Гіркий цукор: чому долар падає, а ціна на продукт росте?Це питання до пана Арсенія Яценюка та його співпрацівників по органах влади.
В січні купував цукор максимум по дев’ять гривень за кілограм.
Вчора зайшов до «Великої кишені» і зрадів ціні 18,0 гривень за 900-грамовий пакунок!
Поясніть мені, як вартість цукру виготовленого з буряків врожаю 2014 року пов’язана з обмінним курсом долара США по відношенню до національної валюти?
Ось Вам витяг з інтерв’ю такого собі Миколи Ярчука, голови правління «Укрцукру»,
цитую: врожайність стала за останні 20 років найбільшою і склала з гектара 470 центнерів. Виготовлення цукру склало ж практично 7 тонн, а його вихід – 14 відсотків.
Таким чином, українські аграрії досягли світових і європейських показників. Експерт, окрім цього, розповів, що на заводи, які виробляють цукор, було для переробки доставлено 15,1 мільйона тонн цукрового буряка, з яких при цукристості 17,05 відсотка переробили 14,8 мільйона тонн цукрової сировини і виготовили 2,1 мільйона тонн цукру».
Виходячи зі слів шановного пана Ярчука, проблем з цукром в державі немає.
Заробітні плати заморожені теж, начебто, у всіх, включаючи цукровиків.
З цього можна зробити висновок, що пара цукор-долар США міцно зв’язана, бо інших причин для подорожчання ніхто не бачить?
А може в нас в тисячі разів виросла вартість зберігання цукру на складах?
Я, припустимо, думаю, що це – звичайнісінька спекуляція!
З огляду на загальнодержавний масштаб злочину, над цим зараз повинні працювати СБУ, АМКУ і прокуратура!
Чи Ви досі будете дозволяти злодіям обкрадати народ, який надав Вам право захищати його інтереси на одному з найвищих постів Держави?
І це – тільки один приклад! Не хочу говорити про муку та багато іншого.
Хіба українці прагнули таких реформ?