KotykPoohДавайте разберемся.
Цитата:
ФЕН - это разрешенный к применению ментами прибор для фиксации скорости
Фіксації - можливо. Інформативно - можливо. Фіксації і що далі? Можливо ДАЇ може на основі нього мене зупинити, сказати, що "йому здалось", і попередити щоб я так не робив більше. Але до чого тут "постанова" та штраф?? Для фіксації так, але чому він працює в суді як "засіб покарання", як доказ, що саме моя швидість то була? По закону він відповідає критеріям доказу?
Фіксуйте, наблюдайте, перевіряйте, попереджайте, але в суді ви ним нічого не доведете. ИМХО.
Цитата:
ФЕН - может быть доказательством в суде.
На основі чого? Який механізм по закону? Як цей технічний прилад, відповідає вимогам доказів по КуПАП. Яка стаття його приймає як технічний доказ?
Цитата:
Формально судья прав: вы обещали в протоколе дать доказательства в суде - вот он вас и спросил - где доказательства? У вас доказательств нет
Так, тут суддя формально правий. Можливо...
Я зробив описку - написав в протоколі в стані сильного душевного хвилювання, що "докази надам в суді" замість "роз"яснення", або "поясненя". Так це була моя помилка. Але це що підстава признати мене винним без належних доказів? Чому проста людина, яка не володіє спец термінами не може себе захистити в суді, розповідаючи по суті, а не "кодами". Чому суд не вияснив що саме я мав на увазі та не списав це на помилку звичайної людини? Суд - це тільки для обраних, які знають "кодові слова"??
Так доказів у мене нема, тому що "по умолчанию" я не повинен возити з собою засоби збирання доказів моєї НЕВИННОСТІ на кожному кроці. Вину мою повинні довести. По закону. Хоча це й звучить в Україні смішно.
Цитата:
У вас доказательств нет, а у мента протокол!
У мента протокол - і він "по умолчанию прав"? Тобто достатньо скласти протокол, вірно, з дотриманнями..., викласти свою думку інспектору в протоколі, і... все. Ти тут же стаєш винним. Можливо і так. Я не фахівець в юридичних дисциплінах, але щось мені підказує, що в судовому засіданні потрібні більш вагому і більш суттєві ДОКАЗИ. У мента голословний протокол, у мене голословне - не винен. Я програю, бо мент всегда прав "по умолчанию"? Так зазначено в законі? В якому? Дайте прозріти-почитати!
Цитата:
Кому поверит судья?
а як же -
Стаття 71. Обов'язок доказування
1. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.
2. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача(інспектора?), якщо він(інспектор?) заперечує проти адміністративного позову.
Чи ні?
Якщо це не так, стає навіть страшно тепер виходити на вулицю...
Цитата:
Судьи в Украине почти как полубоги - могут всё и наказать их почти невозможно!
тут я сперечатись не буду, тому що маю "внутрішнє переконання" що воно так і є.Що ТІЛЬКИ ТАК і є. Але не по закону.
Але, що все викладене про "ФЕН" так і є з точки закону - маю сумніви.
А поки я маю сумніи щодо законності рішення на основі "фену" як доказу - я буду шукати відповіді.
PS. Юристи і практики посміються напевно із моїх пошуків "закону".
Але я хочу знайти чітку відповідь - мене "взули", бо суддям все можна,?
- Я хочу знати для себе - прийняття "фену" як доказу - це мене прогнула система під себе, як бидло, чи так по закону?
- Протокол як "безперечний" доказ - це система мене прогинає як бидло, чи так може бути по закону?
- Я повинен доказувати що не винен - це мене прогинає суддя, як лоха, на свій роззсуд, чи так може бути по закону?
Тільки це. Я іншого не шукаю тут серед профі.