Текущее время: 27 ноя 2024, 06:47

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2994 ]  На страницу Пред.  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 200  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 13 сен 2014, 16:57 
Борец

Цитата:
Призов відновлено. Відсутність повістки - не звільняє від відповідальності 13.09.2014 17:40 В Українi вiдновлено призовну кампанiю на строкову службу до Збройних сил Уже восени -- новий призов. Хто пiде до армiї? Як i де проходитиме служба? Чи буде керiвництво Мiноборони вiдправляти їх на схiд України, у зону бойових дiй? Про це "Експрес" розпитував керівника обласного вiйськового комісаріату Хмельницької області Сергiя Присяжнюка. -- Кому прийдуть повiстки? -- Вiдповiдно до рiшення Президента України та Верховної Ради повертається призов на вiйськову строкову службу. Призову пiдлягають юнаки вiд 18 до 25 рокiв, якi не мають права на вiдстрочку. Термiни служби незмiннi -- 9 та 12 мiсяцiв. -- Коли почнеться призов? -- Орiєнтовно 5 жовтня i триватиме до кiнця листопада. Повiстки комiсарiати ще не надсилають. Цьогорiчна призовна кампанiя буде складна, бо кiлькiсть юнакiв-призовникiв суттєво бiльша, нiж у минулi роки. Зазвичай до призову ми готувалися впродовж пiвроку. У вiйськкоматах проводили медичнi огляди, вивчали морально-дiловi риси, сiмейний стан юнакiв, якi пiдлягають призову. Хочу також акцентувати увагу, що iз солдатами в разi потреби можуть працювати психологи. Ми ж розумiємо теперiшню атмосферу в суспiльствi. -- Чи вистачає нинi ресурсiв i чи є матерiально-технiчна база для навчання призовникiв? -- Для проведення призову у нас все готове: збiрнi пункти, визначенi комiсiї, медичнi комiсiї, пiдготовленi накази про призначення адмiнiстрацiї збiрних пунктiв. Коли начальник Генерального штабу уточнить порядок призову, ми розпочнемо виконувати завдання. У пiдроздiлах, якi сформованi на базах вищих навчальних закладiв, є всi умови для пiдготовки висококласних спецiалiстiв. Матерiальна база вiдповiдає сучасним умовам, викладацький склад також. Зброя, набої у нас теж є. -- Чи потраплять юнi призовники на фронт? -- Нi, юнаки, якi будуть призванi на строкову службу, безумовно не поїдуть на схiд. Службу вони будуть проходити переважно в навчальних частинах або ж у базових вiйськових частинах. Я ще не можу сказати, чи призовники з тiєї або iншої областi будуть служити саме у своєму регiонi. Це все ще буде уточнюватися. Але в Донецькiй та Луганськiй областях нiхто з молодих призовникiв службу проходити не буде. -- Але ж їх туди можуть вiдправити на навчання! -- Нi. В Українi є навчальнi осередки, якi знаходяться лише у визначених мiстах - у Львовi та Одесi. На сходi їх нiколи й не було. Навчальнi пiдроздiли органiзованi на базi Академiї сухопутних вiйськ. -- Якщо хлопцевi 18 рокiв, але повiстку вiн не отримав, це означає, що його не призивають до армiї? -- Якщо надруковано в державних ЗМI указ про призов, а повiстку ви не отримали, хоча пiдлягаєте призову, то слiд протягом 10 днiв прийти самостiйно у вiйськовий комiсарiат, до якого приписанi. Тобто, незалежно вiд того, маєш ти повiстку чи нi, доведеться вiдповiдати за неявку за законом. -- Як вважаєте, чи виправдане повернення до загальнообов'язкової строкової служби? -- Останнiми роками проводили незначний призов особового складу, тому пiдготовлених кадрiв у нас недостатньо. Проведення мобiлiзацiї засвiдчило, що нам не вистачає навчених людей. Тому призов потрiбен, треба готувати наших юнакiв захищати Батькiвщину! Звiсно, гарна iдея - комплектувати вiйська контрактниками. Але, як бачите, ми ще не достатньо були готовi до переходу на контрактну службу. Анна МЕЛЬНИК, газета "Експрес"
Читайте більше тут: http://expres.ua/main/2014/09/13/114142 ... vidalnosti
http://expres.ua/main/2014/09/13/114142 ... vidalnosti

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 сен 2014, 17:33 
Борец

Цитата:
Якщо хлопцевi 18 рокiв, але повiстку вiн не отримав, це означає, що його не призивають до армiї? -- Якщо надруковано в державних ЗМI указ про призов, а повiстку ви не отримали, хоча пiдлягаєте призову, то слiд протягом 10 днiв прийти самостiйно у вiйськовий комiсарiат, до якого приписан

це що за брєдняк????

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 сен 2014, 17:37 
Борец

военком з бодунiща давав iнтерв"ю? Якi 10 днiв? Якi навчальнi пiдроздiли на базi вищiв?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 сен 2014, 17:42 
Борец

це розводка на лоха, як завжди.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 сен 2014, 17:49 
Борец

военком пиzдить як i при овощi, йому головне свою дупу залишити у крiслi.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 сен 2014, 19:38 
Борец

Одним словом,маразм крепчает.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 сен 2014, 19:44 
Борец

военком забыл добавить, что все, кто старше 25 и не отслужил, должны занести "благодарность"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 сен 2014, 10:44 
Постоялец

Мужики, можете подсказать, кто знает. Во время последней мобилизации ко мне домой приходили из военкомата и хотели вручить повестку. Меня не было, мать не взяла. Мне 26, после 25 получил в военкомате военный билет, не служил, на военной кафедре не был. Так вот в ближайшее время мне может понадобиться справка из военкомата для паспортного стола. Если я прийду за справкой, то могут ли мне вручить повестку и на каком основании? Ведь мобилизация уже закончилась, а как срочник я уже по возрасту не прохожу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 сен 2014, 12:54 
Борец

amigo* писал(а):
Во время последней мобилизации ко мне домой приходили из военкомата и хотели вручить повестку. Меня не было, мать не взяла. Мне 26, после 25 получил в военкомате военный билет, не служил, на военной кафедре не был.

хотели бы вручить, вручили бы... и мать ничто не обязывает что то получать...
прийдете и получите справку, военный всеравно на руках...
а призыв на срочную начнется с 5 октября...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 сен 2014, 13:05 
Новобранец

amigo* писал(а):
Мужики, можете подсказать, кто знает. Во время последней мобилизации ко мне домой приходили из военкомата и хотели вручить повестку. Меня не было, мать не взяла. Мне 26, после 25 получил в военкомате военный билет, не служил, на военной кафедре не был. Так вот в ближайшее время мне может понадобиться справка из военкомата для паспортного стола. Если я прийду за справкой, то могут ли мне вручить повестку и на каком основании? Ведь мобилизация уже закончилась, а как срочник я уже по возрасту не прохожу.

Бери адвоката и иди в военкомат. Во всех этих якобы мобилизациях не было самого главного - приказа министра обороны №.. от...! Кто служил в армии тот знает, что призыв и демобилизация осуществляются только на основании приказа министра обороны, а не указа президента. Мобилизация была сшита "белыми нитками" и упор делался на добровольцев! В мобилизации очень много подводных камней и это очень сложный процесс.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 сен 2014, 16:15 
Борец

прокурорские этим заниматься не будут, что у них есть? Бумажка и не более? Опросит тех кто приходил, и что?
Повестка касаеться конкретного лица указаного в ней. Причины отсутствия по месту жительства вообще нех обьяснять, ни один закон не запрещает перемещение и не ограничивает.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 сен 2014, 17:33 
Постоялец

freeman john писал(а):
прокурорские этим заниматься не будут, что у них есть? Бумажка и не более? Опросит тех кто приходил, и что?
Повестка касаеться конкретного лица указаного в ней. Причины отсутствия по месту жительства вообще нех обьяснять, ни один закон не запрещает перемещение и не ограничивает.

Не понял. На каком этапе прокурорские заниматься не будут? Вы про уже? Ну скорее да, повестку же не вручили, заниматься соответственно не чем. Я больше за другое опасаюсь, что прийду в военкомат, а там скажут, что типа да, не призыв, но повестку на тебя уже расписали, так что мы её тебе вручим так или иначе.
Думаю, с адвокатом идея хорошая. Написать доверенность на получения справки из военкомата для паспортного стола. И пускай идёт сама.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 сен 2014, 17:46 
Борец

я про то что если военком скинет повестки в прокуратуру.
Мобилизация закончилась 9 сентября. И до следующей "волны" никто про Вас не вспомнит 100%

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 сен 2014, 20:49 
Борец

amigo* писал(а):
а зачем паспортному справка с военкомата? Уже давно ее не нужно!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 сен 2014, 21:00 
Постоялец

Sans писал(а):
amigo* писал(а):
а зачем паспортному справка с военкомата? Уже давно ее не нужно!

В паспортном говорят нужно. Даже если нужно перепрописаться в рамках того же города. Якобы вот с началом АТО от них требуют, чтобы брали справки. Если есть какие-то ссылки, что не нужно, то скиньте, пожалуйста.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2994 ]  На страницу Пред.  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 200  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа