Текущее время: 07 ноя 2024, 18:40

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 4010 ]  На страницу Пред.  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 268  След.

какие языки должны быть государственными ?
только украинский 70%  70%  [ 167 ]
русский и украинский 30%  30%  [ 70 ]
Всего голосов : 237
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 11:40 
Борец

planirovsshik писал(а):
legionary писал(а):
planirovsshik писал(а):
8. Скасовує чинний закон “Про засади державної мовної політики” (“Ківалова-Колесніченка”) і вносить зміни до 51 законодавчого акту, зокрема,

вводить адміністративну відповідальність за порушення вимог закону;

вводить кримінальну відповідальність — але тільки за публічне приниження чи зневажання державної мови (нарівні із наругою над державними символами).

Бачиш, нічого страшного для тебе якщо ти пересічний громадянин і розмовляєш кацапською. А, якщо в банку з тобою розмовлятимуть українською, то ти ж розумієш українську?

Так а де ж кацап брехня? Сайт ВРУ ви ж не вважаєте кацапським?
Цитата:

Розділ VІІІ. ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ

2.3. В Кримінальному кодексі України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 25-26, ст.131) в частині першій статті 338 після слів «Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України,» додати слова «публічне приниження чи зневажання державної мови -».»

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 3511=60953
У мене питання: а Ви самі проект закону далі ніж преамбула читали?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 11:56 
Борец

artobstrel писал(а):
Rush писал(а):
Интересно, сколько страниц будет в этой теме-дурдоме?

Я думаю эта тема неисчерпаема. Радует одно, что на дорогах теперь стало значительно проще и на форуме ДК обговривают все, что угодно (войну, Крым, языки и т.д.), но не ГАИшный беспредел, как раньше.

:D :D :D

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 12:17 
Борец

Максим-Перепелица писал(а):
planirovsshik писал(а):
legionary писал(а):

Бачиш, нічого страшного для тебе якщо ти пересічний громадянин і розмовляєш кацапською. А, якщо в банку з тобою розмовлятимуть українською, то ти ж розумієш українську?

Так а де ж кацап брехня? Сайт ВРУ ви ж не вважаєте кацапським?
Цитата:

Розділ VІІІ. ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ

2.3. В Кримінальному кодексі України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 25-26, ст.131) в частині першій статті 338 після слів «Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України,» додати слова «публічне приниження чи зневажання державної мови -».»

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 3511=60953
У мене питання: а Ви самі проект закону далі ніж преамбула читали?

Звичайно читав, нічого страшного я не побачив у цьому проекті. За публічну наругу є кримінальна відповідальність і це правильно. За українську мову кацапи вбивали, знущалися, голодом морили, в сибір вивозили, а ми тут про кримінальну відповідальність говоримо за наругу. До того ж, це лише проект закону, його ще будуть доопрацьовувати.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 12:28 
Борец

planirovsshik писал(а):
За українську мову кацапи вбивали, знущалися, голодом морили, в сибір вивозили, а ми тут про кримінальну відповідальність говоримо за наругу.

ну да, ведь кацапия - то взирэць и идеал, надо на нее равняться, теперь будем убивать и морить голодом за язык русский, правда убивать сейчас не модно, ну оштрафуем хотя бы :)

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 12:29 
Борец

От трясця…
planirovsshik писал(а):
Це по кацап ТВ сказали що будуть саджати? :lol:
В проекті закону передбачений штраф і не більше, може варто спочатку сам закон прочитати?

Цитата:
338. Наруга над державними символами

1. Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

2. Публічна наруга над офіційно встановленим або піднятим прапором чи гербом іноземної держави -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Так що там кацап ТБ казало? Чи не кацап ТБ? :lol:
Правильно це чи ні - інше питання. Можливо, що за умови адекватно прописаних виразних та вичерпних дій, які підпадають під ознаки вказаної статті, то я й був би не проти. А якщо це визначатиме щоразу якась нацрада, чи мовний інспектор, чи уповноважений ВРУ, ну то я точно проти такого.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 12:33 
Борец

artobstrel писал(а):
Rush писал(а):
Интересно, сколько страниц будет в этой теме-дурдоме?

Я думаю эта тема неисчерпаема. Радует одно, что на дорогах теперь стало значительно проще и на форуме ДК обговривают все, что угодно (войну, Крым, языки и т.д.), но не ГАИшный беспредел, как раньше.

форум - срез общества..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 12:37 
Борец

"Публічна надруга над мовою" это очень размытое понятие. Вот например с флагом все конкретно: знищення чи пошкодження прапора шляхом його спалення, ламання, розмальовування, нанесення на прапор образливих написів... Я зыком номного сложнее так как это нематериальная субстанция.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 12:39 
Борец

legionary писал(а):
planirovsshik писал(а):
За українську мову кацапи вбивали, знущалися, голодом морили, в сибір вивозили, а ми тут про кримінальну відповідальність говоримо за наругу.

ну да, ведь кацапия - то взирэць и идеал, надо на нее равняться, теперь будем убивать и морить голодом за язык русский, правда убивать сейчас не модно, ну оштрафуем хотя бы :)

кацапня в свій час руссссіфіковала Україну, тепер веде війну на сході країни. Я навів приклад як знищували українську мову кацапи, за такий срач проти русссссіфікації в ті часи ніхто б і в суд не подавав, розстріляли б на місці.
Я не розумі цього срача на цьому форумі, що так нажахало кацапів щодо нового закону?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 12:41 
Борец

artobstrel писал(а):
"Публічна надруга над мовою" это очень размытое понятие. Вот например с флагом все конкретно: знищення чи пошкодження прапора шляхом його спалення, ламання, розмальовування, нанесення на прапор образливих написів... Я зыком номного сложнее так как это нематериальная субстанция.

Так отож.
Я ж про азировку и брудну лайку не просто так спросил :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 12:42 
Борец

artobstrel писал(а):

Наруга над державними символами (Кримінальний кодекс України)
[url]https://uk.wikipedia.org/wiki/Наруга_над_державними_символами_(Кримінальний_кодекс_України)[/url]
Цитата:
Наруга над державними символами — злочин, передбачений 338 статтею КК України, що полягає у публічній нарузі над державними символами.

Об'єктом злочину є авторитет держави Україна, який підривається в разі посягання на один із державних символів України: Державний Прапор України, Державний Герб України або Державний Гімн України. Якщо посягання здійснюється на державні символи іншої держави (частина друга), авторитет України у світі страждає через те, що вона виявилася неспроможною попередити демонстрацію неповаги до державних символів іноземної держави, а отже, і до самої держави.

Предметом злочину є державний символ України або іншої держави. При цьому предметом злочину не є: прапор чи герб, які не є символом держави; прапор чи герб іноземної держави, які офіційно не встановлені чи підняті; та прапори або герби міжнародних організацій.

Об'єктивна сторона злочину полягає в нарузі над державним символом, тобто в таких діях, як знищення чи пошкодження прапора або герба, шаржування герба чи гімну тощо. При цьому злочин має місце, якщо вказані дії спрямовані на публіку.

Суб'єкт злочину загальний. З суб'єктивної сторони злочин характеризується прямим умислом. Якщо має місце хуліганський мотив, вчинене кваліфікується за сукупністю злочинів, передбачених статтями 338 та 296 Кримінального кодексу України.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 12:55 
Борец

planirovsshik писал(а):
кацапня в свій час руссссіфіковала Україну, тепер веде війну на сході країни. Я навів приклад як знищували українську мову кацапи, за такий срач проти русссссіфікації в ті часи ніхто б і в суд не подавав, розстріляли б на місці.
Я не розумі цього срача на цьому форумі, що так нажахало кацапів щодо нового закону?

причем тут кацапы вообще, объясни? закон этот кацапы принимают? нет, его принимают "рехворматоры", украинские причем, можешь список посмотреть, все как один щирые украинцы
и еще раз, ты хочешь быть таким же как "кацапы"? это идеал для тебя? ну прекрасно, только европа тут ни при чем, как ни странно, законодательство РФ дебильное вообще, там полно абсурда, но даже там подобного идиотизма нет

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 12:57 
Борец

legionary писал(а):
planirovsshik писал(а):

причем тут кацапы вообще, объясни? закон этот кацапы принимают? нет, его принимают "рехворматоры", украинские причем, можешь список посмотреть, все как один щирые украинцы
и еще раз, ты хочешь быть таким же как "кацапы"? это идеал для тебя? ну прекрасно, только европа тут ни при чем, как ни странно, законодательство РФ дебильное вообще, там полно абсурда, но даже там подобного идиотизма нет

Ну, якщо не рахувати срача лошаді щодо проету закону то кацапня вже не причому, все що могли зробили до сьогодні. А. де взялися кацапоязичні в Україні?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 13:02 
Борец

Що поганого в проекті закону щодо захисту державної мови? Мені хтось може пояснити?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 13:04 
Борец

planirovsshik писал(а):
Ну, якщо не рахувати срача лошаді щодо проету закону то кацапня вже не причому, все що могли зробили до сьогодні. А. де взялися кацапоязичні в Україні?

я не знаю кто такие "кацапоязычные", а русскоязычные сражаются за тебя дебила на востоке, чтобы ты на своем суржике мог трещать о "кацапне" и винить их язык во всех своих бедах, убогий

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2017, 13:12 
Борец

planirovsshik писал(а):
Що поганого в проекті закону щодо захисту державної мови? Мені хтось може пояснити?

Погане лиш те, що увесь захист державної мови вчергове зводиться до заборон та обмежень. Про жодні заохочення не йдеться взагалi. Я чомусь не побачив у перехідних положеннях пропозицій щодо змін до, наприклад, податкового кодексу щодо впровадження пільгових умов оподаткування на створення україномовного контенту.
А ще погано те, що адепти впровадження цього закону не гребують нічим, щоб привернути на свій бік прихильників, в тому числі і брехнею. Так, Планіровщик? Там же тільки штрафи і все, не посадять нікого?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 4010 ]  На страницу Пред.  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 268  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа