Гніт румуномовної частини населення на Буковині?Цитата:
Голова обласної ради просить активістів припинити процес спекуляції «румунським питанням»
Голова місцевої облради, ім'я якого Іван Мунтян, дав відповідь на заяву голови громадського об’єднання «Патріотична громада Буковини», власне, Ігоря Жижияна. Громадський активіст акцентує на тому, що у області цькують румуномовне населення, та оголошує безстрокову акцію боротьби, яка почне діяти починаючи з 2 лютого 2016 року близько 11 години, неподалік будівлі Чернівецької ОДА, у майбутньому – перекриття міжнародної траси, близько території пропускного пункту «Порубне».
Натомість Іван Мунтян розпочав виступ, вимагаючи зупинити провокації навколо румунського питання на Буковині.
«Протягом усієї власної політичної кар’єри, яка триває впродовж вже близько до п’ятнадцяти років – я завше був за українську державність і за підтримання єдиної державної мови – української. Мою позицію піддавали критиці громадські діячі Румунії радикальних,так би мовити, поглядів, які називали її на кшталт «антирумунської». Незважаючи на все це, я був і буду залишатись українцем за громадянством та румуном за національністю.
Тож наразі я беру відповідальність та заявляю наступне: на Буковині відсутні будь які прояви утисків румуномовної культури та населення. Тому я закликаю абсолютно всіх: чиновників, громадських діячів, політиків, високо посадовців та представників різноманітних ЗМІ – вчиняти дії та висловлюватися виважено і спокійно.
Ждем "угнетенных" мадяров