Цитата:
03.04.16 19:35 "Мне жаль, что мои слова о публикации в респектабельной New York Times были неверно интерпретированы", - Порошенко
Президент Украины Петр Порошенко выразил сожаление в связи с неправильной интерпретацией его слов о редакционной статье в New York Times о коррупции в Украине.
Как передает Цензор.НЕТ, об этом Порошенко написал на своей официальной странице в Facebook в воскресенье вечером.
"Мне жаль, что мои слова о публикации в респектабельной New York Times были неверно интерпретированы. Сам читаю это издание и уважаю позицию его редакционного совета", - написал Порошенко.
Также глава государства согласен с тем, что в Украине нужно еще многое сделать, в том числе в преодолении коррупции. При этом он отметил, что "первые шаги уже сделаны".
"Но подчеркиваю: я защищал и буду продолжать защищать Украину на всех возможных для этого площадках", - отметил он.
источник, простите, цензор:
http://censor.net.ua/n382477
ну и... тадам!

Цитата:
Порошенко підписав указ про звільнення Шокіна
Неділя, 03 квітня 2016
Президент України підписав указ про звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України.
«Я хотів би підкреслити, що після голосування в минулий вівторок, в п'ятницю надійшли документи з Верховної Ради, було підписано указ про звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора. На сьогоднішній день моїм указом він відправлений у відставку», — повідомив президент в інтерв'ю українським телеканалам.
Порошенко також продемонстрував журналістам цей указ.
Президент України також повідомив, що має намір провести обговорення кандидатури на посаду генпрокурора з фракціями Верховної Ради.
«Я також відкриваю необхідні консультації з парламентськими фракціями з приводу кандидатури нового генпрокурора і впевнений в тому, що на наступному пленарному тижні ми також не повинні затягувати відповідне подання для того, щоб мати нового генпрокурора», — сказав Порошенко, додавши, що це повинна бути чесна і принципова людина.
Нагадаємо, 29 березня Верховна Рада відправила генерального прокурора України Віктора Шокіна у відставку. За відповідне рішення проголосували 289 народних депутатів. Обов’язки генпрокурора після звільнення Шокіна виконуватиме Юрій Севрук.
http://www.hromadske.tv/politics/porosh ... a-shokina/