Текущее время: 25 фев 2025, 09:25

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 30 май 2012, 01:08 
Прохожий

Доброе время суток, господа!

Помогите разобраться в дальнейших действиях.
Произошла следующая ситуация.

30 марта 2012г, управляя автомобилем знакомого (бус Форд) в селе Березанка, Николаевской обл. я остановился возле магазина с нарушением правил остановки. Ко мне подошел инспектор, который стоял неподалеку и предложил "решить вопрос на месте". Я сказал, что денег не дам, и предложил ему составить протокол. Он это не ожидал услышать, протокол не составил и отошел. Когда я начал движение, меня остановил он же, но уже за якобы создание аварийной ситуации в селе, где в час одна машина проезжает.

С нарушением составили протокол, не вписав свидетелей, пострадавших, итд..., и забрали права!
(подробно ситуация описана в жалобе)

Я написал жалобу в Николаевское Гаи, и через 20 дней получил ответ.
В назначенный день пришел в суд, хотел подробно все объяснить, но меня там никто не слушал, и судья в кабинете сказала, что я оштрафован на максимальную сумму - 850гр!

Скаргу и ответ на нее выкладываю (знаю, что много ошибок, не придирайтесь. Я не юрист, информацию брал с этого сайта) :
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Начальнику УДАІ в Одеській області,
підполковнику міліції
Нєдєльському Володимиру Володимировичу

Скарга

На неправомірні дії посадових осіб державної автомобільної інспекції.

30.03.2012 року інспектором ВДАЇ Березанського РВ, лейтенантом міліції ...................(у протоколі прізвище написано не розбірливо, номер нагруднго знаку не зазначен у протоколі), був складений протокол серії ВЕ1, номер ......., про скоєння мною адміністративного правопорушення, за нібито порушення мною правил дорожнього руху ст.10.п 9.

У протоколі зазначено, що о 19:10, я, ............ , керуючи автомобілем Форд Транзіт, держ. номер ВН........., маючи при собі всі необхідні для цього документи, в тверезому стані, у селі Березанка (Миколаївскої обл.), на провулку Банківський, рухаючись заднім ходом не надав переваги у русі автомобілю ........, номер BE........, при цьому скоїв аварійну ситуацію, що передбачає відповідальність згідно ч.4 ст.122 КУпАП.

По суті інкримінованого мені порушення можу пояснити слідуюче:

мій автомобіль стояв біля кишені для зупинки (в кишеню автомобіль не вміщався ), біля магазину, де я купував товар. Я знаходився поряд з автомобілем. До мене підійшов інспектор, не представився, не пред'явив документи, що засвідчують його особу, вказав мені на те, що я нібито порушую правило зупинки тз. Потім він запитав мене, як ми будемо вирішувати це питання, явно натякаючи на те, що вирішити його можна різними способами. Я сказав, що єдиним способом вирішення даної ситуації, я бачу діяти відповідно до законодавства України. Він відійшов від машини. У підсумку він перший раз порушив посадові інструкції і не відреагував на порушення правил зупинки, яке на його думку мало місце.
Для того, що б від'їхати від місця зупинки, мені знадобилося їхати заднім ходом. Переконавшись, що мій маневр не представляє небезпеки для інших учасників дорожнього руху (в той момент автомобіль, якому я нібито перешкодив був на безпечній відстані), я проїхав близько 10 метрів і зупинився для того, щоб переключити передачу і переконавшись при цьому, що я не заважаю іншим учасникам дорожнього руху та згідно з правилами дорожнього руху почав рух вперед.
Але проїхавши близько 20 метрів я був зупинений інспектором., з порушенням правил дорожнього руху, тому що мені було зазначено зупинитися ближче 10 метров від перехрестя. Так само інспектором був зупинений водій автомобіля ............, д.н.з. ВЕ..........., якому я нібито перешкоджав.
Інспектор повідомив мені, що тепер я є порушником (не підозрюваним, а саме порушником) ПДР, стаття 10, пункт 9, за що понесу відповідальність згідно зі ст. 122 пункт 4 (позбавлення водійського посвідчення).
Після цього інспектор забрав пред'явлені мною документи, і запропонував мені пройти в службовий автомобіль для складання протоколу. Так само він запропонував пройти нібито "свідка" в службовий автомобіль марки БМВ червоного кольору. Прізвище "свідка" я не знаю, тому що в протоколі, у графі Свідки або потерпілі нічого не зазначено, що є ще одним порушенням законодавства України.
Під диктовку інспектора, водієм автомобіля .......... було написано пояснення, про те, що нібито йому була скоєна аварійна ситуація, що примусила його різко змінити швидкість.
Після чого водій автомобіля ............. підписав заяву. З незрозумілих мені причин його дані – ПІБ, місце проживання і підпис, не значаться у виданому мені протоколі про адміністративне порушення. Ці графи взагалі не заповнені, що є порушенням законодавства України.
На моє прохання продемонструвати свідчення "потерпілого", свідків, єкспертів, показання технічних засобів, відеозаписів або іншіх доказів мого нібито порушення було отримано відмову.
Зі слів нібито потерпілого я дізнався, що він особисто знайомий з інспектором, і не може давати свідчення, крім продиктованих йому інспектором.
Враховуючи що події мали місце в населеному пункті позначеному знаками 5.45, а крім того Водій автомобіля ................ наближався до перехрестя, та пішохідного переходу, швидкість його авто не повинна була бути високою та часу для завершення маневру в мене було достатньо. Виходячи з цього водій автомобіля .......... не мав жодної необхідності в різкій зміні швидкості через мій маневр (хіба що він рухався з порушенням вимог ПДД, а саме з перевищенням швидкості). Водій автомобіля ................ мав намір проїхати перехрестя, та здійснити поворот, що без зміни швидкості неможливо, тому я вважаю, що саме його маневр по підготовці до проїзду перехрестя, та підготовка до здійснення повороту були невірно сприйняті співробітником ДАІ.
При складанні протоколу данні були проаналізовані однобоко, інші версії подій, не розглядались, на моє заперечення про скоєння правопорушення та вимогу розглянути ситуацію детально з дослідженням усіх наявних доказів що передбачуються ст. 251 КУпАП як-то запису засобів відеоспостереження, мені було категорично відмовлено на підставі того, що заяви свідка (водія автомобіля ..........) достатньо, але запевнено, що всі події зафіксовані камерами та в разі необхідності будуть продемонстровані в суді.
Під час заповнення протоколу я був втомлений (8 годин за кермом), і машинально підписав його, вказавши на те, що я нібито порушив правила дорожнього руху. Це сталося через те, що мені не роз'яснили мої права та обов’язки , передбачені ст.63 Конституції України, ст.268 КУпАП, що є порушенням моїх конституційних прав.
Проконсультировавщись з юристом я дізнався, що складений протокол не є доказом моєї провини, і тільки суд визначає винен я чи ні.
Отже, інспектор склав протокол про адміністративне правопорушення не дослідивши всебічно реальну ситуацію та керуючись лише своїм тлумаченням її, до того ж з вказаними вище порушеннями.
Ситуація схожа на план по складанню протоколів за аварійну ситуацію, коли при наявності деяких ознак, що дозволяють припустити можливість скоєння аварійної ситуації, навіть там де її не було, складається саме протокол за ч.4 ст.122 КУпАП, без всебічного аналізу ситуації.

Прошу:

1. Провести ретельне службове розслідування за фактом необ’єктивної оцінки ситуації та вищевказаних порушень норм законодавства при складанні згаданого протоколу інспектором Резніковим Василь Васильовичем.
Встановити особу свідка (потерпілого) і перевірити чи не є він свідком в інших протоколах про адміністративні правопорушення, складених інспектором ВДАЇ .............

2 Оскаржуваний протокол визнати незаконним та таким, що складено всупереч дійсним обставинам справи.

3. Долучити до справи та дослідити запис з камери відео спостереження (при наявності) , а також провести аналіз моїх дій (де в час початку руху мого автомобіля Форд Транзит(д.н.з ВН8418СР), знаходився автомобіль "потерпiлого"(д.н.з. ВЕ.........), та дії водія цього автомобіля, при під’їзді до моего автомобіля (швидкість руху, наше взаємне місцезнаходження при наближенні, та інше)

4. Надати мені письмову обґрунтовану відповідь на цей запит.

Додатки:

1. Копія протоколу про адміністративне правопорушення серії ВЕ1, №...........
2. Копия тимчасового дозвілу на право керування транспортними засобами серії АА, номер.........., видане на моє ім’я.

06.04.2012р. __________________

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Изображение
Изображение
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подскажите, что мне в таком случае делать, если я пропустил 10 дней на обжалование решения суда, так как уезжал?
Заранее благодарен за помощь!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 май 2012, 08:19 
Борец

Longer писал(а):
Подскажите, что мне в таком случае делать, если я пропустил 10 дней на обжалование решения суда, так как уезжал?
Клопотання до апеляційної скарги, щоб поновили строк на оскарження.
Цитата:
Апеляційна скарга, протест прокурора, подані після закінчення
цього строку, повертаються апеляційним судом особі, яка її подала,
якщо вона не заявляє клопотання про поновлення цього строку, а
також якщо у поновленні строку відмовлено.

Придумай відмазку - був хворий чи ще щось.
Постанову суду коли видали?

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 май 2012, 08:59 
Прохожий

Решение суда выдали не сразу в день суда (14 мая), а через несколько дней.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 май 2012, 10:22 
Борец

Якого числа точно?
За отримання постанови розписувались?

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 00:41 
Прохожий

Народ, HELP!
Вчера приехал мой товарищ (уезжал на месяц), который попал в ситуацию, описанную выше (писал с моего логина), и я прозрел:
Оказывается его судили за то, что он не совершал!!! В протоколе, в скарге и в ответе на неё из Николаевского ГАИ ни слова не сказано о ДТП - ЕГО НЕ БЫЛО! А в судебном решении указано, что было ДТП!!! Он со страху ничего мне не рассказал и уехал на месяц. И только сейчас выяснились некоторые подробности, от которых я в шоке. Очевидно была подмена протокола, или что то еще, для мести за написанную скаргу!
Все сроки на аппеляцию пройдены. Что делать?
Текст судебного решения выкладываю. Ситуация описана выше.

ПОСТАНОВЛЕНИЕ

ИМЕНЕМ УКРАИНЫ

__________________________________________________________________________________________________________________

Дело №:

14.05.2012 года судья Киевского районного суда гор. Одессы Губа Е.И., рассмотрев административные материалы, поступившие из от УГАИ ГУМВД Украины в Николаевской области о привлечении к административной ответственности

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1,

гр. Украины, уроженца России, гор. Зарайск, не работающего,

прож. АДРЕСА_1

по ст. 122 ч.4, КУоАП, судья

У С Т А Н О В И Л А :

Согласно протокола серии ВЕ1 № 218557 от 30 марта 2012 года, поступившего из отдела оформления ДТП УГАИ ГУМВД Украины в Николаевской области, ОСОБА_1 привлекается к административной ответственности по ст. 122 ч.4 КУоАП, в связи с тем, что он 30 марта 2012 года в 19 час. 05 мин. управляя автомобилем марки «Форд Транзит» госномер НОМЕР_1 и двигаясь задним ходом в пгт. Березанка, пер. Банковский не убедился в безопасности движения, создал препятствие автомобилю «Фиат Дукато» госномер НОМЕР_2, в следствие чего совершил с ним столкновение, в результате ДТП автомобили получили механические повреждения.

Своими действиями ОСОБА_1 нарушил п.п. 10.9 Правил дорожного движения Украины.

Данные обстоятельства подтверждаются протоколом об административном правонарушении, пояснением водителя ОСОБА_2

При таких обстоятельствах действия водителя ОСОБА_1 необходимо квалифицировать по ст. 122 ч 4, КУоАП - нарушение водителями транспортных средств правил дорожного движения, что привело к созданию аварийной обстановки.

В суде ОСОБЫ_1 свою вину в совершении административного правонарушения, предусмотренного ст. 122 ч 4 КУоАП признал.

При таких обстоятельствах, вина ОСОБА_1 в совершении административного правонарушения, предусмотренного ст. 122 ч 4, КУоАП, доказана.

Руководствуясь ст. ст. 24, 122 ч 4, 221, 268, 294 КУоАП, судья

П О С Т А Н О В И Л А :

ОСОБА_1 привлечь к административной ответственности по ст. 122 ч 4, КУоАП и подвергнуть административному взысканию в виде штрафа в размере 850 грн.

Постановление может быть обжаловано в апелляционном порядке через суд первой инстанции в десятидневный срок с момента вынесения постановления или опротестовано прокурором в порядке ст. ст. 290, 294 КУоАП.

Судья : Губа Е.И.

И это по протоколу, в котором не указаны свидетели, пострадавший и вообще факт совершения дтп, которого фактически не было!!!
Как противостоять такому беспределу?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 02:16 
Борец

Нужно восстанавливать сроки и подавать на аппеляцию.Вообще охренели.Товарищу в суд нужно было взять кого-то знающего.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 02:34 
Прохожий

Boroda007 писал(а):
Нужно восстанавливать сроки и подавать на аппеляцию.Вообще охренели.Товарищу в суд нужно было взять кого-то знающего.
подскажите, а какие могут быть законные основания для восстановления сроков? Например то, что он является безработным, и сидит с 3-х летним ребенком пройдет? При этом жена официально работает.
Тут вопрос принципа. Хочется довести это до конца.
Получается, что отказался дать денег - приписали создание аварийной ситуации, написал скаргу - нарисовали несуществующее ДТП без какого либо подтверждения факта ДТП, я уже не говорю о доказательствах, пострадавших, свидетелях, итд, итп, ведь ни в протоколе, ни в ответе на скаргу ни одного слова о ДТП и повреждениях двух авто не сказано!

Последний раз редактировалось Longer 19 июн 2012, 03:02, всего редактировалось 2 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 02:38 
Борец

Врядли спросите в aphalin
он больше знает,или в КАСУ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 06:20 
Борец

Для восстановления сроков суду необходим официальный документ. Однозначно не пройдёт то, что безработный и сидит с ребёнком. Нужно предоставить документ что подтверждает командировку в это время, или справку с медучреждения что действительно болел.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июн 2012, 07:33 
Борец

КАСУ не пройде, розгляд регламентує КУпАП.
Законних методів поновити строки в даній справі немає.
Як варіант - купити одну з довідок про які писав FRESH63
Ще один варіант - звернутися в прокуратуру, щоб вона винесла протест на постанову суду, але знов гарантії немає.
І все-таки за отримання постанови розписка є в матеріалах справи?
Якщо ніде не зафіксована дата одержання постанови, то тоді це може бути підставою для поновлення строку по принципу не можна оскаржити те, чого немає на руках.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2012, 15:00 
Прохожий

aphalin писал(а):
КАСУ не пройде, розгляд регламентує КУпАП.
Законних методів поновити строки в даній справі немає.
Як варіант - купити одну з довідок про які писав FRESH63
Ще один варіант - звернутися в прокуратуру, щоб вона винесла протест на постанову суду, але знов гарантії немає.
І все-таки за отримання постанови розписка є в матеріалах справи?
Якщо ніде не зафіксована дата одержання постанови, то тоді це може бути підставою для поновлення строку по принципу не можна оскаржити те, чого немає на руках.
Есть подпись, что решение получено:-(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 июн 2012, 01:52 
Борец

Как вас так развели? Какая аварийная ситуация, кому, свидетели, потерпевшие? Как такое возможно? :shock:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 июн 2012, 22:54 
Прохожий

Серега 135 писал(а):
Как вас так развели? Какая аварийная ситуация, кому, свидетели, потерпевшие? Как такое возможно? :shock:
Развели классически: после того, как судья огласила, что нарушение тянет на 850гр, предложила для получения судебного решения оплатить эту сумму и принести квитанцию. После этого было выдано решение, не соответствующее протоколу. Знакомый на следующий день уезжал, и пропустил время на аппеляцию. Теперь не возможно ничего доказать...
Хотя явно видно, что полностью сфальсифицировано судебное решение...
Вот в такой стране мы живем!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 июн 2012, 13:11 
Постоялец

Так а зачем он штраф сразу оплатил, если не согласен? ИМХО с такой "аурой" ничего не поможет..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа