобов’язати інспектора, поведінка якого зафіксована на відео, принести публічні вибачення на мою адресу через місцевий засіб масової інформації за місцем мого проживання, за допущені ним порушення моїх прав, закріплених ст. 16 Закона України “ Про дорожній рух “, п. 2.14. ПДР та Конституції, а також вибачитись за ганебну поведінку т а приниження моєї гідності; 3. Завчасно повідомити мене про дату і назву засобу масової інформації, в якому будуть (принесені) опубліковані публічні вибачення; 4. Провести ретельне службове розслідування із метою з’ясування, чи інспектор, якого видно на відео, дійсно не володіє елементарними знаннями законодавчої бази діяльності ДАІ, чи, навпаки, свідомо ігнорує вимоги діючого законодавства та порушує законодавчо гарантовані права громадян; за висновками розслідування прийняти заходи дисциплінарного впливу до вищезгаданих інспекторів та їх безпосереднього начальника; 5. Повідомити мене у письмовій формі про результати цього розслідування та прийняті заходи у терміни визначені ст. 20 Закона України “ Про звернення громадян “. 6. Зобов’язати начальника підрозділу провести з вищезгаданим інспектором додаткові заняття із вивчення законодавчої бази діяльності ДАІ та прийняти залік із вивченого матеріалу; Також повідомляю, що на підставі результатів службового розслідування та прийнятих заходів мною буде прийняте рішення про подальше обстоювання моїх громадянських прав у формі судового позову про відшкодування моральної шкоди ( згідно визначення ст. 5 Закона України “ Про міліцію “: Моральною шкодою визнаються страждання, заподіяні громадянинові внаслідок фізичного чи психічного впливу, що призвело до погіршення або позбавлення можливостей реалізації ним своїх звичок і бажань, погіршення відносин з оточуючими людьми, інших негативних наслідків морального характеру. ) внаслідок протиправних дій та нетактовної поведінки службовця ДПС ДАІ МВС України, що став предметом цієї скарги. Відповідь прошу надати у повній відповідності до ст. 33 Закону України «Про інформацію», а саме, протягом десяти календарних днів письмово довести до відома запитувача, що його запит буде задоволено або що запитуваний документ не підлягає наданню для ознайомлення, та задовольнити запит протягом місяця. Також відповідно до статті 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією», державний службовець або інша особа, уповноважена на виконання функцій держави, не має права відмовляти фізичним та юридичним особам в інформації, надання якої передбачено правовими актами, умисно затримувати її, надавати недостовірну чи неповну інформацію;
Додаток: Фотографія (кадр із відео файлу) - 1 аркуш. Відеофайл на диску CD – 1 диск.
22 серпня 2010 р. xxxxxxxxxxxxxxxxx
Также копии отправлю в Департамент, СВБ Черкасской обл. и Прокуратуру в Черкасской обл.. Кто подскажет фамилии начальников этих организаций? Лозового знаю.
Последний раз редактировалось Vetzhash 22 авг 2010, 21:18, всего редактировалось 2 раз(а).
|