про зустріч з ветеранами... у штатах у листопаді та наприкинці травня є дні - коли з ветеранами школярі зустрічаються, а у травні, навіть, вихідні в них додаткові з приводу згадати та вшанувати "захисників" США
стосовно 1 вересня, деякі починають вчитись у сепрні, деякі на початку вересня - але усіляких годин присвячених "моя країна", "мій прапор", "гімн сша" і т.п. там вистачає. При чому цій темі може присвятити свої учбові години викладач хімії та фізики.
Й "лінійки" - в таких країнах теж є, просто вони відозмінені. Там директор школи може збирати дітей хоч кожен тиждень й влаштовувати усіляки "патріотичні" заходи - збір коштів для американських війскових, для малювання вітаннячок американському якомусь послу, який з цього міста і т.п., якщо батьківський комітет на заволає.
Таке є й у Японії, ПАР, Британії та... Рф, також.
Чому це засуджують в Україні - російськомовні емігранти, мені не зрозуміло.
Система освіти - гівно в Україні, бо багато нефахівців працює, які наприклад, були не в курсі, що є спеціалізовані школи та класи=))), вища освіта нивілюється низкоякісними накльопаними вузами - так.
Мінусів в Україні багато. Й невідомо коли виправимо.
Але ж... до чого тут россійська мова друга державна?
Як можна утискати людину в Чорногорії, яка відмовляється, навіть, від права голосу.
А тільки тявкає звідти?