Текущее время: 23 фев 2025, 10:34

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: ГАИ избило инвалида
СообщениеДобавлено: 15 фев 2011, 18:03 
Прохожий

9 серпня 2010 року приблизно о 22 годині в селі Новокрасне, Арбузинського району, Миколаївської області я, на автомобілі ЗАЗ 1103 їхав до своїх дітей, які мешкають в цьому селі Новокрасне. Автомобіль ЗАЗ 1103, яким я керував, з ручним управлінням так як я є інвалідом 1 групи і рухаюсь тільки за допомогою спеціальних приладів. Рухаючись по селу Новокрасне біля перехрестя вул. Шевченка та вул. Пушкіна мій автомобіль на високій швидкості обігнав автомобіль марки «Нива» після чого «підрізав» мій автомобіль і я з метою не допустити зіткнення з цим автомобілем виверну рулем в право в результаті чого мій автомобіль зіткнувся з деревом отримавши механічні ушкодження, вартість матеріальних збитків яких за експертною оцінкою складає 6907,00грн.
Після цього з автомобіля «Нива» вийшли двоє працівників ДАІ Ільїн В.М. та Волошин О.В., які підійшли до мого автомобіля відкрили дверцята і стали бити мене прямо в автомобілі . Потім витягли мене з автомобіля і знову стали бити руками і ногами в обличчя, голову та інші міста. Намагалися мене підняти на ноги, але я не ходячий, як уже вище описував по інвалідності. Побачивши, що я не можу піднятися працівники ДАІ почали говорити, що я нетверезий раз не можу стати на ноги і знову почали бити мене.
На цей шум з будинків, біля яких відбувалася дорожня пригода, повиходили люди, які бачили як мене били працівники ДАІ і які стали захищати мене. Працівники ДАІ викликали «підмогу» . Приїхали інші працівники міліції, які зовсім навіть із машини не виходили. Потім викликали також швидку допомогу щоб встановити, чи знаходжусь я в алкогольному сп’янінні. Приїхала швидка і в присутності свідків було проведено медичний огляд на предмет мого алкогольного сп’яніння. Після огляду медпрацівник в присутності свідків показав пробірки, з допомогою яких встановився мій стан на предмет алкогольного сп’яніння , і засвідчив що я знаходжусь в тверезому стані.
Потім я і медпрацівник стали розмовляти, що необхідно здійснити медогляд іншого учасника ДТП водія автомобіля «Нива», в якому знаходилися працівники ДАІ на момент ДТП, і який був без пізнавальних знаків належності ДАІ. Але працівника ДАІ сказали, що не положено здійснювати їх медогляд на предмет мого алкогольного сп’яніння, а сам водій автомобіля «Нива» на самій автомашині взагалі зник з місця пригоди.
На місці ДТП ніякої схеми ні протоколу огляду не складалося. Протокол і схема були складені на слідую чий день начальником ДАІ Дерев’янко О.М., в його кабінеті куди він мене запросив в смт. Арбузинка, Миколаївської області і де намагався мені доказати, що я сам винний в цій пригоді і навіть не хотів і слухати про моє побиття. А свідків Дерев’янко О.М. опитував тих хто нічого не бачив, а тих хто міг щось пояснити про побиття просто ігнорував і не відбирав пояснення. Крім того в справі з’явилася довідка з лікарні про те, що я на момент ДТП знаходився в алкогольному сп’янінні. Незрозуміло, як могли таку довідку надати, якщо на місці ДТП при медичному огляд медпрацівник в присутності свідків засвідчив, що я знаходився в тверезому стані.
Враховуючи беззаконня, які я описав, 10.08.2010 року я звернувся до прокуратури Арбузинського району, Миколаївської області. Але в прокуратурі я побачив ще більше беззаконня. Слідчий Уманець В.С. відмовила в порушенні кримінальної справи провівши поверхню перевірку і взявши за дійсність тільки свідчення працівників ДАІ і тих громадян, яких опитав начальник ДАІ Дерев’янко О.М., які нічого пояснити не могли.
Слідчому прокуратури я заперечував про свій стан алкогольного сп’яніння на момент ДТП. Просив надати направлення до лікарні щоб у мене взяли кров на аналіз але слідчий мені відмовила. А коли я звертався до лікарні про взяття крові, то там розповіли що кров беруть тільки за направленням з правоохоронних органів. І сама слідча дзвонила до лікарні і погрожувала в разі взяття у мене крові. Виходить якийсь замкнуте коло. Порушується законодавство і нічого не можливо зробити. І ті органи, які повинні наглядати самі покривають злочини. І до судмедексперта Уманець В.С. направила листа про встановлення тяжкості тілесних пошкоджень запитала лише одне питання, чи могли тілесні пошкодження, які виявлені у мене, утворитися в результаті ДТП. Нічого не було сказано чи могли вони утворитися також від ударів ногами і руками. І це перевірка, яка проводилася прокуратурою за моєю заявою.
Я оскаржив постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, і тут взагалі почалося щось неймовірне. Свідків, які дійсно можуть свідчити щось по даній події викликали до прокуратури. В прокуратурі зі свідками розмовляли на підвищених тонах. Вимагали від них щоб ті дали свідчення, які вигідні прокуратурі. Коли свідки бажали самостійно писати пояснення їм це не дозволяли. Працівники прокуратури самі писали свідчення і коли надавали пояснення для ознайомлення свідкам, то там було написано зовсім інші пояснення. А одному неповнолітньому свідку слідчий Уманець В.С. прямо заявила … «якщо скажеш правдиві слова то тебе затягають по судам а воно тобі потрібно?» …
Все це вже підтверджує те, що дійсно прокуратура незаконно відмовила в порушенні кримінальної справи, і постільки відмовила, то старається підтвердити законність відмови а то за незаконну відмову їх можуть покарати. Тим більше, якщо за їхніми свідченнями при ДТП були отриманні тілесні пошкодження то вже потрібно порушувати кримінальну справу за фактом ДТП.
Працівники ДАІ просто в обличчя сміються говорячи, що у них в прокуратурі зв’язки і нічого їм за це не буде. А в прокуратурі говорять, що можна скаржитися на них все одно скарга прийде до них і вони будуть розбиратися.
У вересні було проведене службове розслідування УМВС України а Миколаївській області та про результати службового розслідування мені відповіді не надавали цілих чотири з половиною місяці, я відправив заяву 29.11.2010 року, але й на заяву ніхто не реагував, я телефонував не однократно, та у відповідь чув - «не давите на нас, подождите». Відповідь я отримав лише 05.02.2011 року та у цієї відповіді нічого не пригадувалось про беззаконні та неправомірні дії працівників ДАІ, а саме патрулювання на приватному автомобілі, після закінчення робочого часу, без маршрутного листа, без головних уборів, без знаків, без світло відражаючої форми одягу. На великій швидкості обігнали на перехресті мій автомобіль та підрізали мене – це теж є правопорушенням, та вибили мені зуби били мене при свідках , шість свідків, не однократно давали письмові пояснення у ході службового розслідування, але покарання працівника ДАІ не понесли, тому що МВС Миколаївської області їх захищає як так може бути інваліду вибили зуби є шість свідків і чомусь працівникам ДАІ нічого крім дисциплінарного покарання немає і то лише завдяки рішення апеляційного суду, що безпідставно був складений протокол адміністративного правопорушення за ч1. ст.130 КУпАП.
ДАІ області їх захищає тому що і вони, а саме керівництво ДАІ в Миколаївській області має понести за цю надзвичайну пригоду покарання.
Прошу Вас підскажіть куди ще можна звернутися за допомогою в такій ситуації.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: ГАИ избило инвалида
СообщениеДобавлено: 15 фев 2011, 18:19 
Постоялец

Подивіться тут http://www.ombudsman.kiev.ua/
Також можна написати голові Національного антикорупційного комітету Януковичу В.Ф.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа