Цитата:
Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко
Європейський Союз спішно намагається знайти додаткове фінансування для компенсації економічних втрат України від підписання Угоди про асоціацію. При цьому ймовірність, що Брюсселю вдасться зробити це швидко, залишається надзвичайно низькою.
Таку думку в коментарі Укрінформу висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.
"Європейський Союз усвідомив, що не можна вимагати щось, не даючи при цьому взамін. Я думаю, що вони в паніці намагаються знайти додаткові ресурси для України. Але все це не так легко вирішується, навряд чи ці гроші будуть знайдені швидко", - сказав Устенко.
За його словами, у Брюсселя є програми на підтримку країн, які нещодавно стали членами ЄС. На ці програми виділяється близько 20 млрд доларів щороку: "Однак цей бюджет давно розписаний і ймовірність, що звідси можуть бути виділені додаткові кошти для третіх країн, зокрема для України, дуже низька".
Експерт наголосив, що для надання Україні додаткових фінансових ресурсів необхідне дуже серйозне рішення всередині Європейського Союзу.
"Очевидно, що ті гроші, які спочатку були запропоновані Україні в розмірі 800 млн доларів на 7 років і ще в прив'язці до МВФ, - ніщо і не допоможуть у реформуванні інституцій", - зазначив Устенко.
Нагадаємо, в українських ЗМІ з'явилася інформація, що Україна продовжує переговори з Брюсселем про умови виділення кредитів, які мають стати компенсацією економічних втрат України при підписанні Угоди про зону вільної торгівлі з країнами ЄС.
Если это правда, то я не совсем понимаю, какого ЕС, так желая азполучить ассо с Украиной, столько телился?
Или не настолько желал, или думал, что все поведутся только на гасла?