Здравствуйте, уважаемые форумчане! Подскажите, как мне быть в данной ситуации. 30.09.2010 года произошло ДТП, сотрудники Чугуевского ГАИ решили что я виноват, составили протокол и изъяли у меня права, взамен выдали временный талон на 3 месяца. Суд первой инстанции длился 13 месяцев, меня признали невиновным. Мой оппонент подал в апелляционный суд и волокита продолжается. Сейчас назначили повторную экспертизу и это еще на полгода. Мне нужно ездить, а временный талон давно просрочен. Я обратился в Чугуевское ГАИ, но там мне на повышенных тонах объяснили: "мы талоны не продлеваем и новые не выдаем, вернем права только по решению суда! Если суд затянулся дольше, чем на 3 месяца - то это ваши проблемы!" На мой вопрос какие есть варианты в моей ситуации услышал тоже самое, только громче. Удивило такое грубое и хамское поведение сотрудника ГАИ, но я не знаю как мне добиться справедливости. И вообще не могу понять, действительно ли нет выхода, неужели я теперь заложник решения суда?
У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, за яке відповідно до цього Кодексу може бути накладено адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами, працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово вилучає посвідчення водія до набрання законної сили постановою у справі про адміністративне правопорушення, але не більше ніж на три місяці з моменту такого вилучення, і видає тимчасовий дозвіл на право керування транспортними засобами. Про тимчасове вилучення посвідчення водія робиться запис у протоколі про адміністративне правопорушення.
Після закінчення тримісячного строку тимчасового вилучення посвідчення водія, у випадках, якщо судом не прийнято рішення щодо позбавлення водія права керування транспортним засобом або якщо справа про адміністративне правопорушення не розглянута у встановлений законом строк, особа має право звернутися за отриманням вилученого документа. Таке звернення особи є обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення.
За подання такого звернення та повернення особі тимчасово вилученого посвідчення водія не може стягуватися плата.
Нужное выделено красным. В письменном виде обращаетесь в ГАИ, если откажут, тогда с заявлением в прокуратуру (или суд по выбору)
Заява Начальнику..... Від...... Згідно ст 265-1- Після закінчення тримісячного строку тимчасового вилучення посвідчення водія, у випадках, якщо судом не прийнято рішення щодо позбавлення водія права керування транспортним засобом або якщо справа про адміністративне правопорушення не розглянута у встановлений законом строк, особа має право звернутися за отриманням вилученого документа. Таке звернення особи є обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення.
За подання такого звернення та повернення особі тимчасово вилученого посвідчення водія не може стягуватися плата. Рішенням суду від.....мене визнано невинним у вчиненні адміністративного правопорушення...2011 року,копія в додатках. В звязку з тим,що посвідчення водія мені необхідне,для реалізації,мого права гарантованого Конституцією,як права на працю,та достойний життєвий рівень Прошу 1.Повернути мені посвідчення водя серії...номер.. додатки 1.Копія рішення суду від... 2011....підпис.
_________________ ДАЙвінг(Гайвінг)-вид інтелектуально –фізичного спорту;боротьба- основною ціллю якої є відстоювання прав і свобод громадян,які порушуються неродовими, та корумпованими працівниками Державтоінспекції .
Удивило такое грубое и хамское поведение сотрудника ГАИ, но я не знаю как мне добиться справедливости.
над ти буде працювати пізніше,якщо захочеш,але треба мати докази..
по заяві-неси 2 екземпляри,передаєш начальнику,1 в тебе з реєстром залишається на руках. з собою-мати 1-2 свідки-обовязково,плюс телефон довіри ,якщо не захоче приймати звернення.
_________________ ДАЙвінг(Гайвінг)-вид інтелектуально –фізичного спорту;боротьба- основною ціллю якої є відстоювання прав і свобод громадян,які порушуються неродовими, та корумпованими працівниками Державтоінспекції .
пішохід писал(а):
Заява Начальнику..... Від...... Згідно ст 265-1- Після закінчення тримісячного строку тимчасового вилучення посвідчення водія, у випадках, якщо судом не прийнято рішення щодо позбавлення водія права керування транспортним засобом або якщо справа про адміністративне правопорушення не розглянута у встановлений законом строк, особа має право звернутися за отриманням вилученого документа. Таке звернення особи є обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення.
За подання такого звернення та повернення особі тимчасово вилученого посвідчення водія не може стягуватися плата. Рішенням суду від.....мене визнано невинним у вчиненні адміністративного правопорушення...2011 року,копія в додатках. В звязку з тим,що посвідчення водія мені необхідне,для реалізації,мого права гарантованого Конституцією,як права на працю,та достойний життєвий рівень Прошу 1.Повернути мені посвідчення водя серії...номер.. додатки 1.Копія рішення суду від... 2011....підпис.
Спасибо!! Такой отзывчивости я еще не встречал!!! Просто чертовски приятно!!!
пішохід писал(а):
felix писал(а):
Удивило такое грубое и хамское поведение сотрудника ГАИ, но я не знаю как мне добиться справедливости.
над ти буде працювати пізніше,якщо захочеш,але треба мати докази..
по заяві-неси 2 екземпляри,передаєш начальнику,1 в тебе з реєстром залишається на руках. з собою-мати 1-2 свідки-обовязково,плюс телефон довіри ,якщо не захоче приймати звернення.
здраствуйте! у меня типичная ситуация,вр.талон покамись не просрочился,но может тоже и произойти,так как прошел уже месяц,с момента ДТП, и в суде моего дела еще нету и ГАИ видимо не торопится передавать их туда! слышал,что это делается специально! и не знаю что делать? или ждать или принимать какие либо меры!
в протоколі ти виновник ДТП ЧИ ПРАВА В 2 УЧАСНИКІВ ЗАБИРАЛИ взагалі тимчасові дійсні 3 місяці,так що поки що немає проблем з керуванням,після 3 місяців,якщо суд призначить або штраф,тобто винесе рішення-що не позбавляє права на керування-тоді і зможеш забрати.
Последний раз редактировалось пішохід 18 дек 2011, 12:11, всего редактировалось 1 раз.
так тобі самому вигідно,щоб суд подовше тянув резину,адже після 3 місяців справу закриють,і не зможуть тебе притягнути до відповідальності.
124 ст. ПДД гласит 340-680 или лишение прав от 6-12мес. и судебная система у нас не очень хорошо работает и за частую повестки в суд не приходят и это и есть основание для лишения человека прав! об этом мне сказал майор облгаи,когда я писал жалобу на капитана милиции горгаи,который составлял акт моего дтп!
124 ст. ПДД гласит 340-680 или лишение прав от 6-12мес. и судебная система у нас не очень хорошо работает и за частую повестки в суд не приходят и это и есть основание для лишения человека прав!
не думаю,переважа більшсть судів,висилає повістки. якщо є підозри,перезвони в суд,або сходи,і взай коли розгляд справи. якщо ДТП-перший раз.подай позитивні характеристики з місця роботи,проживання,та інше. тоді суд тобі дасть 340 грн штрафу і все.
ну да! за девять лет стажу-это моя первая авария! спасибо за подсказку по поводу характеристики,так как я работаю на слежебном авто по путевым листам и могу потерять работу,если прав лишат..но думаю до этого не дойдет! еще раз спасибо)))
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 33