начну отседова:
Цитата:
Рубрика 8-ма Про час утворення УПА
Підпільники і партизани в роки війни датували утворення Української повстанської армії весною 1943 р.
В українській емігрантській літературі утвердилася інша дата – осінь 1942 р. Піврічна різниця вимагає пояснень. (ипать! конечно, поясните нам!)
...
(пояснения можно прочесть у фахивцив, а я позволю себе так пояснить:
ну какой же нормальный чувак будет формировать войско осенью? ведь впереди зима, и в лесу, сцуко, холодно!
а вот весна... енто ж совсем другое дело: тепло, девки снимают полушубки, вот оно самое время валить в лес, чтобы не припахали пахать и сеять...
но вернемся к фахивцям)
Цитата:
...Насправді повстанський рух впродовж 1942 р., хоч набув яскравої антинімецької спрямованості, не виявлявся в активних формах.
Антинімецька діяльність проявлялася переважно в пропаганді.
(иппать как напрягались пэтрийоты в борьбе с нимецько-фашисцкими загарбныкамы.
ладно уж, как говорится истина посредине, поэтому давайте для ровного счета будем считать, что УПА по версии ОУН(Б) была создана 01-01-1943 года.
тем более, что это днюха Степа Бандеры.
теперь плавно переходим к моей любимой рубрике №9 "Протинімецькі збройні акції УПА")
Цитата:
17 – 21 лютого 1943 р. біля Олеська (Львівська обл.) відбулася III конференція ОУН(Б).
Рішення з військового питання не збереглося, але свідчення учасників конференції (як і всі наступні події) вказують на те, що ОУН(Б) остаточно визначилася з необхідністю збройного виступу.
(ё-маё! я так понимаю, что это была конференция капитанов-очевидностей: ни хухры-мухры, а РИШЕННЯ про необхідність збройного виступу.
т.е понадобилось ВСЕГО ТРИ конференции, чтобы понять, что стоит ужо и пострелять трохи - быстры!
т.е. делаем промежуточный вывод, что таким образом слёт пионэрив решил отпраздновать 23 февраля 1943г.
а чтобы был яркий повод ужраться самогону, то решили еще и РИШЕННЯ принять.)
вот тут я плакал:
Цитата:
Брутальними і безжальними були дії німецької окупаційної адміністрації. Вона грабувала населення, забирала молодь на примусові роботи в Німеччину, а в разі саботажу спалювала села і знищувала заручників. Населення чекало захисту і не розуміло бездіяльності оунівських боївок.
остальной фаховый бред (включая абсолютно ненужную инфу о поляках) почитаете в Рубрике №9 сами, я лишь остановлюсь на главном
Цитата:
Цитата:
24 квітня 1943 р. командир партизанського з'єднання І. Шитов доповідав Українському штабу партизанського руху:
"Диверсійною діяльністю націоналісти не займаються, в бій з німцями вступають тільки там, де німці знущаються з українського населення, і коли німці нападають на них".
(дык херасе... дык можно и пулю в попу получить за такие вот проделки! пусть москали диверсиями занимаются)
...
Тим не менш, зимою 1943 – 1944 рр. керівництво ОУН і УПА взяло курс на фактичне уникнення боїв з німцями.
(ВАУ! БИНГО! ПЯТЬ КЛУБНИЧЕК!)
...
ИТОГО:УПА начинает свою дияльнисть 01-01-1943 года, а уже к зиме этого же 1943 года прекращает "кровопролитную войну" против нимецько-фасцких загарбникив.
"АААААфффигеть!", - кричали гости.