Текущее время: 24 фев 2025, 04:10

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 58 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Ваш ребенок идет в садик
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 08:25 
Борец

я думаю з цим можна боротись, за це ж звільнити можуть легко, якщо пару людей підставити то остальні боятись будуть закона

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 09:52 
Борец

Если есть проблемы с непродвижением в очереди - делюсь для вас своим победным опытом. Сразу скажу, что из-за официального инф. запроса с 77 позиции (сказали по телефону и при личной встрече) передвинулся на 21-ю (т.е. по письменному ответу приблизили на 56 мест), соответственно на один сезон приема, и думаю, что теперь не захотят ни 1500 ни 2000...

До: ---------, м. Донецьк, ------------
Завідуючій Дитячого садку № -----
------

Копія: Районний відділ народної освіти ------- району
-----, м. ---, вул. -------, 10

Від: ----- ------.І., що мешкає за адресою:
---, м. ------, вул. --------, б. -----, кв. 1

І Н Ф О Р М А Ц І Й Н И Й З А П И Т

У липні-серпні 2010р. моя родина звернулася в Дитячий садок № ---- з метою запису мого сина – ---- Івана ------, дата народження – ---.06.----. у чергу на прийом до Дитячого садку.
У квітні 2011р., наприкінці навчального року, я звернулась до завідуючій Дитячого садку № -- ---- Г----. з метою з'ясування позиції моєї дитини в черзі на прийом до цього дошкільного виховного закладу. В особистій бесіді я отримала відповідь, що позиція мого сина в черзі - під номером 77 (сімдесят сім).
Через чотири місяці, а саме - 11.08.2011р. під час особистої телефонної розмови з --- -- я дізналася, що, навіть після закінчення навчального року (квітень-травень) та переведення дітей з однієї вікової групи в іншу, позиція моєї дитини в черзі залишилася під номером 77.
Користуючись Постановою КМУ N 688 від 1 вересня 1993 р. «Про затвердження Положення про дошкільний виховний заклад України», а саме ч.4, яка передбачає: «Дошкільний виховний заклад у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України про освіту, чинним законодавством, Конвенцією ООН про права дитини, цим Положенням (про дошкільний виховний заклад України, надалі - Положення) та власним статутом», вважаю необхідним зазначити наступне:
Згідно ч. 31. Положення передбачено: «Формування нових груп за віком і переведення дітей з однієї вікової групи в іншу проводиться наприкінці навчального року (квітень-травень), а прийом дітей - в міру звільнення місць. Прийом дітей ясельного та молодшого дошкільного віку провадиться поступово протягом місяця. Навчальний рік у дошкільному виховному закладі починається з 1 вересня.»
Але, не дивлячись на те, що після закінчення навчального року (квітень-травень) частина дітей вже мала закінчити навчання в Дитячому садку № ---- та частина підлягала переведенню з однієї вікової групи в іншу, - часткове звільнення місць не відбулося, а прийом дітей ясельного віку поступово, протягом декількох місяців, не провадився. Саме такі висновки я роблю, враховуючи те, що позиція мого сина в черзі в період з квітня по серпень 2011 року (впродовж 4-х місяців) не змінилася і є 77-й.

З метою з’ясування обставин, щодо позиції мого сина у черзі на прийом до Дитячого садку № ---- та визначення перспективи вступу у зазначений дошкільний виховний заклад, на підставі вище викладеного та керуючись законом України «Про доступ до публічної інформації»,

П Р О Ш У :

Надати на мою почтову адресу письмову відповідь на наступні питання:

1. Якою датою та за якою позицією в черзі було внесено запис про реєстрацію мого сина – -- Івана ---, дата народження – 07.--.2009р. у черзі на прийом до Дитячого садку № --- (липень-серпень 2010 року);
2. Скільки звільнилось місць в Дитячому садку № --- за період квітень-травень завдяки закінченню навчального року та переведенню дітей з однієї вікової групи в іншу?
3. Яку позицією в черзі на прийом до Дитячого садку № --- займає мій син - ---Іван ----, дата народження – 07.---.2009р. станом на 12.08.2011р.

12.08.2011р. ----

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 10:20 
Борец

пеший ход
гарно дякую, класно все зроблено, моєму сину 9 місяців скоро буде, але заздалегідь готуюсь до боротьби з корупцією, також шукаю вирішення проблем щодо ставлення вихователей до дітей, щоб так сказати не ділили на "сорти"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 10:52 
Постоялец

А скажите, является ли законным ли привлечение родителей ребенка к работе в детском саду? Например ремонт павильенов, перенос песка, покраска чего либо? Это ведь тоже, своего рода, пособничество корупции.
Может у кого-нибудь есть образцы запросов на подобную тему?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 10:57 
Борец

Sckarm
однозначно что не законно, ведь то что вы сплачиваете каждый месяц за содержание своего ребенка, входит тв сумму ИМХО

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 11:15 
Борец

Miki
Я надеюсь вы записали ребенка в очередь на прием? Если нет - то "бегом"! Мои соседи записали на шестом месяце беременности. Такэ поркращення наступило...
З.Ы. сразу подтверждение в письменной официальной возьмите, а то им журнал переписать за лишние $$$ не проблема.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 11:16 
Постоялец

Miki, да в том то и дело что незаконно. Но как это сформулировать в виде инфозапроса, желательно с указанием статей законопроектов, я не знаю. В "Постановi КМУ N 688 від 1 вересня 1993 р. «Про затвердження Положення про дошкільний виховний заклад України»" по этому поводу нет ничего.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 11:21 
Борец

Не буду пока внедряться в спор, но пару ремарок запущу.
На Печерске (и старший и младший ходили в садики). Старший уже т.с.
давно (ему сейчас 21), а вот младший – т.с. свежи в памяти…
Платили вступительные 500грн., 300 в месяц, а к 2009 уже было 500грн. в месяц.
Но садик отрабатывал на все 100%
Вступительные были – факт! Но тут иное дело…тут не ДАИ… ту Ваш ребенок…
И остается один на один с садиком… Вероятно, даже сейчас платил бы…
Последнее время садики (те что с «головой») начали внедрять «прокладки» в виде
благотворительных фондов. Родители им, платят а не садику… Ну я думаю понятно…
На сегодня, в тот садик что мы ходили, вступительный уже >1500

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 11:32 
Борец

Scorpion4uk писал(а):
кількість спонсорської допомоги=кількості тепла, ласки і уваги відданій дитині вихователем

Моя история: жене срочно нужно на ее первую в жизни работу, перспективы неплохие. Не зная есть ли свободные места или нет - беру 2500 грн, иду к заведующей - в садике идет ремонт. Крайне аккуратно предлагаю помочь на ремонт в качестве небольшого спонсорства ценою 2500 грн и прошу принять сына, который в очереди все-время 77-й (записали при рождении, хотел отдать в 2 года). Заведующая - "нет и всё! нет мест! приходите после выпуска!". Ухожу. Дочка соседей, которые поставили в очередь ребенка ПОСЛЕ нас поступает в садик! Я думаю - ВАУ! После выпуска и перевода детей в старшую группу - бегу в садик, примите ребенка, ведь выпуск был и перевод. Ответ "Нет, вы 77-е". Переклинило, разозлило, написал запрос - (см. выше) и подвинул 56 деток (богатых родителей :?: ).
Теперь риторический вопрос - какая же должна быть спонсорская помощь, если 2500 - это уже не помощь???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 11:38 
Борец

crv_kiev писал(а):
Вступительные были – факт! Но тут иное дело…тут не ДАИ… ту Ваш ребенок…

Я не против вступительных и регулярных спонсорских за тепло и ласку ребенка, за которого не то что деньги, а жизнь отдам.
Но ведь и совесть нужно иметь. А то получается так, что садик это не ГАИ, садик - это КОБРА...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 11:43 
Постоялец

Я давно для себя вывел и взял за правило, что через "своих", "по-хорошему" только дороже выходит и времени отнимает кучу.
Не подмазывать их надо, как пишут выше, а драть через все возможные инстанции и будет Вашем детям Мир!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 11:52 
Борец

если у нас воспитатели и нянки продажные так чего хотите от высших инстанций, для кого-то и 2500 грн большие деньги, впрочем как и 500 грн, люди ведь есть разные и по разному они зарабатывают, и в этом они не виноватые
пеший ход
еще не записал буду думать по этому поводу, думаю диктофон с собой взять, а то думаю в письменной форме откажут, хотя думаю и тут можно нагнуть

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 11:53 
Борец

пеший ход писал(а):
Теперь риторический вопрос - какая же должна быть спонсорская помощь, если 2500 - это уже не помощь???

Ну це звичайно борзометр зашкалює в директора ДС,я проконсультуюсь як в Києві відбувається така процедура і відпишусь...може щось корисне дізнаюсь!!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 12:35 
Борец

пеший ход писал(а):
crv_kiev писал(а):
садик - это КОБРА...

Подождите... то, что в школах твориться...
Так что ПОКА... пока только так, иначе сами понимаете...
Scorpion4uk писал(а):
пеший ход писал(а):

Ну це звичайно борзометр зашкалює в директора ДС,я проконсультуюсь як в Києві відбувається така процедура і відпишусь...може щось корисне дізнаюсь!!!!

Может отстал от жизни, но 2500 :shock: достаточно много... ну для Киева может и нет...хотя ни фига СЕБЕ...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 12:49 
Борец

Значить інформація з перших вуст як то кажуть,садочок в м.Києві на троєщині,окраїна:ціна так званих вступних коливається мін.1000грн.-мак.5000грн.,залежить від знайомств та рекомендацій що до Вас директору, за умови,що ви вже пройшли всі процедури, прививки поробили і так далі,також,можливий варіант бартера,але не менш ніж на ті суми що прописані вище,ви можете поремонтувати щось,ПК прикупити в садок чи щось схоже,що кому до душі,або хто на чому спеціалізується такі послуги і надає.(можливо директор дитсадку має автівку а штрафи платити не любить от і прийме активіста ДК в свій садочок,для юр.допомоги :) )

Методи підходу: один з кращих,це коли вас порекомендує один з вихователів цього садочка,а на вихователя виходять через батьків котрі в садочку вже хочаб рік дітей виховують,вони вам підкажуть куди і шо до чого.,можна і напряму але це як то кажуть "кіт в мішку".

п.с.якщо когось цікавить,офіційна інфа,я працюю в відділі освіти,такшо можу запитати методиста як ця процедура відбувається на бумагах???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 58 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа