Текущее время: 23 ноя 2024, 23:48

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2994 ]  На страницу Пред.  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 200  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 20 авг 2015, 15:44 
Борец

Сообщение, не относящиеся к теме
Mihail-ves писал(а):
ну что парни Вам еще нужна моя помощь, тогда я иду к Вам :D :D

Пользуйтесь на здоровье и помните обо мне :lol: :lol: . Вот юридически описано все то, что я частично использовал-проделал еще в прошлом году когда меня забрали в армию

"«Відповідно до Графи ІІ п. «б» ст.57 Розкладу хвороб громадяни, військовослужбовці, які приймаються та проходять військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського та старшинського складу, прапорщики (мічмани), котрі хворіють на хворобу … є непридатними до військової служби, обмежена придатність визначається індивідуально. Запис до ст.57 б в графі ІІ Розкладу хвороб … не можна застосовувати до позивача, оскільки п.6.9 Положення №402…може бути застосований лише до військовослужбовців за контрактом, а таким позивач не являється»"

полный текст новости
[offtop]Непрофесійність чи вказівка згори?
Опубліковано 2015 , Серпень 18, 2015
neprofesijnist_chi_vkazivka_zgory_

Напевно найгарячішою та найактуальнішою темою більшості українських видань є все ж таки мобілізація та війна на Сході. Поряд із невиправданим горем матерів, породженням сиріт та калік, гуманітарної катастрофи та поповненням кладовищ новими надгробками із табличками імен загиблих, існує ще одна страшна правда – ігнорування військовими комісаріатами та їхніми медичними комісіями навіть тими законами та змінами до них, які вже були підігнані до нинішніх мобілізаційних хвиль.

Саме з цими ганебними явищами зіткнулося багато молодих чоловіків по всій країні, бо комісія із числа медичних спеціалістів чомусь нині стала сліпою та глухою. Зате усі каліки та хворі чоловіки, які свого часу були звільнені від військового обов’язку, поставали враз здоровими і повними енергії та сил.

Дехто таки пішов до війська, дехто й досі доводить свою правоту, надаючи купу довідок із медичних закладів про стан здоров’я та із ЖЕКів про склад сім’ї, але є й такі, хто відразу ж звернувся до Волинського відокремленого підрозділу громадської організації З’єднання борців «За справедливість». Громадські правники впродовж всього часу мобілізації надали безкоштовну допомогу близько десятка чоловікам, вказали Міністерству оборони на недоліки при складанні контракту на військову службу, підготували ряд звернень до Президента та Штабу Міноборони. Адже в нас ще ніхто не відміняв в державі верховенство права, права на звернення та доступ не лише до правосуддя, а й до публічної інформації.

Звісно, боротися із вітряками – непросто, проте саме ця боротьба була започаткована борцями за справедливість на Волині, в ході якої довелося застосувати максимум правових знань, вивчити додаткові норми та стикнутися із двояким трактуванням закону. І тільки завдячуючи справедливому рішенню Феміди, перемогу здобули борці. Тим самим довели, що не вся українська судова система є корумпованою.

Свого часу одному із жителів міста Володимира-Волинського, молодому хлопцеві – Сергію Таркону вручили повістку з проханням з’явитися до військового комісаріату та пройти медичну комісію. Лікарі, заглянувши в медичну карту, прочитавши діагноз хвороби – псоріаз, провівши поверхневий медичний огляд та зваживши на те, що свого часу він був звільнений від проходження військової служби, направили хлопця до Волинського обласного диспансеру за додатковим заключенням обласних світил.

Але акт дослідження стану здоров’я не став для наших медиків відправною точкою для того, щоб залишити хлопця в спокої. Навпаки, йому наказали пакувати речі та на ранок стояти біля Володимир-Волинського військового комісаріату. А далі полігон, а далі – окопи… На нервовому підґрунті в Сергія миттєво відбулося загострення хвороби, тому родина відправила його в обласний медичний заклад. Довелося йому пройти повний курс лікування, тому що хвороба за своєю природою хоча й невиліковна, але за умов регулярного підліковування, просто дещо затихає.

Після двотижневого стаціонарного лікування, він прибув до військового комісаріату та надав розгорнуту виписку, в якій окрім підтвердження хвороби, якою Сергій страждає досить давно. Звісно, дану виписку він надав військовому комісаріату, проте чомусь там її не взяли до уваги. Склалося враження, що всі світові медичні світила (як видно з картки обстеження та медичного огляду) засіли у Володимирському військкоматі. Бо саме ці мудрагелі в білих халатах навіть не глянули на виписки обласного диспансеру та вкотре написали свій вердикт: обмежено придатний до військової служби на підставі пункту 57Б графи ІІ Розкладу хвороб, який є невід’ємним додатком до Положення, затверджене наказом Міністра оборони 14.08.2008 року №402.

Така звістка як молотом огріла Сергія, який ніяк не міг второпати, чому це при визначенні стану здоров’я та придатності до військової служби його прирівнюють до контрактників?

З цього часу й розпочалося втручання борців за справедливість шляхом листування із військовими комісаріатами, військовою прокуратурою та навіть з Міністром оборони. Відповіді просто вартують рубрики «ВСІ НА ФРОНТ», бо жоден навіть не замислювався, що відписував та підписував. Очі позасліплювали плани «могилизації», все інше – не цікавило. Вивчили отой 57Б і далі – ні кроку. А навіщо, коли зверху махають шашкою та погрожують вигнати з тепленьких посад.

Якщо вони так, той борці за справедливість вирішили довести справу до кінця. Склали позовну заяву, прикріпили до неї усі оті медичні акти, висновки та ряд інших цидулок, які так вперто військкомат втюхував хлопцеві, та увесь цей пакет подали до Волинського окружного адміністративного суду. Суть позовних вимог полягала у визнанні протиправними дії ВЛК, яку чуже здоров’я під час мобілізаційних процесів перестало хвилювати.

У кінці червня 2015 року суд розглянув справу. Скажемо відверто – вірилося з трудом в перемогу, адже зважаючи на нинішні звинувачення в дезертирстві, зраді та ухиленні, пів країни треба запроторити до буцегарні. Але рішення суду було прийнято в користь Сергія, тобто усі позовні вимоги були задоволені повністю. Навіть суддя був здивований тим, що для визначення стану придатності був застосований отой 57Б, якого напевно до кінця так ніхто й не прочитав.

«Відповідно до Графи ІІ п. «б» ст.57 Розкладу хвороб громадяни, військовослужбовці, які приймаються та проходять військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського та старшинського складу, прапорщики (мічмани), котрі хворіють на хворобу … є непридатними до військової служби, обмежена придатність визначається індивідуально. Запис до ст.57 б в графі ІІ Розкладу хвороб … не можна застосовувати до позивача, оскільки п.6.9 Положення №402…може бути застосований лише до військовослужбовців за контрактом, а таким позивач не являється»

«Таким чином, як встановив суд, прийняття ВЛК при Володимир-Волинському ОРВК по відношенню до позивача постанови зі змістом «обмежено придатний до військової служби» здійснено із порушенням п.20.3 розділу 20 глави ІІ «Медичний огляд» Положення №402. Крім того, суд дійшов висновку, що визнання «обмежено придатним» могло би мати місце, коли б в Україні було оголошено воєнний час або коли він служив за контрактом, чого на даний час немає».

А ось ще одна витримка із судового рішення, де суд вказує на усю бездіяльність лікарів при медичному огляді мобілізованих та винесенні своїх висновків про їх придатність. «Перевіривши дії відповідача – ВЛК при Володимир-Волинському ОРВК по винесенні висновку про придатність до військової служби позивача – «обмежено придатний до військової служби», суд приходить до висновку, що вони не відповідають вимогам частини третьої статті 2 КАСУ та вчинені не на підставі, не у межах повноважень та не у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України, тому суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають до повного задоволення шляхом визнання протиправними таких дій ВЛК…» На думку суду, суб’єкт владних повноважень – ВЛК при Володимир-Волинському ОРВК неправомірно застосувала норми Положення №402 про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України до позивача та не надала суду обґрунтованих доказів щодо правомірності свого рішення.

Як виявилося, лікарям із військкомату навіть не було що у свій захист сказати чи написати, бо добре розуміли, що чинять не по-справедливому. Тому варто всім усвідомити одне: чиніть по совісті та закону, бо із вами колись вчинять так, як ви свого часу. І шукати правди в суді доведеться комусь із вас. Добре, якщо суд в усьому розбереться та прийме вірне рішення. А якщо навпаки?

Віват, справедливість! Віват суду, що став на бік простої людини, не побоявшись вказати на помилки тим, хто наділений певними повноваженнями. Років декілька тому, якби було винесено подібне рішення судом, цю ВЛК розігнали б за один день, а декого ще б засудили. Нині можливо потрібно ще й до нагороди представляти, бо працюють так, як цього вимагають підкилимні накази. Як буде далі – покаже час. Але коли на усіх цих нечестивців прийде суд Божий, напевно земна Феміда вже буде безсилою.

http://www.bortsi.com.ua/?p=902
[/offtop]
Щось я так і не зрозумів в чому суть?
-це стосується лише псоріазу?
-в п.6.9 положення 402 нема чіткого визначення що це положення відноситься лише для контрактників
Може хтось більш популярно пояснити щодо норм закону та ВЛК яка дія на даний час при мобілізації?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 авг 2015, 15:51 
Борец

planirovsshik писал(а):
-в п.6.9 положення 402 нема чіткого визначення що це положення відноситься лише для контрактників

цытата
Цитата:
6.9. При медичному огляді військовослужбовців військової
служби за контрактом метод індивідуальної оцінки придатності їх до
військової служби повинен застосовуватись у кожному випадку. ВЛК
враховує їх вік, освіту, військовий фах, підготовку, досвід,
фактичну працездатність, спрямованість до подальшого проходження
військової служби, думку командування і начальника медичної служби
військової частини, викладені у службовій та медичній
характеристиках, та можливість подальшого проходження
військовослужбовцем військової служби на посаді, яка найбільше
відповідає стану його здоров'я.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 авг 2015, 15:57 
Постоялец

Цитата:
-це стосується лише псоріазу?

Це стосується всіх статей.
Але здається за умови, що людина служила, або діючий віскововий.
А взагалі наказ 402 має багато недоліків, і недописів, що дозволяє кожному тракутвати його як захоче.
Наприклад немає тогож пояснення, як проводиди медогляд в особливий період, і тих хто раніше не проходив службу?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 авг 2015, 16:00 
Постоялец

Ще одне. Згідно цього Наказу 402 випливає, що особи віком від 20-27 не придатні до строкової служби, але придатні для мобілізації!!! Нонсенс!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 авг 2015, 16:02 
Борец

TAKITAK писал(а):
тогож пояснення, як проводиди медогляд в особливий період
это должно было быть отдельным общим приказом утверждено, что прямо указано в законе. Правда такого приказа я не могу найти

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 авг 2015, 16:10 
Борец

Sans писал(а):
planirovsshik писал(а):

цытата
Цитата:
6.9. При медичному огляді військовослужбовців військової
служби за контрактом метод індивідуальної оцінки придатності їх до
військової служби повинен застосовуватись у кожному випадку. ВЛК
враховує їх вік, освіту, військовий фах, підготовку, досвід,
фактичну працездатність, спрямованість до подальшого проходження
військової служби, думку командування і начальника медичної служби
військової частини, викладені у службовій та медичній
характеристиках, та можливість подальшого проходження
військовослужбовцем військової служби на посаді, яка найбільше
відповідає стану його здоров'я.

Чому тоді керуєтесь п.6 "Медичний огляд військовослужбовців", а не п.3 "Медичний огляд військовозобов'язаних"?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 авг 2015, 18:21 
Борец

planirovsshik писал(а):
Чому тоді керуєтесь п.6 "Медичний огляд військовослужбовців", а не п.3 "Медичний огляд військовозобов'язаних"?

Ви мене питате чому у конкретному військоматі (точніше ВЛК) керуються пунктом 6, а не пунктом 3? Тому що чоловіка визнали придатним до служби. Тому він став військовим. І вже будучи військовим пройшов лікування та отримав певний висновок лікарів, котрий подав до ВЛК (військово-лікарська комісія). Тому було застосовано пункт 6

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 авг 2015, 21:38 
Борец

Тобто до мобілізованих, які тільки направляються на ВЛК, ця стаття не має ніякого відношення?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 авг 2015, 08:12 
Борец

planirovsshik писал(а):
Тобто до мобілізованих, які тільки направляються на ВЛК, ця стаття не має ніякого відношення?
не має. Як і сам наказ не має відношення

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 авг 2015, 08:19 
Борец

Sans писал(а):
planirovsshik писал(а):
не має. Як і сам наказ не має відношення

Не наказ а Положення 402. А, чому до мобілізованих не має відношення це положення? Я от хочу зловити суть і ніяк не можу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 авг 2015, 08:38 
Борец

planirovsshik писал(а):
Не наказ а Положення 402.

взагалі-то положення затверджене наказом 402
planirovsshik писал(а):
А, чому до мобілізованих не має відношення це положення? Я от хочу зловити суть і ніяк не можу.

тому що згідно а. 3 п. 5 ст. 22 Закону
Цитата:
Особливості проходження медичного обстеження
військовозобов’язаними та резервістами під час мобілізації, на
особливий період визначаються Міністерством оборони України
спільно з Міністерством охорони здоров’я України.
і це явно не 402 наказ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 авг 2015, 08:52 
Борец

Sans писал(а):
і це явно не 402 наказ

Парни я с апреля 2015 года работаю в ЦРЛ, и открою Вам большой секрет для маленькой компании - врачи работают по 402 наказу (положению) и других законов не видели. Вчера заметку о судах показал начмеду, она подтвердила, что судя без проблем станет на сторону мобилизованного.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 авг 2015, 09:05 
Борец

Mihail-ves
так я об этом и говорю. Суть всего одна - все заключения ВЛК незаконны

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 авг 2015, 09:27 
Борец

legionary писал(а):
Miki
какие сливки и кто такие олигархи?

це я вів до того, що після війни котра хрен знає коли закінчиться, розстріляти всіх тих ідіотів котрі при владі, і тих генералів із-за котрих загинули тисячі людей, а цього можна було уникнути, щоб другим не повадно було

пс. legionary не замітив твій пост

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 авг 2015, 09:30 
Борец

Mihail-ves писал(а):
Sans писал(а):
і це явно не 402 наказ

Парни я с апреля 2015 года работаю в ЦРЛ, и открою Вам большой секрет для маленькой компании - врачи работают по 402 наказу (положению) и других законов не видели. Вчера заметку о судах показал начмеду, она подтвердила, что судя без проблем станет на сторону мобилизованного.

В едином реестре я видел приговор, где по статье 64б положения 402 ВЛК признало подсудного "обмежено придатным", вручили мобилизационное распоряжение, он отказался и потом по накатанной - 1 год условно. К сожаление найти сейчас мне тот приговор не получилось.
Вопрос, ВЛК признало военнообязанного пригодным к мобилизации, тут же вручается повестка/распоряжение, как можно обжаловать решение ВЛК если нужно идти служить?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2994 ]  На страницу Пред.  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 200  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа