Текущее время: 08 ноя 2024, 01:48

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 4010 ]  На страницу Пред.  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 268  След.

какие языки должны быть государственными ?
только украинский 70%  70%  [ 167 ]
русский и украинский 30%  30%  [ 70 ]
Всего голосов : 237
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 05:22 
Борец

Сообщение, не относящиеся к теме
Цитата:
Русско-украинский падонкаффский разгаворнек

В Бобруйск, жевотное - В Бердичiв, тварино.

Ужоснах! - Страхiттянах.

Гламурненько - Чарiвненько.

Генитально - Пiхвяно.

Жжошь, сцука - Палиш, сцуко; смалиш, сцуко.

Афтар, выпей йаду - Афтор, пий отруту.

Первый, нах - Перший, нах.

Аццкий сотона - Пекельний чортяко.

Ржунимагу - Ржунездужу, регочу-аж-сцяти-хочу.

Афтар жжот, пеши исчо - ну ти смалиш, афтор, шкрябай далi.

Выпей йаду, сцуконах - Йоду тобi випити треба, молодий сцюкован!

5 баллофф - 12 балiв.

Баян - Трембiта.

Вмемориз - Намотати на вуса.

Зачот - Залiк.

Зочем ви травите? - Нащо ви цькуєте?

Картинки не грузяца - Зображення не завантажуються.

Фдесятке! - Удесятцi.

Фтему! - Доречно.

Фтопку! - Допiчки.

Ниасилил - Ниподужав.

Чмоки, пративный - Чмок, плюгавий.

Плакаль! - Робив повiки мокрими.

Классный юзерпик! - Гарне людинозображення.

Крео песдат - Творчiсть пiхвяна.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 09:05 
Борец

legionary писал(а):
planirovsshik
Цитата:
Мало того, в інших країнах за вивіски чи афіші російською мовою - великий штраф.

3 минуты гугления и о, чудо! https://goo.gl/hL3e2k
как ни странно, но вывески висят аж с 2009 года
http://www.dw.com/ru/%D1%80%D1%83%D1%81 ... /a-4231046

Цитата:
У Німеччині в школах, де навчаються мігранти з Туреччини виключно німецькою мовою, за перервами закріплені вчителі, які ходять між дітей і нагадують їм спілкуватися німецькою. І так у багатьох країнах.

именно так, ходят с палками и бьют по чубатым бошкам если на украинском заговорил и вышиванку одел :lol: ибо ордунг и арбайтен, понимать надо

В Україні є вивіски англійською і що? Практиуа європейських країн сплата певного податку за вивіску іноземною, в Україні цього нема. Ще наведи приклад з кацапії, адже там тільки офіційно 4 млн. українців: де є хоча б українські класи, передачі на тв і т.д.? Якщо ти мені назвеш хоть один такий факт, поговоримо про кацапську в Україні, а так некуй.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 09:08 
Борец

Gennadyi писал(а):
Цитата:
Русско-украинский падонкаффский разгаворнек

В Бобруйск, жевотное - В Бердичiв, тварино.

Ужоснах! - Страхiттянах.

Гламурненько - Чарiвненько.

Генитально - Пiхвяно.

Жжошь, сцука - Палиш, сцуко; смалиш, сцуко.

Афтар, выпей йаду - Афтор, пий отруту.

Первый, нах - Перший, нах.

Аццкий сотона - Пекельний чортяко.

Ржунимагу - Ржунездужу, регочу-аж-сцяти-хочу.

Афтар жжот, пеши исчо - ну ти смалиш, афтор, шкрябай далi.

Выпей йаду, сцуконах - Йоду тобi випити треба, молодий сцюкован!

5 баллофф - 12 балiв.

Баян - Трембiта.

Вмемориз - Намотати на вуса.

Зачот - Залiк.

Зочем ви травите? - Нащо ви цькуєте?

Картинки не грузяца - Зображення не завантажуються.

Фдесятке! - Удесятцi.

Фтему! - Доречно.

Фтопку! - Допiчки.

Ниасилил - Ниподужав.

Плакаль! - Робив повiки мокрими.

Классный юзерпик! - Гарне людинозображення.

Крео песдат - Творчiсть пiхвяна.

Ти ж вже виступав із цим кацапським словником, я тобі пояснював твій рівень розвитку. Ти знову вирішив усім нагадити що ти тупий і тобі варто виступати в цирку?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 09:12 
Борец

Тупорилі бісяться що з ними не язикають кацапською. Жах! Бидло живе роками на території і не всзмозі вивчити мову країни
ГРАМАДСТВА
16.01.2017 / 17:00 158
«Размаўляла па-беларуску»: «расіянін» напісаў скаргу на супрацоўніцу мінскага метро
http://nn.by/?c=ar&i=183796

http://nn.by/?c=ar&i=183796
Цитата:
На адну з беларускамоўных супрацоўніц мінскага метрапалітэна нядаўна напісалі скаргу. Жанчыну — Людмілу Майстрэнка — вінавацяць у тым, што яна «размаўляла па-беларуску падчас надгляду рэчаў».
Скаргу напісаў нехта Савіцкі Антон Генадзевіч.

У якасці кантактнага нумара гэты «Антон» пакінуў расійскі нумар іншага чалавека, які ніякіх Антонаў не ведае.

«Свае патрабаванні падчас надгляду асабістых рэчаў Людміла Майстрэнка выказвала выключна па-беларуску, — піша ў скарзе гэты «Антон Савіцкі». — Я папрасіў гаварыць са мной па-руску, але яна адказала, што ў Беларусі я мушу выказвацца па-беларуску. Лічу гэта навязваннем».
Як патлумачыла «Нашай Ніве» сама Людміла, яна лічыць такую скаргу проста трызненнем і прыкметай нізкага выхавання, бо нельга ўявіць, што ў Германіі на супрацоўніка берлінскага метрапалітэна склалі б скрагу на падставе «навязвання» нямецкай мовы.

«Сёння беларусам мову будуць забараняць, а заўтра што?», — эмацыйна сказала нам жанчына.

Цікавы факт, што сама жанчына нарадзілася ва Узбекістане, але беларускую мову вывучыла, калі пераехала ў Беларусь.

«Я не ведала мову, але, калі пачала працаваць у метро, склалася адваротная скарзе сітуацыя — пасажыры наракалі, што ў метро абвесткі па-беларуску, а супрацоўнікі не гавораць. Не раз і не два чула такую прэтэнзію. І ад старых, і ад маладых. Таму вырашыла вывучыць мову, каб хапала для працы», — сказала нам жанчына.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 10:32 
Борец

planirovsshik писал(а):
В Україні є вивіски англійською і що? Практиуа європейських країн сплата певного податку за вивіску іноземною, в Україні цього нема.

так податки или штрафы? :) в тексте именно штрафы
налогов к слову тоже нет специальных, есть налоги на вывески вообще, любые, хоть на суахили их пиши, платишь за размеры

planirovsshik писал(а):
Ще наведи приклад з кацапії, адже там тільки офіційно 4 млн. українців: де є хоча б українські класи, передачі на тв і т.д.? Якщо ти мені назвеш хоть один такий факт, поговоримо про кацапську в Україні, а так некуй.

а, ну если вы хотите подражать кацапии, то другой вопрос, не обижайтесь на "вышивату" тогда, посоревнуйтесь в совковости и идиотизме с профессионалами, только европа тут причем?

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 10:52 
Борец

Мазохисты...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 11:15 
Борец

legionary
Цитата:
так податки или штрафы? :) в тексте именно штрафы
налогов к слову тоже нет специальных, есть налоги на вывески вообще, любые, хоть на суахили их пиши, платишь за размеры

Вивіски іноземною рідкість, за таку вивіску платять додатковий податок, або штраф якщо неналежно оформив. От стаття про Чехів, вони чітко розділили мовні питання і у них нема проблем з наслідками колонізаторів на відміну України.
МАНДРІВКИ ЄВРОПОЮ АБО ЯК ЧЕХІЯ Й НІМЕЧЧИНА ВЧАТЬ ПОВАЖАТИ ДЕРЖАВНУ МОВУ
http://www.umoloda.kiev.ua/number/0/2010/104959/
Їдемо з Чехії на екскурсію в Німеччину. Ну, про європейські кордони між країнами ви вже знаєте. Не кордон, а сміхота. Ні тобі колючого дроту, ні прикордонників з вівчарками, які рвуться з повідка, ні «відкрийте багажник, покажіть, що везете».

Їдемо. Населений пункт. Вулиця. Будинок під номером 159 – це Чехія, а будинок під номером 160 – Це Німеччина. Усе, що до будинку 159 – виключно чеською мовою. Усе, що під номером 160 і далі – виключно німецькою.

А де якась розмежувальна смуга? Де рів? Де хоча б крейдою відкреслено – оце моє, ото – твоє?

Чітка межа проведена виключно мовою. Оце – чеська мова, а значить і територія чеська, оце – німецька мова, а значить і німецька територія. Ще ніколи так гостро не відчувала мову у фізичному вимірі. Мова – вона і паркан, і рів, і риска крейдою. Чітка розмежувальна лінія.

Питаю, а де якісь німецько-чеські таблички? А де змішування мов? Це ж прикордонна смуга? А де якийсь магазин з німецькою вивіскою на чеській землі, адже через хату – Німеччина? Щось же повинно вказувати на те, що ця прикордонна земля була то чеська, то німецька?

То чехам сказали забиратися з домівок за 24 години і посунули кордон, то після ІІ світової чехи сказали німцям: «Щоб через 24 години і духу вашого не було. Можна кожному взяти 20 кг вантажу», – і посунули кордон на місце.

– Коли отак юзали туди-сюди людьми і кордоном, де якийсь мовний компот (як в України з Росією) ? – допитуюся в чехів.

Сміються у відповідь.

– У мене складається враження, що чехи своє дуже бережуть, – висловлюю припущення.

– Дааааааа! – чую у відповідь схвальне суголосся.

...Є в чехів, як на мене, трохи дивне місце, яке називається «Костніца» Це таке сховище, де зберігається величезна кількість людських кісток багатьох поколінь. Там навіть вироби є: люстра з людських кісток, кріселко з людських кісток. Ну, в кожного народу свої примочки і туристичні місця. Так от, навіть у костніці існує чітке розділення: це кістки і черепи чехів, це кістки і черепи німців. Уявляєте?

– Це ви зараз, сьогодні, так склали? – питаю.

– Ні, – відповідають. – Це так з покоління в покоління розділялося. Оце – чехи, це – німці.

Ну, гаразд, всім відомо, що німці на чолі з Гітлером носилися зі своєю расою, черепи в них були особливі.

Але ж і чехи їм не поступаються. «Ми різні народи, – кажуть чехи, – у нас навіть черепи різні». Оце то таааак!

Отож, заїжджаємо в Німеччину через віртуальний, але дуже чіткий мовний кордон. Їдемо по туристичних місцях.

Скажіть, от що роблять українці в Україні для туристів у популярних туристичних пунктах? Перше, що ми робимо, ставимо таблички. Тримовні: українською, російською та англійською.

Що роблять німці для туристів? Вони теж ставлять інформаційні таблички – НІМЕЦЬКОЮ.

Ти іноземний турист? Ти біженець? Ти національна меншина? Чудово. Всі таблички – німецькою. Ти не розумієш? Твої проблеми. Ти знав куди їхав. Треба було підготуватися. Це країна Німеччина.

Мабуть з оцієї висоти захисту свого європейці нам розповідають про захист національних меншин. Вони виписують закони про захист меншин – і кругом впроваджують державну мову, щоб меншині було легше інтегруватися в суспільство. Чим більше державної – тим легше інтегруються.

Саме з таким розумінням вони популяризують свою мову. Чим більше державної – тим більша гарантія, що ти її швидше вивчиш. А як же захист мов національних меншин, їх розвиток? Хочеш – розвивай, будь ласка. Держава твоє бажання захистить: переслідувати і забороняти не буде.

Чим більше їжджу Європою, тим більше прозріваю. В уяві виник образ, на кого ми схожі.

Уявіть собі Ємєлю. В лаптях, штанях з латкою на коліні. Ніколи не асоціювала українця з російським персонажем, та все ж, в даному випадку не приходить ніхто інший в голову.

От уявіть собі такого Ємєлю. Заліз він у скирту соломи й спить. Якось повз ту скирту туристичним маршрутом ідуть європейці. Кожен зі своєю мовою, кожен зі своєю культурою, кожен зі своєю історією, кожен зі своїми традиціями. Всі такі різні, ніхто не поступається своїм, але всі між собою домовилися і в справи один одного не встручаються. Ідуть, розмовляють про національні меншини.

Проходять повз скирту і тут прокидається Ємєля. Спав-спав 26 років. Прокинувся. Висуває голову зі скирти:
– Шо? Га? – каже український Ємєля спросоння.
– Меншини захищати треба! - кажуть європейці.
– Ага, – відповідає Ємєля. З голови солома стирчить. Очі сонні, розум ще не прокинувся.
Оце ми з вами так виглядаємо. Вибачте, може кого образила таким порівнянням, однак українські образи витязів Київської русі, яких боялася «тодішня Європа», чи кошових отаманів доби козацтва, які пишуть лист турецькому султану, в голову не приходять. То образи якогось іншого українського народу.
Я не знаю, що треба зробити, щоб ми прокинулися…

Цитата:
а, ну если вы хотите подражать кацапии, то другой вопрос, не обижайтесь на "вышивату" тогда, посоревнуйтесь в совковости и идиотизме с профессионалами, только европа тут причем?

Я не хочу ні з ким змагатися. Усі європейські країни захищають свою мову так само і кацапи захищають свій штучний язик. Бо кожна держава розуміє те, що їх мова обєднює людей в єдине. Кацапи цим користуються і нав'язують нам свій штучний кацапський язик, а потім хуйло йде цих рабів захищати, пише свою історію і каже що це сакральні землі кацапів, починаються війни. Це не совковий ідіотизм, це є відновлення своєї державності зі своєю мовою і культурою що склалася тисячоліттями.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 16:08 
Борец

phpBB [video]

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 17:19 
Борец

Православні комуністи! Таке може бути тільки в кацапії.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 17:36 
Постоялец

planirovsshik писал(а):
Я не хочу ні з ким змагатися. Усі європейські країни захищають свою мову так само і кацапи захищають свій штучний язик. Бо кожна держава розуміє те, що їх мова обєднює людей в єдине. Кацапи цим користуються і нав'язують нам свій штучний кацапський язик, а потім хуйло йде цих рабів захищати, пише свою історію і каже що це сакральні землі кацапів, починаються війни. Це не совковий ідіотизм, це є відновлення своєї державності зі своєю мовою і культурою що склалася тисячоліттями.

При чем тут "Усі європейські країни" и Украина? Усі європейські країни были и развивались в составе СССР? Усі європейські країни существуют по 25 лет? Ответ очевиден. В этом уникальность украинской истории, и в этом данность украинского государства. Меня реально смешит, когда безусые юноши рассказывают мне, что я - плод навязывания Украине чего-то там. И печалит, когда это делают взрослые люди. Это данность, которую надо осознать, и принять. Потому как исправить ее не удастся ну никак.
У меня нет неприязни к украинскому языку, я владею им в совершенстве, скорее всего лучше, чем большинство этнических украинцев, причем могу на выбор говорить на львовском, на закарпатском диалекте, или литературном украинском. Могу на азировском диалекте, когда от меня начинают что-то требовать. Но мой родной язык - русский. И свое право использовать его как можно шире я буду использовать всегда.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 17:44 
Борец

newcomer777 писал(а):
planirovsshik писал(а):

При чем тут "Усі європейські країни" и Украина? Усі європейські країни были и развивались в составе СССР? Усі європейські країни существуют по 25 лет? Ответ очевиден. В этом уникальность украинской истории, и в этом данность украинского государства. Меня реально смешит, когда безусые юноши рассказывают мне, что я - плод навязывания Украине чего-то там. И печалит, когда это делают взрослые люди. Это данность, которую надо осознать, и принять. Потому как исправить ее не удастся ну никак.
У меня нет неприязни к украинскому языку, я владею им в совершенстве, скорее всего лучше, чем большинство этнических украинцев, причем могу на выбор говорить на львовском, на закарпатском диалекте, или литературном украинском. Могу на азировском диалекте, когда от меня начинают что-то требовать. Но мой родной язык - русский. И свое право использовать его как можно шире я буду использовать всегда.

Русский язык - инструмент российского империализма. Если ему не противостоять, то очень быстро можно стать областью РФ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 17:47 
Борец

newcomer777 писал(а):
planirovsshik писал(а):

Зазвичай так кажуть ті, хто ледь зв'язує два слова українською. На скільки цей язик рідний ще потрібно було б поцікавитися? Адже є декілька причин чому він став "рідним"? Це може бути що важих родичів привезли в Україну на місце розстріляних чи вивезених в сибір українців, або ваш предок хотів бути більшим кацапом чим самі кацапи і старався ґутаріть. Ви просто наслідок панування кацапні на території України. В приклад вам Ізраїль, вони взагалі з нуля відродили мову і ніхто там не пиздів що він цап сакральний

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 17:50 
Постоялец

Romaha писал(а):
Русский язык - инструмент российского империализма. Если ему не противостоять, то очень быстро можно стать областью РФ.

Нет, это язык, на котором разговаривало большой процент населения на момент становления Украины как независимого государства. А для любителей европейскости: изучите процентное соотношение шведов в Финляндии и статус шведского языка в ней. Так, ради примера.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 17:51 
Борец

planirovsshik писал(а):
Вивіски іноземною рідкість, за таку вивіску платять додатковий податок, або штраф якщо неналежно оформив.

ну откуда ж редкость? не каждый эмигрант открывает свою лавку, но они есть и никто ничего дополнительно не платит, откуда вы это берете вообще? вывеска это вообще художественное произведение, ее хоть совсем ни на каком языке нарисуй

planirovsshik писал(а):
От стаття про Чехів, вони чітко розділили мовні питання і у них нема проблем з наслідками колонізаторів на відміну України.

очередная бредовая статья, увидели указатели на немецком и из этого делают вывод о защите языка :lol: в туристических местах вывески на нескольких языках, в приграничных зонах разумеется нет, там туристов по пальцам пересчитать, им там делать совсем нечего

planirovsshik писал(а):

никто ничего специально не защищает, вообще понятия такого нет, просто в местности, в которой говорят преимущественно на немецком и вывески немецкие, это ж очевидно, для кого их вешают?

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 18:09 
Борец

newcomer777 писал(а):
Romaha писал(а):

Нет, это язык, на котором разговаривало большой процент населения на момент становления Украины как независимого государства. А для любителей европейскости: изучите процентное соотношение шведов в Финляндии и статус шведского языка в ней. Так, ради примера.

Нет, это язык, на котором разговаривало большой процент населения на момент развала "советской империи" и место ему на свалке истории.

Насчет Финляндии очень удачный пример как страна избавляется от языка, некогда навязанного им "старшим братом", столетиями ими правившими. Шведский язык в Финляндии вымирает, а людям с "шведскоговорящей челюстью" похер.

Цитата:
Шведское правление охватывало очень длительный период в истории финского народа, с 1104 по 1809 годы. До 1809 года шведский язык был единственным официальным языком Шведской Финлянди.

Во всех школах страны шведский язык, так называемый «обязательный шведский», преподаётся три года, с 7 по 9 классы, несмотря на его возрастающую непопулярность.

Фактически в настоящее время распространение шведского в Финляндии свелось к двуязычным семьям ряда прибрежных общин страны, регулирующих его статус в зависимости от доли и численности носителей шведского (обычно 6%-й порог либо 3 тысячи человек). Число носителей шведского в современной Финляндии оценивается менее чем в 290 тысяч человек и постоянно сокращается в результате ассимиляции.

Совет Европы в апреле 2011 в своём докладе, посвящённом языкам меньшинств, отметил, что в долговременной перспективе статус шведского языка как второго государственного в Финляндии находится под угрозой, поскольку имеются существенные недостатки как в реализации положений, прописанных в законодательных актах, так и в преподавании языка. Граждане, говорящие на шведском языке, согласно действующему закону имеют право пользоваться родным языком в государственных и муниципальных учреждениях (например, в полиции или в поликлинике), однако нередко представляется невозможным реализовать это право на практике, поскольку сотрудники многих подобных учреждений недостаточно хорошо владеют шведским языком даже в тех муниципальных образованиях, которые официально являются двуязычными.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 4010 ]  На страницу Пред.  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 268  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа