Текущее время: 25 фев 2025, 11:46

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 10 мар 2012, 14:14 
Постоялец

Продолжаем сгонять нарушителей по Броварскому проспекту.

История. Еду, увидел, объехал, остановился, подхожу, здороваюсь, спрашиваю, почему нарушаем. Ответ - естественно ничего не нарушаем, прошу показать удостоверения - отказ, но фамилии называют - прапорщик Бабенко С.М. КІ-0612 и Кононець (Колонець) Д.О. КІ-0640. Прапорщик оказался наглый. Достал телефон, начал меня снимать, я ему естественно запретил, на что он сделал очень большие глаза, постоянно бегал вокруг меня, рассказывал мне новые законы. Сержант оказался, что интересно, спокойный, вежливый. Короче, я заснял, рассказал про жалобу и звонок в хотлайн и пошел к своей машине. Набираю службу доверия, меня ставят на паузу, тут господа нехотя начинают собираться и смотрю, подъезжают ко мне. Вышли ко мне и начался интересный разговор, жалко что его я не заснял так как висел на телефоне... Сержант начал мне говорить, что из-за таких как я, гибнут люди на дороге и что я мешаю им работать. Я говорю, что пожалуйста, будьте примером для всех, соблюдайте законы, стойте по правилам и все будут вас уважать. На что он мне сказал, что если он будет стоять по правилам на проспекте, то его будет видно и нарушать никто не будет... ЛОЛ. На чем и разошлись. В доверие я так и не дозвонился...

Итак... Вот они, наши герои...

Изображение
наглый клоун прапорщик Бабенко С.М. КІ-0612

Изображение
сержант "прокурор" Кононець (Колонець) Д.О. КІ-0640

Заява...
Сообщение, не относящиеся к теме
До УДАІ ГУМВС України в м. Києві
01030, м. Київ, вул. Б. Хмельницького 54
фио
З А Я В А
(про порушення ПДР)
Згідно ЗУ «Про звернення громадян» ст. 1 - громадяни України мають право звернутися до органів державної влади із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності. ст. 3 - заява – повідомлення про порушення чинного законодавства збоку державних органів влади, їх посадових чи службових осіб.
7 березня 2012 року приблизно о 15 год. 30 хв. за адресою м. Київ, Биківня, Броварський проспект 5, у напрямку ст. м. Лісова мною було зафіксовано порушення ПДР з боку працівників Державтоінспекції МВС України. Транспортний засіб ДАІ МВС України ВАЗ 2107 д.\н. знак 2265 (на синьому фоні) здійснив стоянку с порушеннями ПДР, чим порушив вимоги п.15.9 та п.15.10 ПДР за що передбачена відповідальність ст.122 КУпАП. Транспортний засіб ВАЗ 2107 д.\н. 2265 створював небезпеку для водіїв при виїзді на Броварський проспект, знижуючи оглядовість. Автомобілі, які зупиняли інспектори, також заважали виїзду на Броварський проспект. Поряд з автомобілем було встановлено прилад «Візир». Проблискові маячки на транспортному засобі не працювали. Біля автомобіля ДПС знаходились інспектора ДАІ номера значків КІ-0612 та КІ-0640. Підійшовши до інспекторів, я привітався і запитав їх, чому вони порушують ПДР. Інспектор зн. КІ-0612 запитав хто я такий і я, назвав своє прізвище та ім’я. Інспектор КІ-0612 висловив впевненість, що вони нічого не порушують, а на мою вимогу пред’явити мені своє службове посвідчення, мені було відмовлено, чим було порушено ч2. ст.5 Закону «Про міліцію».
Відповідно до 15.9. ПДР, зупинка забороняється: на залізничних переїздах; на трамвайних коліях; на естакадах, мостах, шляхопроводах і під ними, а також у тунелях; на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків; на перехрестях та ближче 10м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу; на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга; у місцях, де відстань між суцільною лінією розмітки, розділювальною смугою чи протилежним краєм проїзної частини і транспортним засобом, що зупинився, менше 3м; ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а коли їх немає - ближче 30 м від дорожнього знака такої зупинки з обох боків; ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, де це створить перешкоди технологічним транспортним засобам, що працюють; у місцях, де буде неможливим зустрічний роз'їзд або об'їзд транспортного засобу, що зупинився; у місцях, де транспортний засіб закриває від інших водіїв сигнали світлофора або дорожні знаки; ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.
Відповідно до 15.10. ПДР, стоянка забороняється: у місцях, де заборонена зупинка; на тротуарах (крім місць, позначених відповідними дорожніми знаками, встановленими з табличками); на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м; ближче 50 м від залізничних переїздів; поза населеними пунктами в зоні небезпечних поворотів і випуклих переломів поздовжнього профілю дороги з видимістю або оглядовістю менше 100 м хоча б в одному напрямку руху; у місцях, де транспортний засіб, що стоїть, зробить неможливим рух інших транспортних засобів або створить перешкоду для руху пішоходів; ближче 5 м від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збирання побутових відходів, місце розміщення або облаштування яких відповідає вимогам законодавства.
Відповідно до ст. 14 Закону України «Про дорожній рух», учасники дорожнього руху зобов'язані: знати і неухильно дотримувати вимог цього Закону, Правил дорожнього руху та інших нормативних актів з питань безпеки дорожнього руху та створювати безпечні умови для дорожнього руху, не завдавати своїми діями або бездіяльністю шкоди підприємствам, установам, організаціям і громадянам. Працівники органів внутрішніх справ при виконанні службових обов'язків можуть відступати від окремих вимог Правил дорожнього руху лише у випадках і при виконанні умов, викладених у них.
Значення терміну «учасники дорожнього руху» встановлюється тією ж ст. 14 Закону України «Про дорожній рух» - учасниками дорожнього руху є особи, які використовують автомобільні дороги, вулиці, залізничні переїзди або інші місця, призначені для пересування людей та перевезення вантажів за допомогою транспортних засобів.
Умови, що дозволяють відступати від вимог ПДР встановлюються пунктом 3.1 Правил дорожнього руху: водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10-18, 26, 27 та пункту 28.1 цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху.
Водій автомобіля ДАІ без ввімкненого проблискового маячка синього або червоного кольору не має права відступати від вимог ПДР та несе відповідальність за їх порушення на загальних підставах.
Відповідальність за порушення п. 15.9, 15.10 ПДР передбачена ст. 122 ч. 1 КУпАП та тягне за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Відповідно до ст. 254 КУпАП, про вчинення адміністративного правопорушення складається протокол уповноваженими на те посадовою особою.
Згідно п. 5.1 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС України від 27 березня 2009 р. №111, начальники ГУМВС, УМВС та їх заступники відповідають за суворе дотримання законності й дисципліни особовим складом підрозділів ДПС, здійснення заходів щодо забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення, організацію належного прийому та своєчасного розгляду звернень громадян. Відповідно до розділу 6 вищевказаної Інструкції, працівник підрозділу ДПС під час несення служби зобов'язаний досконало знати ПДР, цю Інструкцію, організовувати безпечний та безперешкодний дорожній рух, постійно контролювати дотримання учасниками дорожнього руху правил, норм і стандартів, діючих у сфері безпеки дорожнього руху, під час службової діяльності дотримуватись законності, не допускати її порушень іншими працівниками.
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян»,
ПРОШУ:
1. Організувати повну та всебічну перевірку викладених в заяві фактів.
2. Притягнути до адміністративної та дисциплінарної відповідальності осіб, винних у порушенні ПДР України.
3. Притягнути до відповідальності безпосереднє керівництво інспекторів зн. КІ-0612 та КІ-0640 за неналежний контроль знання Законів України та ПДР інспекторами.
3. Надати ґрунтовну письмову відповідь про результати розгляду заяви та вжиті заходи.

«___»_____________2012р. фио.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2012, 23:43 
Постоялец

Молодец! Заяву на них!
Еще можно было обратиться к одному с устным заявлением о том что бы он пресек правонарушение. Если отказался -- можно подавать и в прокуратуру за бездействие сотрудника ГАИ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 мар 2012, 17:18 
Постоялец

Как только им рассказываеш про заяву, законы "про информацию", про "обращение граждан", они немного зависают, а потом начинают тороторить, что я им мешаю выполнять свои обязанности...
Так заява приложена...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 мар 2012, 15:18 
Постоялец

Мной была допущена непростительная ошибка :)... Я еще написал по емайл запрос в УДАИ на имена и были ли взыскания у инспекторов КI-0612 и KI-0640 и оказалось, что я неправильно записал значек инспектора Кононець, его номер KI-0604. Позвонивший из УДАИ, который разбирал мой емайл (прошло 4 дня с отправки), меня поправил и сказал, что все равно ответ будет. Спасибо ему за порядочность. И приношу извинения инспектору KI-0640, которого я неправильно указал в скаргах. По почте наверно отфутболят, прийдется переписывать скаргу... Емайл работает!
udai [at] udai.kiev.ua

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 мар 2012, 15:27 
Борец

rr9898 писал(а):
что если он будет стоять по правилам на проспекте, то его будет видно и нарушать никто не будет..

нормальная логика "имбицила обыкновенного".
если никто не будет нарушать, то что он начальнику в конце смены сдаст?

пока ситуация не прояснится - объявляю забастовку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 мар 2012, 00:40 
Постоялец

Пользуйтесь на здоровье!!! ;)
отправлено по емайл:

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ГУМВС України в місті Києві
02.12.2011 №201
ФОРМА ЗАПИТУ НА ІНФОРМАЦІЮ
(розпорядником якої є ГУМВС України в місті Києві)

Запитувач ____фио._______________________________________
(прізвище,ім’я, по-батькові - для фізичних осіб, найменування організації,
____________електронна адреса: мыло _тел. 000000____________________________
що не мають статусу юридичної особи, поштова адреса або електронна адреса, контактний телефон)

ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ

Прошу відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» та "Про звернення громадян" надати відповіді на такі запитання:

1. Звання, місце роботи, посади інспекторів ДПС, термін роботи в ДАІ, номер нагрудного значка КІ-0612 та КІ-0640, які несли службу 07.03.2012 на автомобілі д.н. 2265 на Броварському проспекті,5 з порушенням ПДР.
2. Звання, місце роботи, посада безпосереднього керівника зазначених інспекторів ДПС.
3. Скільки протоколів було складено 07.03.2012 зазначеними інспекторами (н.н.зн. КІ-0612 та КІ-0640) ДПС 07.03.2012 на Броварському проспекті?
4. Чи притягувались зазначені інспектори до дисциплінарної відповідальності за останні 2 роки?

Запитувану інформацію прошу надати у визначений законом строк (необхідне зазначити):
на електронну адресу _______мыло_____________________

10.03.2012 фио

получено 16.03.2012:

ДОВІДКА

Про надання інформації

Інформаційний запит гр. фио. відділом ОРДПС УДАІ ГУМВС України в місті Києві розглянуто.
У ході опрацювання вказаної в запиті інформації встановлено:
1) Нагрудний знак КІ 0612 закріплено за інспектором ДПС групи дорожньо-патрульної служби відділу ДАІ Деснянського РУ ГУМВС України в місті Києві прапорщиком міліції Бабенком С.М.;
Нагрудний знак КІ 0604 - інспектор ДПС групи дорожньо-патрульної служби відділу ДАІ Деснянського РУ ГУМВС України в місті Києві старшина міліції Кононець Д.О.
2) Старший інспектор - керівник групи ДПС відділу ДАІ Деснянського РУ ГУМВС України в місті Києві старший лейтенант міліції Зеленський В.Л.
3) 07.03.2012 інспекторами ДПС Бабенком С.М. та Кононцем Д.О., за зміну, складено 5 (п’ять) адміністративних матеріалів.
4) За останні два роки інспектор ДПС Бабенко С.М. до дисциплінарної відповідальності не притягувався, а інспектор ДПС Кононець Д.О. – має одне дисциплінарне стягнення.

Старший інспектор з о/д відділу ОРДПС
УДАІ ГУМВС України в м. Києві
майор міліції Н.В. Тихоненко

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2012, 20:56 
Постоялец

Позвонили из Деснянского РУ по поводу моей заявы. Звонили не мне а маме, там где я прописан. Мама мне перезванивает в слезах, мол что с тобой случилось... Перезваниваю им и спрашиваю, как они узнали тот телефон, хотя я его не оставлял, а в письме указал совершенно другой адрес для ответа, мама говорю, съела килограмм таблеток, вы чо? Спрашиваю, меня что в розыск объявили ? :) Сказали, что они консультировались с внутр. безпекой и это они им дали мой телефон. Спросил типа как же защита персональных данных и все такое... съехали. Короче, зовут настоятельно в гости. Говорю, что мне к заяве добавить нечего. Начали упрашивать... Ну думаю пойду. Интересно какие могут быть там варианты если видео железобетонное. Два дня им осталось для ответа. Мне ж интересен результат... Предупредил всех куда иду, взял диктофон и приехал к ним. Сначала мягко пробивали, чего я хочу. Сказал хочу законности. Начали отбирать пояснения до заявы. Спрашиваю зачем это ? Говорят, что бывает так, что видео одни снимают, а заявы пишут другие. Типа так низзя. Короче пояснял целый час, Сошлись на том что факты 100%, уже было взыскание у одного, им типа хана наверно. Передадут в прокуратуру...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 апр 2012, 04:56 
Постоялец

молодец!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 май 2012, 11:17 
Постоялец

Настигла Фемида нарушителей. Странный бланк. Нет слева вверху адреса отправителя, но я думаю и это неплохо. Главное, что получил и их начальник взыскание. Будут знать!

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 май 2012, 11:33 
Постоялец

А исходящий номер есть на письме? Возможно незаконная левая отписка отписка что бы отстал?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 май 2012, 11:40 
Борец

да им эти взыскания до одного места! забашлял -и вот уже сняли взискание. там даже таксы на все залеты есть! у товарища одноклассник гаишник-тот проговорился. там главное план давай и все!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 май 2012, 12:09 
Постоялец

DonDrakon писал(а):
А исходящий номер есть на письме? Возможно незаконная левая отписка отписка что бы отстал?

никаких реквизитов слева нет, только мой адрес справа. Буду звонить исполнителю разбираться...

chaser80 писал(а):
да им эти взыскания до одного места! забашлял -и вот уже сняли взискание. там даже таксы на все залеты есть! у товарища одноклассник гаишник-тот проговорился. там главное план давай и все!

ну хоть полиняют немного. позагорают летом в гидропарке вместо ялты... ))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 май 2012, 13:26 
Борец

chaser80 писал(а):

не совсем так!

вот если потом будет суд по делу одного из них, то можно будет на суде все эти дисциплинарки и приложить (как пример наш Вавренюк!), хороший козырь для водителей! Так что не ленитесь и пишите на все нарушения инспекторов!

Лише за те, що Правда – їх вина.
Мовчи, бо мови вже давно немає,
Забув її, мабуть, ти назавжди.
Та звик, що завжди твоя хата з краю
Така ж похилена, як мають всі раби.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 май 2012, 16:37 
Постоялец

rr9898 писал(а):
DonDrakon писал(а):

никаких реквизитов слева нет, только мой адрес справа. Буду звонить исполнителю разбираться...

Если нет никаких реквизитов слева -- 99,99% что ответ не законный так как не прошел через канцелярию. Соответственно можно полагать что никакого взыскания и проверки не было.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 май 2012, 19:02 
Постоялец

[/quote]

Если нет никаких реквизитов слева -- 99,99% что ответ не законный так как не прошел через канцелярию. Соответственно можно полагать что никакого взыскания и проверки не было.[/quote]

Скорее всего так оно и есть. Настрочили отписку от фонаря (чтобы отстал).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа