parihmaher писал(а):
С возвращением! Может есть что интересного рассказать?
на передовій не був,брехати не буду,не спецназ робота була інша.
все попорядку
день 1 приїзд розгрузка,не знаю що в якій сумці....

ладно,вечеря,відбій .
зранку на роботу і так пішов день за днем,ночі якісь довгими видалися,коли трохи замерзаєш ,бєрци зразу видали свої хиби,через деякий час перезувсся в інше взуття з термоноском саме то.
вода- то все то основа ,то більше ніж їжа чи навіть секс,вони привозна і треба поділити щоб було все нормально.
вода помитися окрема тема,її завжди бракує тому викорисовували різні засоби для нагрівання та інше.
міняти шкарпетки та мити ноги це закон номер 1,хто забуде піздец ногам,не маєш можливості помити -шкарпетки в смітник ,витерти салфетками вологими і надіти чисті ,то краще ніж потім плакати з грибком і облізлою шкірою.
шкарпетки їх треба багато,прати не у всіх є можливість а за 1 сутку при любих роскладах їх треба міняти.
їжа все залежить від організації,в нас вона була поставлена на 1 місце
без гарячого через пару днів буде хана,тому варили з того що було плюс посилки та те що було з дому,або те що вдавалося купити.
режим практично підтримував але під кінець терміну почалися якісь спазми,непонятні болі в животі,дома присяду на тепле і рідке думаю стану в норму.
пайки повне говно,при вигляді консерви або десь того запаху може просто вирвати і все( спостереення після їх вживання болить чомусь живіт,коли їх не їсиш тоді все нормально) припущення що вони десь лежали ще літом і ще там спортилися тепер їх пхають .
макарони то був делікатес після постійної каші,але каша то швидко і зручно тому так мало бути.
сало то є супер продукт,їдять всі,плюс воно завжди з собою було ,є варіанти вареного сала типу паштету готового мастити на хліб,смакота
цибуля ,часник,їдять і язвенники і гастритчики єдиний засіб не захворіти,по спостереженнях то їлося мішками ,після чого в хаті був приємний аромат
вітаміни таблетки то все херня,1 місце-цибуля часник,2 лимон,мед ,3 фрукти,так як з 3 було троха скрутно то 1 і 2 позиції робили своє діло.
лимони та потрібні на рівні з водою,реально добре додавати до чаю,в залізній кружці і руки гріє і арамат ,і пється як елітний напій.
мед то є ексклюзив,його тоже було достатньо,завдяки меду всі отримували вітаміни,його їли всі навіть ті хто дома його обминав десятою дорогою
горілка то валюта ,засіб спілкування але в розумних нормах,без 50 грам каша не лізе,плюс загрітися і зняти тривогу.
не переживайте пияком не став,коли передаєте спирт посилками він в пластику,в ідеалі треба на місці переливати в скло,але коли ігноруєш те правило через лінь,потім спирт сполучається з пластмасою і пити то є хреново.
гроші, їх треба мати бажано дрібними купюрами то аксіома,не надійтеся дуже на картки бо не завжди ти маєш можливість доступу до банкомату,в посилках гроші доходять.
спорядження то є основа основ,так як ви мене спорядили нормально за що вдячний,то проблеми з тим не відчував.
спальний мішок і каремат рятують від холодної підлоги ,плюс були кулібіни і наявність світла то ще додатково обігрівалися електро приладами.
термобілизна файна штука,але має йти відповідними слоями 1.2.3 інакше ефекту мало,в мене то все було ще Віталік закинува зпасну.
пробував термокальсони-райтузи-і штани утеплені було зажарко,тому треба дивитися по погоді отаке.
шапка флісова добре гріє,флісові кофти чи бундес підкладки варіант табірного сезону моди

в них ходять всі.
рукавиці прості на руку,флісові на верх добре гріє.
окуляри тактичні( пильники) добре від вітру ,пилюки.
бронежилети були нормальні,але важкі ходиш як мул з тими всіма начепленими аптечками та розгрузками.
шоломи не дуже є до них питання,тому прийдеться подумати про то.
аптечки Ви мені все дали по останньому слову ,тому питання не виникало.
таблетки від поносу,від горла від травлення приймали практично всі ,тільки коли почався перехід на іншу воду та режими харчування.
горло боліло переважно бо спільний побут,кружки( то губили то плутали де чия) та інше тому так це передавалося,хто дуже брезглиий то тому є важко.
по виконанню завдань інформація закрита,тому про це писати не буду.
по фотках в наявності їх небагато,на загал виставляти не буду,якось так,думаю Ви мене зрозумієте( фотки часто густо шкодять в подальшому)
ще одне почуття страху воно в тобі є,коли чуєш бах бах,тоді розумієш хто ти і що маєш робити.
на мою власну думку те Ато буде ще довго,і це не радує,коли був там дома жінка і діти кидали дома гроші на Ато,кожен хто допомагає заслуговує на щиру подяку.
коли Ви звонили було відчуття ,що ти майже дома тому не бійтеся звонити при можливості тим хто там,бо стереотип типу турбувати чи інше то фігня,люди там в замкнутомі колективі тому спілкування з друзями дуже позитивне,можна дозволити собі поскулити трохи коли нема настрою чи інше.

потім вже сам приходиш в норму.
мій випадок коли звонив Богдан,тоді в мене реально був якийсь ступор,поговорили і вже відпускає,тому що є для чого жити і в порівнянні твої проблеми видаються потім дивними та перебільшеними.
коли ідеш додому це неперевешні відчуття тривоги та зустрічі з рідними,вони завжди чекають на вас.
якось так,ще раз не перестаю дякувати за підтримку,жму всім лапу.
п.с то було моє знайомство з АТО,коли зробив ковток ранкової кави прийшла думка ,що то лише початок і ті поїздки напевно стануть регулярними,готовий до того.
Слава Україні ,ми разом переможемо.