Текущее время: 08 ноя 2024, 00:02

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 4010 ]  На страницу Пред.  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 268  След.

какие языки должны быть государственными ?
только украинский 70%  70%  [ 167 ]
русский и украинский 30%  30%  [ 70 ]
Всего голосов : 237
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 23 янв 2017, 13:17 
Борец

"Вереск, як у великодніх поросят": Відомий письменник висловився щодо закону про новий статус української мови

https://styler.rbc.ua/rus/zhizn/izvestnyy-pisatel-vyskazalsya-naschet-zakona-1485154821.html
Цитата:
Юрій Винничук яскраво прокоментував внесений в Раду законопроект "Про державну мову" Російськомовні українці навмисне нагнітають свої емоції з приводу закону про мови. Про це заявив відомий український письменник Юрій Винничук на своїй Facebook-сторінці. "Російськомовні навмисне нагнітають свої емоції з приводу закону про мови, який ще не прийнятий. Але вже натяки про 1937 рік, хтось каже, що піде вішатися, поки за ним не прийшли (хто повинен прийти і чому?), Хтось меле дурниці (а нас що - в топку?), хтось лякає страшною лютою і непримиренної Ніцой, комусь вона вже сниться в страшних кошмарах. хтось вже лепече, що новий закон веде до розколу країни. до якого розколу? русифіковані міста відокремляться від українських сіл? " - Написав Винничук. Письменник зазначив, що "це роздряпування невидимих ​​ран особливо вражає". "Тому що ран ще немає, а вереск, як у великодніх поросят. А ще віщують занепад україномовної преси, і глянцеві російськомовні журнали не виживуть. Як же виживають глянці тих націй, які в десять разів менше чисельністю українців? Як там з глянцем в Данії , Норвегії, Фінляндії, Словаччини, Хорватії? А в Прибалтиці? А в Ісландії? Там навіть серіали прекрасно виживають на рідній мові. Ісландія з населенням 250 тисяч виробляє фільми і серіали, які і Росія купує і дублює ", - додав він. Винничук нагадав, що "коли ми починаємо протестувати проти того, що українською мовою відмовляються обслуговувати в магазинах або кафе, то нащадки" визволителів "радять нам тупо не ходити туди, де нас принижують". "Тому що іншого виходу вони для нас не бачать. А це все одно, що загнати нас в наше українське гетто, як негрів. Чорні ходять в свої заклади, білі - в свої. І всім дуже комфортно", - написав він. За його словами, після століть тотальної русифікації закон про українську мову повинен бути тільки радикальним і не менш поступливим, ніж у Франції чи Польщі. "Хоча вони і близько не пережили того, що ми", - резюмував Винничук. Раніше у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №5670 "Про державну мову" . Його автори пропонують розширити сфери використання української мови.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 янв 2017, 15:38 
Борец

Сообщение, не относящиеся к теме
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 янв 2017, 16:31 
Борец

Когда нечем гордиться, приходится гордиться национальностью

Цитата:
С каких пор гордость рождается вместе с национальной принадлежностью? Мне кажется, гордиться национальностью – это то же самое, что гордиться наличием зеленых глаз, двух ног, которые чуть длиннее, чем у остальных, и роста метр семьдесят, когда у подружки едва ли он доходит до метра пятидесяти

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2017, 08:59 
Борец

Gennadyi писал(а):
Когда нечем гордиться, приходится гордиться национальностью

Цитата:
С каких пор гордость рождается вместе с национальной принадлежностью? Мне кажется, гордиться национальностью – это то же самое, что гордиться наличием зеленых глаз, двух ног, которые чуть длиннее, чем у остальных, и роста метр семьдесят, когда у подружки едва ли он доходит до метра пятидесяти

Я розумію що кацапів все українське крепко бісить, я навіть знаю що кацапізм головного мозгу не лікується. Але, хотілося б цапа вмочити рилом в багнюку і порекомендувати подивитися чим гордиться кацап.
Якщо простіше, то не треба своє перекладати на сусідів, розберіться спочатку зі своєю гордістью :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2017, 09:42 
Борец

да их всегда аж трусило, что украинцы на украинском разговаривают :lol:
бедные мышебратья, только они одни исконные не шпрехают на украинском и беларуском :P

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2017, 10:24 
Борец

mangust писал(а):
да их всегда аж трусило, что украинцы на украинском разговаривают

трусило не от того что кто-то разговаривает, а от тех кто никогда в жизни не разговаривал, а теперь из-за патриотических чувств стали говорить на украинском (будто бы раньше им кто-то запрещал), вот они теперь бегают за всеми и всем его навязывают :)
и видно что им нифига не удобно, что многих терминов они не знают, им "тесно" в нем, да и говорить особо не с кем, но они продолжают упорствовать :)
напоминает бросателей курения, которые бегают по курилкам и рассказывают о вреде курения и как они "легко" бросили курить, не курят аж "22 дня 17 часов и 26 с половиной минут" и "не тянет" :lol:

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2017, 10:35 
Борец

legionary писал(а):
mangust писал(а):

трусило не от того что кто-то разговаривает, а от тех кто никогда в жизни не разговаривал, а теперь из-за патриотических чувств стали говорить на украинском (будто бы раньше им кто-то запрещал), вот они теперь бегают за всеми и всем его навязывают :)
и видно что им нифига не удобно, что многих терминов они не знают, им "тесно" в нем, да и говорить особо не с кем, но они продолжают упорствовать :)
напоминает бросателей курения, которые бегают по курилкам и рассказывают о вреде курения и как они "легко" бросили курить, не курят аж "22 дня 17 часов и 26 с половиной минут" и "не тянет" :lol:

полный бред :)
я такое еще в детстве практиковал с российскими знакомыми (не подозревая какими они братьями еще будут и не зная кто-такой Бандера и Тягнибок), позже для прикола написал москвичке на украинском, в ответ я услышал насмешки типа "ничего не поняла, вам там что Ющенко уже не разрешает на русском говорить?"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2017, 10:42 
Борец

mangust
умение написать пару фраз или даже писем, постов, отличается от повседневного использования, я на английском могу трактаты писать и что? мне все равно "тесно" в нем, потому что я его не так хорошо знаю, он не родной для меня и частично я все равно перевожу с родного.

но хуже этих только исконные колхозники, которые из села где крутили хвосты, вырвались в города в свое время, научились там кое-какой культуре, языку, а теперь бац и разрешили им быть "потреотами" :) но это воспринимается ими не как "можу балакаты на мови", а как возможность вернуться в свое первобытное состояние

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2017, 10:50 
Борец

legionary ты развиваешь тему интересную конкретно тебе и не слышишь никого. Вот ты написал бред, я тебе пример реальный привел - украинцы как раз понимают славянские языки, а те кто братья настолько тупы\ленивы что ни то, чтобы говорить на нем, понять даже мову не могут) От того и бесятся наверное) В Украине как раз нет никаких проблем с языками. Если ты так переживаешь что тебе кто-то что-то реально навязывает, то по-переживай тогда еще и за украинцев в Ростове и Воронеже - им там русский язык навязывают.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2017, 11:08 
Борец

legionary писал(а):
mangust писал(а):

Коли проводили в Україні руссссіфікацію то ті що були не згідні їх засуджували, виселяли. Кацапи це добре пам'ятають тому і бояться що так буде проходити відродження української мови. Ні. Буде не так. Забороняти розмовляти кацапською ніхто не буде, а буде українська на телебаченні, радіо, вся документація українською, будуть школи і дитсадки українські. І, це правильно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2017, 11:13 
Борец

planirovsshik писал(а):
legionary писал(а):
mangust писал(а):

Коли проводили в Україні руссссіфікацію то ті що були не згідні їх засуджували, виселяли. Кацапи це добре пам'ятають тому і бояться що так буде проходити відродження української мови. Ні. Буде не так. Забороняти розмовляти кацапською ніхто не буде, а буде українська на телебаченні, радіо, вся документація українською, будуть школи і дитсадки українські. І, це правильно.

конечно правильно. А для руссофилов\украинофобов всегда остануться "стс" по спутниковой тарелке и частные россшколы)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2017, 11:14 
Борец

legionary писал(а):
я на английском могу трактаты писать и что?

Фраза Italian Member of the European Parliament (MEPs) была прочитана legionary как ИТАЛЬЯНСКИЙ МЕР :lol: :lol:

МОПС, писчЫ исчо трактаты :lol:
Сообщение, не относящиеся к теме
Бумага все стерпит :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2017, 11:44 
Борец

Тим часом читаємо як поступають кацапи щодо української мови. Потім ця сакральна бидлота буде на форумах срати що "їх прітєсняют" Як вже заіпали ці зажаті кормільци.
У Росії готові терпіти нас тільки як «трішки інших росіян» – Євген Дикий
http://www.radiosvoboda.org/a/28251093.html
Цитата:
...Варто зазначити, що угруповання «ДНР» заявляє, що на підконтрольній їй території існує дві «державні мови» – російська та українська. При цьому де-факто українська мова витіснена абсолютно з усіх сфер життя.

У мовному питання Росія продовжує імперську практику – експерти

Експерт Міжнародного інституту демократій Євген Дикий вважає, що те, що відбувається, є продовженням російської імперської політики, яка склалася вже століттями.

«Це продовження досвіду, який йде ще з Валуєвського указу, Емського указу, згадаємо сталінську русифікацію, а вже у часи мого дитинства відбувалася хвиля русифікації, яку робив товариш Щербицький. Почнемо з того, що поняття влада «ДНР-ЛНР» не існує. Це треба чітко усвідомити. Все, що робиться на тій території, робиться за прямою вказівкою чи за санкцією Кремля. Ми говоримо про політику Росії на окупованих територіях. Перед Новим роком один з речників Кремля, котрий висловлює думки, які не дозволяє собі керівництво Росії, розповідав про плани розділити Україну на, власне, Україну та Новоросію. Так от, у цій другій частині має повністю бути заборонене використання української мови», – каже він....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2017, 11:48 
Борец

поэтому в Украине тему русского как 2го государственного поднимать можно, когда на россии украинский будет 2 государственным.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2017, 12:20 
Борец

mangust писал(а):
legionary ты развиваешь тему интересную конкретно тебе и не слышишь никого. Вот ты написал бред, я тебе пример реальный привел - украинцы как раз понимают славянские языки, а те кто братья настолько тупы\ленивы что ни то, чтобы говорить на нем, понять даже мову не могут) От того и бесятся наверное) В Украине как раз нет никаких проблем с языками. Если ты так переживаешь что тебе кто-то что-то реально навязывает, то по-переживай тогда еще и за украинцев в Ростове и Воронеже - им там русский язык навязывают.

какие языки понимают украинцы? :) ты мне пример привел, а я тебе 20 миллионов примеров могу привести - половина населения Украины русскоязычное и прекрасно понимают украинский
конечно в каком-нибудь Воронеже не понимают украинский, они его и не слышали никогда, как и ты никогда не поймешь татарский, по твоей логике ты тупой :)

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 4010 ]  На страницу Пред.  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 268  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа