Текущее время: 24 фев 2025, 00:15

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 12:36 
Прохожий

Доброго всем времени суток.
Прошу консультации у более опытных и подкованных коллег-водителей :)
Был на днях остановлен инспектором на выезде из Киева. Причиной остановки была озвучена ориентировка на мою модель автомобиля - дескать "сегодня ночью угнали".
Инспектор (стоить отметить что довольно вежливо и учтиво) попросил мои документы чтобы удостовериться в законности владения и управления моим автомобилем. Сказал также что перепишет мои данные, которые ему нужны будут впоследствие для составления рапорта - дескать "остановил столько то машин, данные этих машин такие-то, водители такие-то"...
Учитывая что остановили на стационарном посту ГАИ + более менее учтивость инспектора - решил не "лезьть в з..пу" и дал возможность переписать информацию с документов :)
В принципе читал, что могут воспользоваться этой информацией для составления впоследствии липового протокола...
В связи с вышеописанным подскажите по следующим вопросам:
1. Есть ли простые и официальные (и главное быстрые) способы узнать не висят ли за мной неоплаченные штрафы? Тобишь я знаю сколько на мне их в действительности и хотелось бы иметь возможность периодически проверять не появилось ли леваков...
2. Если предположить что в один прекрасный день я всё-таки узнАю что липовый протокол таки появился, то как действовать чтобы доказать свою непричастность?

Заранее благодарю за подсказки. :)

P.S. Если кому интересно, то могу выложить видеозапись диалога с регистратора.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 12:45 
Борец

PoisoN писал(а):
1. Есть ли простые и официальные (и главное быстрые) способы узнать не висят ли за мной неоплаченные штрафы?
Простых — нет. Можно подъехать в МРЭО или админпрактику и спросить.

PoisoN писал(а):
2. Если предположить что в один прекрасный день я всё-таки узнАю что липовый протокол таки появился, то как действовать чтобы доказать свою непричастность?
Выкладывать сканы и подавать иск в суд, приобщив видео с регистратора.

PoisoN писал(а):
Если кому интересно, то могу выложить видеозапись диалога с регистратора.
Интересно, выкладывай.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 13:30 
Борец

Довай глянем что там к чему ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2011, 11:19 
Постоялец

ВІДДІЛ ДЕРЖАВТОІНСПЕКЦІЇ
при УМВС України
в Дніпропетровській області
вул.Троїцька площа 2-А

Гр. Іванова Івана Івановича
49000 м. Дніпропетровськ,

Інформаційний запит

Я Іванов Іван Іванович в найближчий час маю намір пройти теоретичний і практичний екзамени на право керування транспортними засобами.

Відповідно до ст.31 Закону України «Про інформацію» державні органи, які вміщують інформацію про громадян, зобов'язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується. Вiдповiдно до частини 3 статті 33 Закону України "Про інформацію" Задоволення запиту здійснюється протягом місяця, якщо інше не передбачено законом.
Крім того, згідно ст.5 Закону України «Про боротьбу з корупцією»: Державний службовець або інша особа, уповноважена на виконання функцій держави, не має права:
г) відмовляти фізичним та юридичним особам в інформації, надання якої передбачено правовими актами, умисно затримувати її, надавати недостовірну чи неповну інформацію;
Згідно ст.8 вищевказаного закону:
Порушення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, будь-якого із зазначених у статті 5 цього Закону обмежень, якщо воно не містить складу злочину, тягне за собою адміністративне стягнення у вигляді штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На підставі викладеного, а також керуючись ст. 23, 32, 33 Закону України «Про інформацію»
ПРОШУ:

1. В передбачений законом строк письмово повідомити мене, про наявність чи відсутність моєї заборгованості по штрафам за порушення Правил дорожнього руху, а також інших підстав за яких мені може бути відмовлено в проведенні теоретичного і практичного екзаменів на право керування транспортними засобами.

2. В разі наявності заборгованості по штрафам, а також інших підстав за яких мені може бути відмовлено в проведенні теоретичного і практичного екзаменів на право керування транспортними засобами, прошу надати інформацію про дату їх виникнення, джерело цих відомостей, строк їх дії, а також при можливості копії документів, що це підтверджують (протоколи, постанови, тощо.)

3. Надати повний перелік передбачених законом платежів, які я повинен внести під час проведення теоретичного і практичного екзаменів на право керування транспортними засобами.

вот приблизительно такой запрос составь и в ответе от ГАИ тебе напишут какие есть штрафы.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2011, 12:20 
Прохожий

В принципе из его уст прозвучал вроде бы и номер машины, на которую ориентировка... возможно я зря насторожился :)

Немного рассинхрон звука и видео есть, но думаю не критично.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2011, 13:19 
Постоялец

У меня была похожая ситуация: ехал на море, где-то под Винницей тормознули якобы за обгон. Так как не могли доказать мою вину, помялись сами, помяли доки в руках, переписали мои данные (тоже говорили, что позже проверят на угон) и я поехал. Спустя несколько месяцев из ОГИСа мне звонят: на тебе штраф висит. Оказалось, что те гайцы выписали мне постановление за превышение скорости в нас. пункте. Ну, и, конечно, подписи свидетелей, что я отказался от подписи и получения протокола и постановления на руки. Подал в суд, сразу же выиграл. Кому интересно, иск написал внизу.
Сообщение, не относящиеся к теме
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ

про оскарження постанови у справі про адміністративне правопорушення. Відповідно до ст. 287 та ч.3 ст. 288 КпАП України цей позов підлягає розгляду судах у порядку визначеним КАС України, та з особливостями встановленими ч.5 ст. 288 КпАП про те, що особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

31 Серпня 2009 р. постановою інспектора ДПС серія АВ 044151 на мене накладено адміністративне стягнення у розмірі 260 (двісті шістдесят) грн. Відповідно до вищевказаної постанови, я 31 серпня 2009р., ніби то о 21г.30хв. керуючи автомобілем ДЕО Ланос д.н.з. СЕ **** АМ на ділянці 334 км автодороги Стрий – Знам’янка, у с. Дяківці Вінницької обл. рухався з швидкістю 90 км/год., чим перевищив дозволену швидкість руху на 30 км.
По суті справи пояснюю:
31 серпня 2009р. я дійсно з своєю дружиною та дитиною їхав на море, проїжджаючи по а/д Стрий – Знам’янка. Але о 21г.30хв. я не міг бути в с. Дяківці Вінницької обл., оскільки виїхав з дому близько 19:00, тому подолати відстань у 300км за 2,5 год. не мав фізичної можливості. Інспектор ДПС, який виписав на мене протокол та постанову дійсно зупиняв мій автомобіль неподалік м. Вінниці близько 23г.00хв. Перевіривши документи, відпустив мене, попередньо записавши всі мої дані на аркуш паперу. На моє запитання для чого він це робить, інспектор відповів, що зараз не має часу, але пізніше перевірить по базі даних, чи машина не числиться в угоні.
Зазначені дії співробітника ДАІ вважаю незаконними, а постанова підлягає скасуванню з наступних підстав:
Провадження по справі відбулося с порушенням статей 254 ч.2; 276, 278, 279 та 285 КУпАП. Так як складання протоколу та розгляд справи відбулося у той час коли мене взагалі не було, у вказаному місці, що підтверджується тим фактом, що ні протоколу ні постанови на місці розгляду справи мені не було вручено під розписку, та не надіслано поштою.
Ця постанова, та наданий до неї протокол серії АВ 044288 являються сфальсифікованими, оскільки в зазначеному місці мене ніхто не зупиняв.
Відповідно до статті 251 КупАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є дані які встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Крім того відповідно до цієї норми 21.05.2009р. було винесено РОЗПОРЯДЖЕННЯ № 466 т.в.о. міністра, генерал-лейтенантом міліції М.М.Клюєвим „Про організацію роботи підрозділів ДАІ України з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису” де вказується:
1.6. Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).
Відповідно до п. 2.13. Інструкції з організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, до протоколу, складеного з використанням показань технічних приладів, долучаються фото-, відео- або інші матеріали, на яких зафіксовані показання цих приладів.
Таким чином при складанні протоколу про адміністративне порушення та винесенні постанови відповідачем порушені вимоги наведеної норми так як вбачається зі змісту протоколу, у данному випадку ніяких доказів про адміністративне правопорушення взагалі нема.
Про те, що проти мене винесена постанова, та накладений штраф я дізнався тоді, коли мені прийшла повістка від державної виконавчої служби. 16 листопада 2009р. я з’явився у відділ ДВС, а копію постанови та протоколу у ВДАІ Заставнівського р-ну мені видали 18 листопада.
Все вищевказане може підтвердити моя дружина, **************, яка прож.

Відповідно до п.2 ст.71 КАСУ обов’язок доказування правомірності свого рішення про звинувачення мене в правопорушенні та накладення стягнення лежить на відповідачу якщо він буде заперечувати проти позову.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст. 287, 288, 289, 293 КУпАП та ст. ст.71, 106 КАС України,

ПРОШУ:

1.Прийняти позов до впровадження.
2.З метою доказу про поважні причини пропуску строків оскарження витребувати з ВДАI УМВС України в Вiнницькiй областi вул,Ботанiчна, 23, м.Вiнниця, 21100 копію журналу реєстрації або інший документ, про отримання мною постанови серія АВ № 044151
3. Відновити строки оскарження постанови серії АВ 044151 від 31.08.2009р.
4. З метою повного з’ясування обставин, викликати та допитати свідків які вказані в протоколі Чайку Віктора Васильовича, прож. 21000 м. Вінниця, вул. Станурського 18/56 та Дрозда Ігора Миколайовича, прож. 23310 Вінницька обл., Тиврівський р-н, м. Гнівань, вул. Красіна 18, або доручити допит їх місцевому суду де вони проживають, про подробиці пригоди 31 серпня 2009 р. о 21г.30хв. учасником якої вони начебто були на ділянці 334 км автодороги Стрий – Знам’янка, у с. Дяківці Вінницької обл.
Поставити їм питання, чи бачили вони мене, та мій автомобіль. Якого кольору був автомобіль, чи в ньому були тоновані вікна. Який я на зріст, якого віку були мої пасажири, та чи впевнені вони, що саме я вчинив правопорушення.
5. Оскаржувану постанову скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу адміністративного правопорушення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2011, 14:03 
Борец

PoisoN, а потом с таких блокнотов появляются подписи "липовых" свидетелей как в этой теме: Как ГАИ фальсифицирует протоколы (ВИДЕО). Надо ещё запрос вроде: фигурирую ли я в каких либо протоколах в качестве свидетеля...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 июн 2011, 16:27 
Прохожий

olgdomovoy
Та это всё понятно...
Повторюсь - в данной ситуации не решился лезть в з..пу.

И, кстати, попутно вопрос - чем лично для меня чревато появление в чьём то протоколе как "свидетеля"?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа