caveman писал(а):
2 kps
Были когда-нибудь частным предпринимателем?
Так, я і є пп...
Якщо чесно таке враження що тобі 15 років... що за дурниці ти пишеш .
Я не можу знайти якусь логіку і звязок між твоїми повідомленнями, просто набір слів...
ти не сприйми за образи, просто дійсно у всьому що ти написав на рахунок ЄС немає жодного змісту і я навіть не знаю що відповісти
KirЦитата:
но вот в Одесской области, когда захотели построить (на евробабки ессно) "центры реабилитации и временного содержания", жители неск. близлежащих сел возбудились и вышли с пикетами.
Просто недостаток эвропейскости и толерастии, да?
Тобто Одесити просто відмовились від того що їм ЄС збудує якісь нові споруди ?
Я якщо чесно не знаю про що йде мова, тому не можу нічого писати по цьому питанні, ЄС виділяє дуже багато коштів як допомогу для нашої країни, але разом з тим звісно вони і пропонують реалізацію проектів які не є "допомогою" а є комерційно вигідними для них як інвесторів, можливо і ці центри були запропоновані як комерціїні проекти на яких Європа хотіла заробити але місцевому населенню не сподобалось що у їхній регіон прийшов інвестор, а можливо і просто люди просто були також не обізнанні у даному питанні і тд...
коротче кажучи можна обговорюввати дане питання якщо буде достатньо інформації, а так це просто пусті слова...
От до слова про цих так званих "загнівающіх":
Цитата:
Підписано угоду: Львів отримає 30 млн євро – кредит та рекордний в Україні грант

Сообщение, не относящиеся к теме
Львів отримає 20 млн євро кредиту та 10 млн євро гранту на покращення енергоефективності системи теплопостачання. -AAA+
Відповідні кредитну та грантову угоди підписали сьогодні, 13 червня, у Львівській мерії.
Кредит місто отримає від ЄБРР, а грант – від Східноєвропейського партнерства по енергоефективності та екології (Е5Р), який стане найбільшим з усіх, які до сьогодні були надані Партнерством Е5Р українським муніципалітетам.
Пакет фінансування отримає ЛКП «Львівтеплоенерго», яке використовуватиме кошти для модернізації та реконструкції існуючої інфраструктури централізованого теплопостачання в місті.
Грантові кошти – 10 млн євро – дозволять профінансувати встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) у будинках Сихівського району, а 20 млн євро кредиту ЄБРР скерують на реконструкцію та модернізацію теплових мереж, установку газових міні-ТЕЦ для виробництва тепла та електроенергії, заміну застарілих магістральних трубопроводів та встановлення необхідних систем контролю.
Як зауважив міський голова Львова Андрій Садовий, кредитну угоду Львів отримує на дуже вигідних умовах – на термін 13 років під 5,5%.
«Дві важливі угоди. Перша: 10 млн євро гранту суттєво покращить постачання тепла у Львові. Це ті кошти, які ми отримуємо як подарунок. І друга угода: 20 млн євро – кредитна угода, яку отримуємо на дуже вигідних умовах на термін 13 років, яка теж суттєво покращить якість постачання тепла. Загалом угоди суттєво підвищать надійність нашого комунального підприємства, тому що це дуже велика інвестиція – понад 300 млн грн. Грантова угода є однією з найбільших в Україні, які підписувались до сьогодні за тематикою енергозбереження», – розповів мер.
Представники ЄББР зауважили, що на майбутнє передбачається, що відсотки кредиту знижуватимуться, якщо економічний рейтинг України покращуватиметься.
Директор ЛКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж зазначив: «Друга угода – це загальне тіло кредиту, 20 млн євро, стосується безпосередньо самого підприємства. Безперечно, що сьогодні підприємство має потребу у більших коштах, ніж зафіксовано у договорі. Ця частина, яку ми зможемо реалізувати на найближчі 3-4 роки, дає можливість постачати якісне тепло для споживачів. Це окупний проект. Впродовж 10 років ми не повинні звертатись до міста за допомогою, а за рахунок власних і зекономлених коштів відшкодовувати тіло кредиту та його відсотки».
Він додав: «Спершу будемо вирішувати зменшення затрат енергоносіїв. За рахунок цієї економії ми повинні повернути тіло кредиту у перші 10 років. В подальшому це стане основою, бо в енергетиці надійність когенераційних установок і мереж розрахована до 30 років. На наступні 20 років заходи в межах кредиту дадуть змогу зменшити видатки».
Андрій Садовий зауважив: «Сьогодні стоїть завдання не піднімати тарифи. Модернізуючи систему теплопостачання, ми збільшуємо надійність наших систем. Багато устаткування, яке є в нас, вже можна передавати в музей...».
З його слів, заміна тепломереж дозволяє зменшити тепловтрати з 40%, які є зараз, до 6-7%.
Після підписання цих угод необхідно пройти ще ряд процедурних питань. «27 червня, надіємось, відбудеться у Львові ратифікація договору. Потім будуть оголошені міжнародні тендери, а далі – переможці. Буде відслідковуватись, аби все пройшло законно. Якщо в сторін-учасників тендеру не буде претензій одне до одного, ми вийдемо на підписання цих договорів, далі розроблятимуться проекти та їх впровадження», – зазначив директор ЛКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж.
Мер додав, що основний обсяг робіт припаде на 2014-2015 роки. З його слів, до кінця цього року потрібно пройти усі тендерні процедури, всі погодження. «Контроль здійснюватимуть фахівці, яких задіюватиме ЄБРР. Це дуже жорсткий контроль, який має набагато вищий рівень, ніж контроль, який здійснюється в Україні. Це вигідно для громади Львова», – підкреслив Садовий.
Очікується, що реалізація цього проекту дозволить Львову скоротити споживання природного газу на 6,9 млн кубометрів, електроенергії – на 2900 МВт, та води – на 15900 кубічних метрів на рік. За рахунок ефективнішого використання палива суттєво зменшаться викиди вуглекислого газу.
Довідка.
ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. На 31 березня 2013 р. Банк узяв на себе зобов’язання щодо надання 8,63 млрд євро (11 млрд дол США) шляхом фінансування 337 проектів в Україні.
Фонд Е5Р, який надаватиме грантову допомогу проекту, був створений міжнародними донорами з метою спільного фінансування інвестицій в український комунальний сектор та у країни Східного партнерства країн ЄС. Особливу увагу Фонд приділяє аспектам попиту у питаннях підвищення ефективності. Учасниками, які роблять внески до Е5Р, є Данія, Естонія, Європейський Союз, Фінляндія, Ісландія, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Швеція, Україна та США.
http://zik.ua/ua/news/2013/06/13/414078