Текущее время: 23 фев 2025, 13:18

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 21:00 
Прохожий

Копії :

- Президенту України В.Ф.Януковичу
- Голові Верховної Ради України Литвину В.М.
- Народному депутату України Гриценку А.С.
- Генеральна прокуратура України
- Служба безпеки України
- Уповноваженому ВР України з прав людини Н.Карпачовій
- УТ-1, 1+1, Інтер, ICTV, СТБ, 5 канал
- «Факти», «Сегодня», «Газета по-київськи», «Дзеркало тижня»
- Посольства США, Канади, Німеччини, Великої Британії
- Рада Європи

від Бублика Сергія Івановича,
01034, м.Київ, вул.Прорізна 12, кв.17
тел. (044) 278-25-85
моб.(039) 493-22-22

З А Я В А П Р О З Л О Ч И Н,

розбій та бандитизм службовців ДАІ Кіровоградського УДАІ МВС України

29 грудня 2010 р. о 14.20 я їхав на своєму автомобілі Daewoo Tico держ.№ АА 5410 ІР автострадою Київ-Одеса у напрямку м.Києва. На 247-му кілометрі мій автомобіль було зу-
пинено групою озброєних людей (у кільк.5 чол.) у формі службовців ДАІ.
Слід зазначити, що я їхав абсолютно тверезим, з усіма необхідними документами, без перевищення швидкості (30...40 км/год.), не на червоне світло світлофора, пропускаючи пішоходів на пішохідних переходах і не створюючи жодних передумов для будь-якої ДТП.
Отже, причина зупинки мого автомобіля була абсолютно незрозумілою.
Ці люди, не представившись, наказали мені вийти з автомобіля і почали ставити мені запи-тання: «Куди їдемо?» і «Що веземо?». Я попросив їх представитися, пред’явити їхні посвід-
чення, що з явною неохотою і роздратуванням зробили, але не всі. На моє прохання вказа-
ти причину зупинки мого автомобіля мені було відмовлено в грубій формі з вживанням від-
бірної нецензурної лайки. Від усіх озброєних людей відчувався різкий запах спиртного.
Тобто, фактитчно це була озброєна банда. Ось їхні прізвища:

• Клапак Віталій Миколайович, жетон № КД 0096, ст.л-т, т.в.о.командира взводу,
• Жук Володимир Володимирович, жетон № КД 0265, ст.л-т,
• Жук В'ячеслав Володимирович, жетон № КД 0114, ст.сержант,
• Двоє невідомих (відмовилися представитися) один з жетонів №: КД 0471, сержант.

Вони почали обшук мого автомобіля. Я протестував, зазначаючи, що ДАІ – це не при-
кордонна і не митна служба України, і вони не мають права цього робити. Один з них ска-
зав: «Ти везеш взривчатку» (?!!). Інший (той, що не представився), погрожуючи мені та-
бельною зброєю, сказав: «Тихо, а то зараз вивеземо в поле, відріжемо голову, як Гонгадзе,
закопаємо – і ніхто ніколи нічого не взнає».
Зрозумівши, що відбувається щось жахливе, я зробив екстрений виклик телефону
- 2 -

довіри ДАІ (272-46-59) (він завжди «зашитий» у моєму мобільному). Він мовчав. Я встиг подзвонити у Київ своїй сім’ї і повідомив, що мене затримано за 247 км від Києва, у степу.
Це стало для бандитів «холодним душем». Зрозумівши, що про це уже знають у Києві,
і перепотрошивши мої речі, вони стали шукати будь-яку причину, щоб виправдати моє затримання. А віз я новорічні подарунки, ялинкові прикраси, конфетті, мішуру (зауважу - ніяких там петард, хлопушок, бенгальських вогнів і т.п.). Хоча навіть якби було і це - воно що, хіба заборонене - його продають на усіх базарах.
Хтось із них (той, що не представився) сказав: «Краще заплати 500 грн., а то нікуди все одно не поїдеш. У нас є план по збору штрафів, встановлений нашим начальством, і ми зобов’язані його виконувати. Крім того, у нас є сім’ї, діти, а ви (ті, у кого є автомобілі), -багаті, і все одно будете платити, нікуди не дінетеся. Так що, плати по-хорошому 500 грн.,
і їдь собі далі». Звичайно, я категорично відмовився. Тоді бандити почали довго вивчати моє водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію ТЗ, оригінал страхового полісу. І, нарешті, знайшли причину, що мій автомобіль начебто не пройшов техогляд.
Я відповів, що мій автомобіль проходив ТО у 2010 р. Показав їм Акт технічного огляду, виданий станцією діагностики на Туполєва,17 у Києві і усі необхідні квитанції коштів, спла-чених мною до державного бюджету. Не було видано мені лише талону ТО (з незрозумілих причин). І з даного приводу мною було подано позов до Шевченківського районного суду м.Києва, де зараз розглядається ця адміністративна справа. Рішення суду поки що немає.
Показав їм копію моєї Позовної заяви зі штампом суду, зазначивши, що поки не має судо-
вого рішення, яке б набуло законної сили, я користуюся одним з базових юридичних прин-
ципів - презумпцією невинуватості.
Це не подіяло ніяк, і не приховуючи явного задоволення, ст.сержант Жук В.В. став скла-дати відносно мене Постанову про начебто вчинене мною адміністративне правопорушен-ня та протокол. Я вимагав відкласти винесення постанови та складання протоколу, кори-
стуючись моїм правом допомоги адвоката та врахування мого майнового стану (це перед-бачено ст.ст.268, 33 КупАП) але мені в грубій формі було відмовлено. Для того, щоб нада- ти своїм протиправним діям вигляду хоч якоїсь законності, бандити зупинили два легкових автомобілі, водії яких (перелякані насмерть при вигляді табельної зброї), вимушені були підписати протокол в якості свідків. А що їм залишалося робити? Вони б підписали усе, що завгодно, аби лише їх відпустили. Один з водіїв (з його слів) віз 3-місячного сина, поспішав, і все одно бандити протримали його не менше 30 хв. на морозі, примушуючи під дулом пістолета підписати протокол.
Після цього мене змусили писати пояснення у протоколі, не надавши мені на мою ви- могу додаткової сторінки для ретельного викладення усіх обставин. Я кілька разів вихо-
див зі свого автомобіля, не зачиняючи його, заходив до їхнього ангару, вимагав додатко-
вих аркушів паперу для пояснень та просив замінити бланк Постанови, який вони, вири-
ваючи «з м’ясом», пошкодили і жбурнули мені в обличчя.
Якимось чудом мені вдалося через 3 години, о 17.30, забравши документи, вирватися
від них живим і продовжити поїздку до Києва, де на мене чекала моя сім’я, і мої рідні не
- 3 -

знаходили собі місця від переживань, не знали, що зі мною сталося, оскільки я давно по-
винен уже був бути вдома, у Києві, і готуватися разом до Нового року.
Я спеціально виїжджав до Києва з запасом часу, щоб їхати у світлий денний час.
А оскільки в зимову пору темніє рано (десь о 16 год.), я змушений був надолужувати втрачений час, і гнати автомобіль на гранично допустимій швидкості по слизькій дорозі, осліплений світлом фар зустрічного транспорту. Не раз через погану видимість був на
межі потрапляння у ДТП. Так ось хто насправді провокує ДТП - бандити з ДАІ !
Ці негідники представилися службовцями Ульянівського взводу ДПС, хоча за моїми
даними, вони мешкають зовсім не в Ульянівці, а в Новоархангельську, і в той день вони
не мали ніякого права «вести промисел» на шляху Київ-Одеса. І взагалі, їхні документи
викликають великий сумнів. Але що я міг зробити один, у безлюдному степу, на морозі,
проти 5-х озброєних бандитів. Їхній злочин проти мене призвів до надзвичайно тяжких
для мене та моєї сім’ї наслідків.Фактично вони поламали мені життя.
Але і це ще не все. Вирвавшись із пазурів садистів з ДАІ, і зупинивши свій автомобіль через декілька кілометрів від місця вчиненого проти мене злочину, я почав приводити до порядку випотрошений злочинцями багаж у моєму автомобілі. Я виявив зникнення цілого
ряду речей (ймовірно, вони стали «трофеями» бандитів з ДАІ):
• грошей 300 грн.- їх я тримав для дозаправки (мабуть, вони таки добилися свого),
• автомагнітоли,
• новорічних подарунків (годинник, предмети домашнього інтер’єру),
• жіночих речей (сережки, колготки «Levante», пудра «L’Oreal», помада «Pupo»),
• продуктів харчування (шампанське «Французький бульвар», баночка червоної ікри,
голландський сир, мандарини, цукерки).

Мабуть, цю «здобич» бандити з ДАІ уже поділили між собою, і їхні жінки користуються
трофеями. Або ж віднесли своєму начальству - керівнику УДАІ Кіровоградської області
підполковнику міліції Ліненку В.М.
Вони мають високі звання офіцерів. Якби вони були ними насправді, і у них була б
офіцерська честь, то від такої ганьби їм залишалося б тільки застрелитися. Але вони не
застреляться, бо честі офіцерської у них немає, вони не знають, що це таке. Отже, мене (офіцера запасу збройних сил), бандити з ДАІ, знущаючись і принижуючи, безпідставно і насильно протримали на 15-градусному морозі протягом 3-х годин і ще й пограбували.
І це таким держава надала форму, документи, автомобілі і зброю, щоб вони займалися
розбоєм і грабежем на дорогах? Їх автомобілі «Лада» 2110 № 02 82 та ВАЗ 2109 № 02 80
не раз бачили в навколишніх селах і використовувалися вони, напевно, для поїздок до
родичів та розваг, витрачалося дорогоцінне пальне, і явно не за службовим призначенням.
Таке дикунство і варварство неможливо уявити у цивілізованих країнах Європи і США.
Тепер зрозуміло, чому Україну не пускають до Європи, і чому за рівнем корупції і демокра-
тії Україна займає сто-надцяте місце разом з Іраком, Нігерією, Чадом і Сомалі. Вже опусти-
лися навіть нижче Гондурасу. Це - звірство і фашизм.
- 4 -

Зазначу, що УДАІ Кіровоградської області - це особливий випадок навіть для України. Саме тут, у Кіровограді, населення довели до того, що уже спалено 2 автомобілі ДАІ.
І саме тут обурені люди створили громадську правозахисну організацію «Сопромат»,
як протидію свавіллю ДАІ (м.Кіровоград, вул.Комарова,66, керівник-Данилов І.А.). Між ДАІ
і водіями взаємна ненависть, оскільки ДАІ розглядає водіїв і їхні автомобілі виключно як засіб для власної наживи - відняти і поділити (як у звірів у лісі - закон «джунглів»).
Ось така «законність» і «правопорядок» з боку ДАІ у Кіровоградській області.

В зв’язку з цим, в рамках проголошеної Президентом України В.Ф.Януковичем
боротьби з корупцією, виникає необхідність проведення комплексної перевірки
діяльності УДАІ МВС України у Кіровоградській області (тел.(0522) 35-75-07(33)):

1. На предмет дотримання цією установою законності і правопорядку в області.
2. Фінансової діяльності (у т.ч.використання коштів, виділених з державного бюджету).
3. Перевірити доходи та видатки (майновий стан) керівника УДАІ Кіровоградської обл.
Ліненка В.М. та членів його сім’ї (наявність будинків, квартир, дач, автомобілів,
земельних ділянок та ін.), бізнес його та членів його родини.

Враховуючи викладене, П Р О Ш У :

1. Вище керівництво держави - вжити екстрених заходів для припинення розбою і грабежів
на автостраді Київ-Одеса. Подібне відбувалося у 1918 році, в часи громадянської війни,
коли різноманітні банди безкарно грабували мирне населення України. Невже з оцим «позорищем» будемо зустрічати Євро-2012. Поки я пишу це звернення - розбій і грабежі
там продовжуються.
2. Керівництво Міністерства внутрішніх справ України та Департаменту ДАІ МВС України
провести службове розслідування протиправних дій співробітників ДАІ Кіровоградської
області. Усунути керівника УДАІ Кіровоградської обл. Ліненка В.М. з займаної посади.
Адже саме він особисто, як перший керівник, відповідає за добір кадрів і стан справ
на дорогах Кіровоградщини.
3. Розформувати УДАІ Кіровоградської області, як установу, яка використовує державну
вивіску для організації розбою та грабежів на автошляхах Кіровоградщини.
4. Відновити і постійно контролювати роботу телефону довіри ДАІ (272-46-59).
5. Вивчити разом з психологічними службами наступне питання: хто швидше скоїть ДТП: спокійні, врівноважені водії, чи ті, стосовно яких вчиняється бантидизм з боку ДАІ, і у яких все кипить на душі від несправедливості.
6. Генеральну прокуратуру України та СБУ встановити всіх причетних до цього злочину
осіб, порушити проти них кримінальну справу та розглянути питання про їх

А Р Е Ш Т.

____ ___________ 2011 р. (Бублик С.І.)

Последний раз редактировалось Сергій Бублик 07 янв 2011, 00:51, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 21:23 
Борец

жесть!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 21:29 
Постоялец

:o Ублюдки!!!! Слов нет!!! Это реально страшно!! Надеюсь они за это получат по заслугам!!! Самое важное не сдаваться!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 21:31 
Прохожий

Во допекли мужика...... :shock:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 21:40 
Новобранец

Вот твари, не эря им машины палят, видно скоро их в камышах начнут находить...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 22:01 
Борец

Как раз вчера-сегодня ездил из Киева в Одессу и назад. Останавливали 4 раза, все беспричинно, три раза в Кировоградской области, один в Киевской. В Киевской хотели продать 82 на фене, хотя я реально ехал 78. Почему из потока машин выловили именно меня - не знаю. Работали два экипажа, с двумя фенами. Когда я сказал, что скорость не моя, сержант пообещал за упорство выписать мне максимальный штраф. Я сказал, что он имеет на это полное право, но мне совершенно всё равно, что он мне выпишет, так как я всё равно отменю его постанову в суде, поскольку у него нет никаких доказательств принадлежности показанных мне цифр к скорости моего автомобиля. А заодно я посоветовал ему, чтобы он не сбрасывал цифры на "Беркуте" и предъявил его в суде в качестве доказательства. И напомнил, что за отмену постановы его могут пожурить. Весь разговор длился около трёх минут, после чего он молча отдал мне документы и даже не пожелал счастливого пути. С целью экономии времени я даже не спрашивал, кто он.
Вторая остановка - а Луполово. Причина остановки - "Операция трезвость". Я сразу предложил дыхнуть. В случае согласия спросил бы, сертифицирован нос или нет. Но ИДПС сказал, что дышать не надо, трезвость определяет по поведению. Ограничился проверкой прав.
Следующий - снова фен. Места не помню, но это не важно. Там, где можно ехать 110+20, я шёл 90. Причина остановки - превышение скорости. Оказывается, "в 3 км перед этим стоял знак 50 с зоной действия 5 км". Я начал смеяться и спросил, читал ли он п. 12.10 и знает ли он что там написано, какова зона действия запрещающих знаков и где здесь дорожные работы. Был наказан по ст. 125 устным предупреждением. На всё про всё ушло 1-2 минуты.
Четвёртая остановка самая интересная. Снова фен. Предъявлено +18 км/ч. Спрашивает, знаю ли я, что с 1 января приняты изменения в Админкодекс и штрафуют даже за превышение до 10 км/ч. Отвечаю, что знаю, сам читал. Что до 10 км/ч - 255 грн., от 10 до 30 - 340 грн. и т.д. На его лице - смесь удивления и недоумения. Неуверенно говорит: Ну... А я ему и отвечаю: У вас наверняка должна быть распечатка нового Админкодекса! Он кивнул. Тогда, говорю, внимательно почитайте переходные положения. А что там? А там сказано, что эти нововведения на зелёные "Таврии" не действуют.
Он засмеялся, отдал документы и пожелал счастливого пути.
Одним словом, при отсутствии необходимых знаний три раза пришлось бы дать взятку или получить постанову. На мой взгляд, гаишники попались адекватные, не беспредельщики, просто колядовали перед Рождеством. Понятно, что разводили, но только тех, кто хромает в нормативке. Вывод очевиден.
Кстати, при каждой остановке внимательно изучали талон ТО.
Да, и ещё. По причине отсутствия времени в полемику не вступал, права не качал. (Однозначно делаю это при конкретных разводах и по вдохновению при наличии времени). В результате, на каждую остановку ушло, в среднем 2 минуты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 22:09 
Борец

+1! Я себе так все это дело и представляю. Че-то качания прав на ровном месте ни к чему полезному не приводят. )))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 22:15 
Борец

дурдом,можливо є відео,фото?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 22:17 
Борец

Было бы хорошо если б у нас были группы реагирования для таких ситуаций. Начался такой беспредел - позвонили - приехали "наши" все дело засняли, разобрались, довели дело до ума... Из области фантастики, конечно...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 22:30 
Борец

Rusmate писал(а):
Было бы хорошо если б у нас были группы реагирования для таких ситуаций. Начался такой беспредел - позвонили - приехали "наши" все дело засняли, разобрались, довели дело до ума... Из области фантастики, конечно...

Если будут активисты в регионах, такое вполне возможно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 22:31 
Борец

BGW писал(а):
Как раз вчера-сегодня ездил из Киева в Одессу и назад. ... (по тексту)... В результате, на каждую остановку ушло, в среднем 2 минуты.

Каждого из четырех "колядовальников" должны ждать деревянные нары в железных клетках на зоне.

Взяток - 0 (хрен им!)
Аварий - 0 (тьфу-тьфу-тьфу)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 22:37 
Борец

Zlomanoff писал(а):
BGW писал(а):
Как раз вчера-сегодня ездил из Киева в Одессу и назад. ... (по тексту)... В результате, на каждую остановку ушло, в среднем 2 минуты.

Каждого из четырех "колядовальников" должны ждать деревянные нары в железных клетках на зоне.

Начиная с начальника ДГАИ, дающего добро на беспричинные остановки...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 22:39 
Постоялец

Есть нестыковка
Цитата:
• Жук Володимир Володимирович, жетон № КД 0265, ст.л-т,сержант,
• Жук Володимир Володимирович, жетон № КД 0114, ст.сержант,

один и тот же человекможет иметь разные звания и жетоны?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 янв 2011, 23:06 
Постоялец

MD.LIVSI писал(а):
Есть нестыковка
Цитата:
• Жук Володимир Володимирович, жетон № КД 0265, ст.л-т,сержант,
• Жук Володимир Володимирович, жетон № КД 0114, ст.сержант,

один и тот же человекможет иметь разные звания и жетоны?

или очепятка или братья.. семейный бизнес такой вот..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 янв 2011, 03:09 
Постоялец

Читайте внимательно, один Володимир, второй В'ячеслав.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа