kps писал(а):
Пункти 1 і 2 суперечать один одному... Як можна спочатку сказати що погано те що єс поставить маленькі квоти і відразу ж написати про негитвний вплив що наша сировинамбуде продаватись у єс ????????? самому не смішно від такої писанини ?
Пункт 3
читайте уважно текст угоди, там написано що єс відмінє мито відразу а Україна має це зробити на протязі 10 років, це час який дається нашим виробникам для доведення своєї продукції до конкурентно спроможного рівня !
Та і чесно кажучи і сьогодні виробники які ми купуємо можуть конкурувати на ринку єс, а от стосовно одягу, машинобудування і тд, то досить тріпати язиокм, вкажіть конкретно про які марки ви говорите, я щось не пригадую нормаьних, якісних виробників, як правило це китай або неоправданно дорогий Український товар, але особисто мені набридло купувати це сміття, я хочу товари європейської якості та європейської ціни, а всі наші виробники нехай навчаться виготовляти продукцію такої ж високої якості при такій низькій ціні то я звичайно віддаватиму перевагу нашим (що і сього роблю у деяких видах продукії). Тому це проблема не для народу а для власників заводів (як правило політики) що вони виробляють такі низькоякісні товари і вимагають за них дуже високу ціну.
Ну почему же противоречит? Отмена импортных пошлин играет на руку странам ЕС - товар будет стоит дешевле. Отмеже экспортных пошлин , как раз сыграет на цене (уменьшение) для ЕС и падению доходов в казну. А это в т.ч зарплата бюджетников (учителей например).
Относительно "набридло купувати це сміття", думаю это касается ширпотреба (IMHO). Тут можно прочитать целую лекцию о производстве одинаковых сапог у нас, в Европе, Китае, России. Но самое дешевое будет в Китае (обогрева нет - энергоносители, низкая зарплата, незамерзающие порты и т.д.).
Неужели нет ничего достойного у нас? А "Дом солнца" (неужто плохая верхняя одежда? "Ярослав" - не они экспортируют свое постельное в страны ЕС?
Меня весьма рассмешил репортаж из одного приграничного городка - "мой сын ездил в Европу, там чисто. Вот мы вступим в ЕС и у нас тоже будет чисто." Простите, а что придут жители Европы и будут убирать?