Цитата:
Ми розмовляли три дні, десь по дві-три години щодня.
Його інтерес — що я можу розповісти про ймовірне втручання українських діячів в американські вибори 2016 року, — розповів Луценко в інтерв’ю НВ.
За його словами, він порадив Джуліані починати розслідування, а українська сторона могла б надати інформацію у відповідь на запити зі США, або навіть створити спільну слідчу групу.
Наступного дня йшлося про компанію Burisma екс-міністра уряду Азарова Миколи Злочевського, який, ймовірно, примушував підлеглих видавати ліцензії для власної фірми. Відповідно, щойно закінчилася Революція гідності, членом правління цієї компанії став спочатку екс-президент Польщі Квасневський, а невдовзі і син віце-президента США Хантер Байден. Щомісяця вони отримували подвійний платіж… Загальні виплати Байденові склали майже мільйон доларів, — розповів Луценко.
Він додав, що у платіжних документах як причина виплат вказувалося «за консалтинг». Екс-генпрокурор зауважив, що ця фірма була зареєстрована на Кіпрі, платежі відбувалися у Латвії, а газ видобувався в Україні.
Тут Джуліані дістає, здається, свій телефон, вмикає мені відео, де Джо Байден уже після відставки… просто хизується тим, як він зумів налагодити стосунки… Я був шокований, коли вперше побачив це відео, бо людина сама розповідає, як вона вимагала від президента іншої країни зняти генпрокурора, який розслідував справи проти компанії, де працював син цього американського чиновника, — повідомив Луцекно.
https://racurs.ua/ua/n138601-my-rozmovl ... liani.html